Besøk en vinkjeller i Budapest og bli med på vinsmaking med viner fra Balaton, Tokaji eller Eger!

Vi i Budapest.no har en god oversikt over Budapest og landets mange vinkjellere. For de som er på en kort ”citybreak” passer det kanskje best å besøke en av de som ligger i byen, men du skal ikke kjøre langt utenfor bygrensen før du når spennende vinlandskap, hvor vingårder som produserer bra vin ligger tett som hagl. Se denne siden for informasjon om vingårdsbesøk i Budapest!

Både i høy og lavsesong bør besøk planlegges, enten man ønsker en formell smaking med middag eller en lystig hurra kveld, med eller uten middag / ost-vin-frukt. Vi har kontakt med et knippe vinkjellere, vingårder og restauranter som tilbyr ulike pakker for alle ganer og budsjett.

Som eksempel kan vi nevne:

1. Bordbestilling for vinsmaking/bespisning a la carte på flott vinkjeller. (Tjenesten er gratis - Se liste her!)
2. Vinkjellerbesøk med 3 retters meny og 5 viner! Bestill her
3. Vinkjellerbesøk med smaking av 5 viner fra berømte Villany eller 4 viner fra Tokaj,

I løpet av året har vi dessuten 4 bookede og planlagte sykkelturer i landets vinområder. Her stiller vi med gode sykler og norsktalende følge på turer som strekker seg fra 3 – 8 dager. Det er også mulig med dagsturer for kollega og vennegjenger fra gård til gård for de som bare har noen dager her nede.
Ta kontakt i dag for en liste over muligheter, som varierer litt på om dere er 2 eller 400 personer i følget. Du treffes oss som alltid via vårt kontaktskjema.


Vinkjellere og resauranter i Budapest

God vin bringer folk sammen, sies det. Vi som bor i Budapest har så mange vinrestauranter, vinkjellere og vinbarer foran dørstokken vår – at muligheten for nettopp og møte noen gode folk over et glass vin er enkelt.

Tidligere var dette det en annen historie: Hvis du ville ha et godt glass vin med god mat, var de eneste alternativene mer formell restauranter med hvite duker og tildels uvitende servitører.
Heldigvis går trenden mot større tilgjengelighet med mange steder i Budapest som tilbyr god vin med en uformell middagsopplevelse eller bare litt lett å spise. Faktisk dukker nye steder opp nesten hver måned, og boostes av et ungt vinland som strutter av selvtillit og entusiasme for Ungarsk vin, som er fortsatt ute i Europa en ukjent lillebror av Østerrikes mer kjente viner.
En trend som kommer sterkere fremover er vinbarer og utsalg som startes av vinbondene selv, et godt, vellykket eksempel på dette er St Andrea og flere av landets vinprodusenter er på vei inn i samme retning.

Men med så mange ny åpninger og gode vinbarer som åpnes fortløpende er det vanskelig å holde tritt, men enten du bor fast i Budapest eller bare besøker som turist kan du finne fantastiske over hele byen, og sannsynligheten for at du oppdager en liten perle like ved du bor som vi ikke har skrevet om er stor!

Du vil mest sannsynlig støte på en eller flere av de vinstedene som er oppført nedenfor, mens du spaserer i Budapest sentrum.

St Andrea Wine and Gourmet
St Andrea er en av Ungarns mest kjente vinpørodusenter med eksport og lokal marked. De har 2 restauranter i Budapest som naturlig nok parerer egen vin med god mat. Det beste er at du kan bestille bord helt gratis via oss.

Doblo
Liten flott rustik vinbar i det jødiske distrikt med knappe 25 sitteplasser! Flott sted å poppe innom for ukjente, lavvolums produsenter.

Dropshop
Upretansiøs vinutsalg og mini bar ved Margareth Broen. En rekke internasjonale viner i tillegg til de obligatoriske Ungarske.

Bortarsag
Vinspesialist og få har gjort like mye for ungarsk vinkultur som nettopp denne vinbutikken. Men visste du at mange av utsalgene også tilbyr smaking av vinene de selger?

Divino
Trendy kjede av vinbarer som er holdt i live av et knippe Ungarns nye generasjon av vinprodusenter.

Kadarka
Oppkalt etter Ungarns unike druetype er dette et erke ungarsk vinbrasseri ved det jødiske distrikt.


Borbirosag
Vinbistro ved markedshallen med lokale småskala produsenter ad mass. Fantastisk god mat og flotte viner synes vi!


I tillegg har vi et knippe vinkjellere som ligger i sentrum, men nesten uten unntak åpnes disse kun for pre bestilte arrangement.
Ta kontakt i dag for en liste over muligheter, som varierer litt på om dere er 2 eller 400 personer i følget. Du treffes oss som alltid via vårt kontaktskjema.

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Vinkjeller i Budapest