God mat og drikke i Budapest

Les mer om restauranter, god mat, drikke og mulighetene vi i Budapest.no gir deg som skal til Ungarns hovedstad, Budapest!

Vi i Budapest.no vet hvor viktig det er med gode matopplevelser når man reiser. Faktisk hører vi oftere og oftere at opplevelser rundt matbordet ligger like høyt på listen som sightseeing, shopping og besøk på noen av Budapest spa for mange av våre reisende. 

Både for enkeltreisende og for grupper så tilbyr vi gratis bordreservasjon i Budapest . Dvs vi sitter i direkte kontakt med de fleste restauranter som teller og sender en kjapp mail direkte til bookingansvarlig så du og ditt reisefølge er sikret en topp opplevelse. Hvorfor? Jo vi skjønner verdien av at turister reiser hjem å skryter av maten i Budapest. Da kommer kollegaer, naboer og andre ned for å gjenoppleve, og hvem vet kanskje er noen så smarte at de booker med oss!

Vii har også et knippe unike aktiviteter som vi tilbyr. Noen kun for reisende som booker overnatting via oss . Andre kan vi få til for grupper som kontakter oss.

En populær skreddersøm som vi tilbyr til alle som kontakter oss er  " Lei ditt egen sted ", hvor vi rett og slett har 6-7 ulike restauranter, barer og kneiper som vi tar over på gjestens vegne. Kanskje vil man ha en egen restaurant hvor man har hele lokalet for feiringen fra middag til karaoke-nachspielet? Eller hva med en egen ruinbar / uteterrasse for 50-60 stk med grillkjøkken? Uformell pub som skifter navnet til "Hansens Elektro og Bar" for en kveld? Alt dette får vi til - og som oftest kommer kundene til oss for å finnet riktig sted til riktig anledning. I korte trekk har vi steder hvor vi kan få satt meny innenfor et bestemt budsjett eller en ren á la carte-løsning hvor gjestene betaler der og da. Det er rett og slett opp til deg! Er man 50-300 stk på tur er det uansett topp å kunne si at man har sitt eget samlingssted.
Kontakt oss gjerne gruppeansvarlig på rk@budapest.no for gode innspill og inkluder gjerne antall og ønsket dato allerede i første epost!

Vi tilbyr selvsagt også våre smått berømte vingårdsbesøk, enten det er vingårdsbesøk i Balaton eller vingårdsbesøk utenfor Budapest. Igjen en topp opplevelse med kortreist mat og perlende viner. Vi tar et som et kompliment at både norske og ungarske konkurrenter har plukket opp samme vingård som vi har brukt i 7 år istedet for å finne sine egne perler. Vi er imidlertid de eneste som tilbyr direktebestilling og holder "ledige plasser" på disse vingårdene slik at dere er garantert plass og en unik, knallgod meny til ekstra god pris pris. De mest populære vingårdsbesøk kan alle bestille og det gjør du via linken her!

Men da kommer vi inn til gode mat- og vinopplevelser som er forbehold deg som har booket turen via oss.
Det er ikke få vinklubber som har reist med oss de siste 10 årene som har vært sikret frokostbordet mellom vinrankene på håndplukkende vingårder. Dette er noe vi naturlig nok kun selger i pakker med lokalt program her nede hvor vi inkluderer transfer fra flyplassen, evt med guide/vinkelner, utvalgte vinsmakinger og overnatting på vingård eller flotte små slott. Her har vi gjort og har referanser fra de fleste vindistriktene i Budapest. Fra Tokaji, Eger og Szeksard til Balaton og til-og-med Østerrike.
- Er du en vinklubb eller bedrift som ønsker et slikt program - kontakt oss gjerne!

Når vi er innom vin så må vi også nevne at vi flere ganger har arrangert egne vin- og ølfestivaler for større grupper i Budapest. Se for deg en 1000m2 stor vinkjeller eller en nydelig 600m2 bakgård på en fabrikk hvor vi rigger opp "boots" med lokale produsenter, griller med nydelig mat, ompa-ompa band eller annen underholdning slik at du og dine medreisende kan ha deres egen festival.
Det høres kanskje ut som en bøtte med jobb, men heldigvis for deg så er det vi som setter sammen dette og sørger for at alt du trenger å gjøre er å nyte. Alt fra mat og drikke til bord, underholdning og effekter sørger vi er på plass. Kontakt gjerne gruppeansvarlig på rk@budapest.no for gode forslag, der får man sjelden nei sies det!

I Budapest har vi i flere år tilbudt personlige opplevelser hvor man bokstavelig talt sitter på kjøkkensjefens bord. Nå utvider vi dette og har en nydelig leilighet hvor kjøkkensjefen fra en Michelinstjerne-restaurant lager maten for / sammen med dere. Kjøkkensjefen tar seg god tid til å forklare rettene, gi tips og hvem vet kanskje blir du nabolagets egen stjerne etter en slik middag? Pris er relativt høy sammenlignet med vanlige restaurantbesøk her nede, men sympatisk sammenlignet med norske priser. Pga en del organisering i forkant og høy forespørsel tilbys dette programmet kun til reisende som har booket minst overnatting via oss. Det samme gjelder besøk på byens mest fornemme kjøkken, hvor vi kan tilby opptil 10 personer å sitter i "glassbur" på en lørdag midt inne på kjøkkenet mens 25 kokker lager mat rundt dere. Serveringen i buret er upåklagelig og gjøres av en av restaurantens tre kjøkkensjefer. Kontakt oss gjerne for informasjon!

I tillegg har vi utviklet såkalte gourmet walks som vi har gjennomført for en rekke gruppe de siste 6 årene. Riktignok har slike mat og smaksturer etterhvert blitt vanlig også i andre byer i Europa, men vårt konsept utvides nå med temabaserte vandringer, hvor man kan få streetfood hvor man besøker trendy pop up restauranter, ruinbarer og skakke vinkjellere/ølbryggeri til en egen Buda tur hvor vi tar for oss det beste av restauranter på den grønne Buda siden. Igjen har vi kun 4 dedikerte guider til disse programmene og dermed har vi kun kapasitet til å tilby dette til dere som er så smarte at dere booker minst overnatting via oss. 


Budapest har en rekke lokale brasserier med kortreiste råvarer, trendy «pop up» restauranter og hemmelige «members only»-steder. Vil du vi skal planlegge turen så du sikrer deg plass på et godt bord og får spist & drukket deg igjennom den ungarske folkesjela. Lurer du på hvordan restaurantkulturen er i Budapest kan du lese denne saken, eller du kan forlyste deg i vinmiddager og vinsmaking i Budapest på denne saken

Kos deg!

Relatert Innhold
Gruppereiser til Budapest

Gruppetur til Budapest med gruppeprogram fra reisebyrået som har Budapest som spesialitet! Les mer om hva vi tilbyr for deg som vil på gruppetur til Budapest her!

Vinsmaking i Budapest i vinkjeller

Besøk en vinkjeller i Budapest og bli med på vinsmaking med viner fra Balaton, Tokaji eller Eger!

Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Kos deg med vingårdsbesøk i Budapest

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest! Her kan du smake prisbelønt vin og blir rød på nesa!

Likte du denne saken - sjekk ut disse glasakene fra budapest.no 

Gruppereiser til Budapest

Gruppetur til Budapest med gruppeprogram fra reisebyrået som har Budapest som spesialitet! Les mer om hva vi tilbyr for deg som vil på gruppetur til Budapest her!

Les mer
Vinsmaking i Budapest i vinkjeller

Besøk en vinkjeller i Budapest og bli med på vinsmaking med viner fra Balaton, Tokaji eller Eger!

Les mer
Streetfood og gourmetmat i Budapest

I Budapest finner du både Michelin stjerner og mange flotte ”høl-i-veggen” som kan besøkes Sjekk ut noen utvalgte favoritter i denne lille saken, skrevet av matjunkiene i budapest.no! 


Les mer

Vi hjelper deg under ditt opphold i Budapest! Vær gem - book noe via Budapest.no

Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Les mer
Kos deg med vingårdsbesøk i Budapest

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest! Her kan du smake prisbelønt vin og blir rød på nesa!

Les mer
Budapest gourmet tur - gourmet walk

Bli med på en underholdende og matglad tur med lokalkjente foodies i Budapest!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Uteliv i Budapest

Slik blir du en partyløve i Budapest! Les alt om fiffige nattklubber, kule ruinbarer og glajazz puber i Budapest!

Guttetur til Budapest

Kanskje på tide med konefri og litt alenetid med gutta?

Budapest på tre dager

Ofte kalt Perlen ved Donau, Budapest lever opp til dette og har noe for enhver smak. Byen er full av butikker og store handlegater for den som vil fylle opp garderobeskapet. Hvis du føler for en mer avslappende helg med spa, enn travle handlegater så er byens termalbad et alternativ der du kan synke kroppen og la alle dine problemer flyte vekk.

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Reiste første gang med Folkehøyskolen i begynnelsen av 2010, Møtte da på Ronny heldigvis så jeg fikk fortelle han for ett fantastisk opplegg de hadde laget for oss, og jeg ville såklart holde kontakt for å reise tilbake til denne fantastiske byen flere ganger. Har siden blitt minst 1 reise i året og har bare tatt med meg flere og flere. Denne byen tilbyr alt du måtte ønske, og Servicen fra Ronny og hans partnere/ansatte er helt utrolig, hadde en gang noe å utsette på ett hotell vi overnattet på, men Ronny tok affære med en gang, neste gang vi dro ned møtte han personlig opp på hotellet å sørget for at rommet ble som lovet :) Ingenting vondt å si, og superlativene kunne ramses opp i mente, Anbefaler alle å gjøre en bestilling via Ronny, å opplev denne magiske byen og alt den har å by på, på den beste måten du kan. Gleder meg allerede til neste tur nå i år ;) Takker for fantastisk service så langt, å gleder meg til å se dere igjen :) ! Traveled first time with folk high school in early 2010, when the Met Ronny luckily I got to tell him for a wonderful arrangement they had made for us and I would of course keep in touch to return to this wonderful city several times. Has since been at least one trip a year and have only taken me more and more. This city offers everything you could wish for, and service from Ronny and his partners / staff are amazing, once had a concern about one hotel we stayed at, but Ronny took action immediately, next time we went down he went in person up at the hotel to make the room was as promised :) Nothing bad to say, and superlatives could be adduced in mind, recommend everyone to make a booking by Ronny to experience this magical city and all it has to offer, the best way you can. Can not wait for the next trip now this year;) Thanks for the fantastic service so far, to look forward to seeing you again :)!
Even Jansen 5
Even Jansen 13-01-2014 21:14:37
Takk for forslag til en flott helg i Budapest. min 60-årsdag ble feiret sammen med 13 gode venner og opplegget var helt supert! Sofitel Chainbridge Hotel var perfekt- sengene var som å sove på skyer, vennlighet overalt,flotteste frokost jeg har sett og super , sentral beliggenhet. Middagscruiset på Donau også en opplevelse, selv om vi godt kunne unnvært "underholdningen" :-) Vinsmaking og byrundtur også flott, men ta byrundturen først- ikke til slutt som oss.....Prikkfritt opplegg som trygt kan anbefales videre- Budapest er en praktfull by!
Øyvind Grønolen 5
Øyvind Grønolen 12-10-2015 19:58:13
Kjopte hotellpakke pa Boscolo, god pris pa flott hotell! Henting pa flyplassen og vin ved ankomst inkludert trekker selvsagt opp. Veldig god service bade for og under opphold, fikk mange god tips om restauranter og andre opplevelser. Anbefales!
Andreas Hagen 4
Andreas Hagen 06-02-2017 19:10:12
{assign_variable:p_url=""}