Åtte attraksjoner du ikke kan gå glipp av

Budapest er en by med fantastiske og historiske serverdigheter, les om 8 av våre favoritter her!

Opp gjennom årene er det mange kjente kunstnere og arkitekter som har satt sitt preg på byen. Som turist vil du i dag kunne glede deg av dette. Ta en gåtur i perlen ved Donau og nyt den fantastiske arkitekturen og severdighetene.

1. Parlamentet

Den nest største parlamentsbygningen i Europa er Ungarns vakre parlament. Fullført i 1902 og er sammen med Basilikaen den høyeste bygningen i Budapest. Parlamentet er absolutt en av bygningene som man skal oppleve når man reiser til Ungarn. Ikke bare er bygningen flott å se fra utsiden både på dagtid og kveldstid, den er stappet full med vakre malerier og et vakkert interør. Som man kan nyte på de daglige guidede turene man kan ta.

Inne i Parlamentet kan man blant annet nyte de ungarske kronjuvelene som står til utstilling i det vakre Cupola rommet, som også inneholder statuer av de ungarske kongene.

Parlamentet er definitivt verdt en guidet tur, så ikke gå glipp av en av Budapests vakreste bygninger og største attraksjoner.

2. Slottshøyden

På Buda-siden i Budapest er landskapet annerledes fra det flate slettelandskapet du finner i Pest. Her er den mektige Slottshøyden. Siden 1987 har høyden vært på Unescos Verdensarvliste og er også der gamlebyen i Budapest er. Her vil du finne flere museer, restauranter, og butikker i flotte gater i gotisk stil.

På Slottshøyden vil det være en skam å ikke nyte utsikten fra den vakre Fiskerbastionen som gir deg en flott utsikt over Pest og Donau. Et yndet sted for fotografer. Ved siden av Fiskerbastionen står den historiske Mathiaskirken, en av de eldste kirkene i Ungarn. Legenden vil ha det til at den ble bygget i 1015 av St. Stefan, landets første konge.

Siden middelalderen har også Slottshøyden vært det foretrukne bostedet for de ungarske kongene. Festningen som ble bygget på høyden kom som en grunn av den mongolske invasjonen i 1241-42 og har siden blitt der.

3. Helteplassen

Når man skulle feire Ungarns 1000-årsdag ble det bestemt at et monument skulle bygges. Dette førte til Milleniumsmonumentet. Det står i enden av den Budapests versjon av Champs-Éllysées, Andrássy utca. I sentrum av monumentet står erkeengelen Gabriel, og i en halvsirkel bak kan du se en rekke av de ungarske kongene, og andre historiske personer fra Ungarns historie.

4. Szent István Basilika

Basilikaen i Budapest som er oppkalt etter St. Stephen (På ungarsk Szent István) er absolutt en av de store attraksjonene. 160 år gammel er basilikaen, men den er nylig blitt totalrestaurert. Bygget etter den store flommen på Donau som førte til ødeleggelse av flere av Budapests bygninger. På plassen der St. Stephen i dag står var det en liten kirke på plassen hvor mange av innbyggerne søkte tilflukt under flommen. Dette skapte et ønske om å hedre kirken ved å bygge en enda større kirke.

Bygningen står i dag som en av Ungarns vakreste bygninger, og er du innom anbefaler vi å ta de 364 trappetrinnene opp til toppen av klokketårnet (eller heisen) for å nyte utsikten.

5. Gellérthøyden

Før man velger å se på de utallige attraksjonene og severdighetene i Budapest vil det være fint å skaffe seg en oversikt over perlen ved Donau. Gellérthøyden blir av flere guider nevnt som diamanten i Budapest, og ble i 1987 en del av Unescos verdensarvliste.

For deg som reiser med din kjære er høyden et perfekt reisemål hvis man ønsker å ta seg en gåtur i løpet av ferien.

6. Szechenyi termiske bad

Det største termiske badet i Europa er Szecheny. Her kan du nyte den vakre ny-barokkiske stilen av selve bygget mens du slapper av i det varme helbredende vannet. De tre bassengene ute er flotte å nyte uansett vær, og inne i bygningen finner du flere små bad som har helbrendende virkning på kroppen. Ønsker du den fulle spa opplevelsen så er det mulig å reservere egen garderobe, massasje og andre tjenester

Ønsker du å besøke Szechenyi og ha den fulle spa opplevelsen vil det være lurt å reservere på forhånd. Kontakt oss for eventuelle reservasjoner.

7. Városliget - Vajdahunyadslottet

Sentralt i Budapest ligger Várrosliget, byparken. Men parken er mye mer enn en park. Den kanskje flotteste severdigheten i parken er Vajdahunyadslottet. Originalt ble slottet bygget i tre og papp i forbindelse med Verdensutstillingen i 1896, men har senere blitt bygget opp i stein. Slottet er tegnet med elementer fra flere forskjellige slott i Ungarn, og har trekk fra forskjellige stilarter.

I byparken finner du også Budapest Zoo, lett gjenkjennelig ved sitt særegne inngangsparti. Her kan både barn og voksne nyte en mengde forskjellige dyr på nært hold.

Om sommeren er det mulig å leie seg en robåt og ta en padletur i parken, om vinteren blir innsjøen gjort om til en skjøytebane.

8. Margaretøyen

En av de vakreste parkene i Budapest er den 2,5 km lange Margaretøya. Øyen er hovedsakelig et rekreasjonssted, og øyen tilbyr flere aktiviteter, som tennis, 4-personers sykler, svømming, eller muligheten til å slappe av i termisk vann. Likevel er kanskje det flotteste som møter deg på øyen den store fontenen som hver time har et vannshow. På Margaretøyen er det kun busser som har lov til å kjøre så hvis du ønsker å slippe unna fra trafikken i sentrum er dette et flott sted for litt avslapning i flott natur.

Ønsker du deg noen timer vekk fra storbyen er en tur på Margaretøyen en flott mulighet for både par, familier og vennegjengen.

Relatert Innhold
Den vakre slottshøyden i nattlys i Budapest

En av de må-se områdene i den ungarske hovedstaden er Slottshøyden, som ble byen Buda etter den mongolske invasjonen i 1241.

Szent Istvans Basilika i Budapest

Szent István Basilikaen ligger på vakre Szent István tér, midt i Budapest sentrum. Dette er et av de viktigste kirkebyggene i Budapest og en av byens største turistattraksjoner.

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Her finner du utvalgte artikler om attraksjoner nevnt i denne artikkelen i Budapest

Den vakre slottshøyden i nattlys i Budapest

En av de må-se områdene i den ungarske hovedstaden er Slottshøyden, som ble byen Buda etter den mongolske invasjonen i 1241.

Les mer
Szent Istvans Basilika i Budapest

Szent István Basilikaen ligger på vakre Szent István tér, midt i Budapest sentrum. Dette er et av de viktigste kirkebyggene i Budapest og en av byens største turistattraksjoner.

Les mer
Palatinusbadet på Margaret- øya

Besøk den 2,5km lange øye som ligger midt i mellom Buda og Pest!

Les mer
Helteplassen i Budapest

Helteplassen, Hősök tere, ligger i enden av Andrássy út, ved siden av byparken.

Les mer
Nydelig utsikt fra Gellerthøyden i Budapest

Før du inntar severdighetene i Budapest, hvorfor ikke skaffe deg en oversikt over byen?

Les mer
Innsjø om sommeren, skøytebane om vinteren

Budapest er kjent som en grønn by og både turister og fastboende besøker byparken, sommer som vinter!

Les mer

Skal du utforske Budapest og dets attraksjoner, er en tur med en av våre guider å anbefale! Se under for informasjon!

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Good service, they get back to you strait away, and you can rebook on the road. They fix it all!
Stephen T Landsverk 5
Stephen T Landsverk 02-11-2015 10:45:59
Denne karpe konserten kommer til a holde meg smilende i en lang tid framover! Takk for en herlig opplevelse ?
Albulena Dervari 5
Albulena Dervari 04-03-2017 14:01:27
Sporty gjeng som til tross for utfordringer bare fikser og gjor det hele til en bra opplevelse like vell! Knallbra jobba og bidro godt til at det ble god stemning og en god totaltopplevelse av turen =) Anbefaler!
Are Jensen 4
Are Jensen 18-01-2017 10:47:53
{assign_variable:p_url=""}