Kollektiv transport i Budapest

Til tross for at Budapest er en stor by med 23. distrikt, er det enkelt å ta seg frem i byen.

Nordmenn er jo vante til å gå, så selv uten kvikklunsj i sekken og ski på beina, er en behagelig spasertur i denne flotte byen, med så mye spennende og utypisk arkitektur, en opplevelse for de aller fleste!

OFFENTLIG TRANSPORT I BUDAPEST

Det offentlige transportnettet i Budapest er velutbygd, logisk og populært.
Med 3 ulike metrolinjer (den 4. linjen er under konstruksjon og ikke blir ferdig før mai 2014), et uttall med sjarmerende trikker, busstjenester og i enkelte områder via by-tog, vil man som regel alltid finne en kollektiv reisemåte. På websiden til det statlige transportselskapet BKK (Et slags Ungarns svar på NSB - Oslo Sporveier) kan du finne rutetider, billettinformasjon mm.

I all hovedsak går det metro mellom kl 04:30 - 23:00 alle dager.
Byens mange sjarmerende trikker opererer mellom ca 04.45 - 23:45 alle dager. Noen av de linjene, som den mest poulære 4 - 6 linje går døgnet-rundt.
Billettsystemet er likt for all kollektiv transport, med singelbillett fra 300 - 450 HUF. Dagskort 1.650 HUF, 3 dagers kort 4.150 HUF og 14 dagers kort for 7.000 HUF. Disse kortene er gyldig for ubegrenset bruk på metro, trikk, buss, offentlig båter og selges kun på metrostasjonene.

Vi gjør oppmerksom på at singelbilletter skal valideres (stemples) før du entrer tog eller på bord og at billetter kun er gyldige for reise på 1 strekning. Disse kjøpes på automater i tilknytning til trikk og bussholdeplasser, på alle metro stasjoner samt på små, nærliggende blomster og "ABC utslag".

TAXI I BUDAPEST

Mange har nok hørt skrekkhistorier om turer og turistfeller med Budapests over 5000 taxisjåfører, men tar man ett av de store og etablerte selskapene er drosje som oftest både rimelig og behagelig.

Som hovedregel anbefales det at man ringer inn etter drosje til en av sentralene, fremfor å praie dette på gaten.
Fra 01.september 2013 ble imidertid drosje/taxi tariffene i Budapest standardisterte - dette betyr at uansett om man praier en drosje på gaten eller ringer etter drosje så skal ALLE kjøre på en bestemt tariff døgnet rundt.

I skrivende stund er taxi tariffene i Budapest:
300-450HUF / start-minimumskostand og 204 - 280HUF / pr km kjørt. Alle drosjer skal dessuten være gule innen 2014.

Tiltross for at at alle kjører på disse tarfiffene så er det fortsatt noen ensomme ulver som forsøker å lure turister.
Men så og si ukentlig skrives det om drosjesjåfører som mister løyvet for ikke å ha fulgt tariffene og disse mister muligheten for å ha drosjelæyve etterhvert som de blir tatt, men vær litt forsiktig.
En klassisk triks er å gi tilbake utgåtte eller utenlandsk (feks indonesisk) sedler i stedet for Euro.

Alle som booker opphold via oss nyter av vår service hvor vi skreddersyr drosje "til satte programmer" som restauranter, spa eller kulturprogram for de som ønsker dette.
For grupper tilbyr vi faktisk "gullkort" som gir VIP service på utvalgtedrosjeselskap og da blir det også enklere når man skal "spot bestille" drosje!

FRA FLYPLASSEN TIL BUDAPEST SENTRUM

Gjennom budapest.no

For gruppereisende er det klart billigst å leie buss/mini buss. Ta kontakt for nærmere informasjon, eller se her for våre transporttilbud enten du reiser i gruppe eller alene!
Dette er en service som er godt likt av våre reisende ettersom ankomst til hotell skjer uten bekymringer. Siden våre priser er i norske kroner er vi ikke valutasensetive og dermed er du sikret forutsigbarhet.

En morsom og populær mulighet er at vi velkommer deg på flyplassen og du begynner ditt opphold med en guidet tur som avsluttes på din bosted - dette gjør vi til en svært bra pris!

Airport minibus

En egen service hvor man spleiser på minibuss „sammen” med andre som skal til det samme området i en minibuss. Kan ta mellom 50 min - 2 timer fra avgang til ankomst, men er til gjengjeld ganske billig. (ca 2900HUF pr person)
Bestilles inne i ankomsthallen, se etter „airport minibus” skilt!

Taxi

Du kan fritt ta drosje fra flyplassen, men prisene varierer ofte mye. Det anbefales ikke å ta taxi uten løyve (pirat taxi).
Fastpriser varierer mellom 8000 – 12.000 HUF, alt etter hvor du skal i byen og de fleste har et virrvar av soner med ulik prising, hvor prisene også varierer etter hvor mange som reiser og antall bagasjer som medbringes! (...)

Offentlig transport

Mange velger å reise med offentlig transport, da dette er velutbygd og billig i Budapest, men tar mye mer tid enn drosje.
Om du kjøper billett til stasjonen „Örs Vezér Tér”, kan du med litt fornuft og et godt kart reise rundt byen via metro.Husk at du må løse separat billett for metro, og at hyppige kontroller forekommer. (Turister er et meget populært „mål” for billettkontrollørene, og boten smaker langt vondere enn de 8 kronene det koster å kjøpe seg billett.)
Reiser du i gruppe, og ønsker nærmere informasjon om sightseeing turer, privat følge eller andre behov, ta gjerne kontakt med oss for nærmere informasjon via vårt kontaktskjema!

Transport med historisk sus i Budapest

Relatert Innhold
Togstasjon i Budapest

Lær om transportmulighetene når du skal reise rundt i Budapest.

Tog inn til Budapest er mulig og komfertabelt

Les mer om transport til/fra Budapest, Ungarn.

Bli kjørt fra flyplass  til hotellet i Budapest

Les mer hvordan du kommer deg med taxi eller drosje fra flyplassen til Budapest sentrum!

Gruppereiser til Budapest

Gruppetur til Budapest med gruppeprogram fra reisebyrået som har Budapest som spesialitet! Les mer om hva vi tilbyr for deg som vil på gruppetur til Budapest her!

Relaterte artikler til transport i Budapest: 

Togstasjon i Budapest

Lær om transportmulighetene når du skal reise rundt i Budapest.

Les mer
Tog inn til Budapest er mulig og komfertabelt

Les mer om transport til/fra Budapest, Ungarn.

Les mer
Bli kjørt fra flyplass  til hotellet i Budapest

Les mer hvordan du kommer deg med taxi eller drosje fra flyplassen til Budapest sentrum!

Les mer
Ny metro åpner i Budapest 2014

Her finner du informasjon om den nye metrolinjen i Budapest som har softopening i mars/april 2014!

Les mer
taxi i Budapest

Slik bestiller du drosje i Budapest!

Les mer

Tjenester som letter transporten i Budapest og Ungarn via oss:

Bli kjørt fra flyplass  til hotellet i Budapest

Les mer hvordan du kommer deg med taxi eller drosje fra flyplassen til Budapest sentrum!

Les mer
Gruppereiser til Budapest

Gruppetur til Budapest med gruppeprogram fra reisebyrået som har Budapest som spesialitet! Les mer om hva vi tilbyr for deg som vil på gruppetur til Budapest her!

Les mer
Lei et fly - og ta med hele gjengen ned på samme tid!

Budapest.no har siden 2006 hatt grupper som vi har leid egne fly til – på besøk i Budapest, Bratislava og Wien.

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Tilrettelegging fra A til Å :)
Ellen Angelov Samuelsson 5
Ellen Angelov Samuelsson 08-10-2013 13:38:46
For meg som ikke er ute å reiser så mye så er det helt herlig å få en god opplevelse ute i utland. Dere gjorde denne turen til en VELDIG minneverdig tur som jeg seint vil glemme! Du er en person som har masse energi og som virkelig vil yte service, og det legger man fort merke til! :) Veldig takknemlig for hele turen dere stelte i stand! Takk for en kjempe flott tur som jeg gjerne skulle tatt om igjen :)
Daniel Ruud 5
Daniel Ruud 16-10-2014 03:12:33
En kjempe flott tur til Budapest ,takk til Budapest Agency for en fin opplevelse .
Kenneth Bru 5
Kenneth Bru 19-10-2015 19:07:15
{assign_variable:p_url=""}