Skal du ta turen til Budapest, men vet ikke hva du skal se? Her får du noen tips!

Ungarns hovedstad har noen av de større attraksjonene i Europa. Det største termal vann systemet i verden, det første undergrunnssystemet på fastlands Europa. Her finner du den tredje største Parlamentsbygningen i verden, og Europas største synagoge. Budapest har definitivt noe for en hver.

Millenium monumentet om kvelden - Helteplassen

Bygget for å feire det nye milleniumet i 1900, står monumentet i dag støtt ved toppen av Andrássy Ut, en av Budapests hovedgater. På Helteplassen står det mektige som et endepunkt for en av Ungarns mer majestetiske gater. Når mørket legger seg over byen blir det monumentet muligens enda vakrere ved hjelp av lyskastere som tennes hver eneste dag hele året. Ta deg en gåtur i byparken slik at du kan nyte erkeengelen Gabriel på toppen og de andre vakre statuene som sammen utgjør monumentet. Absolutt en attraksjon man skal ta seg tiden til når man besøker Budapest.

Les mer om Helteplassen her!  

 

Utsikten fra toppen av St. Stephen Basilika

I sentrum av Budapest finner du den storslagne St Stephen basilika. Den over 160 år gamle bygningen er nylig blitt totalrestaurert, og har mange godbiter å by på. Alt fra kunst til den mumifiserte høyrehånden til St Stephen kan du nyte og oppleve her i den mektige basilikaen. Likevel er den største attraksjonen utsiktet du får fra toppen av tårnet. Toppen kan du nå enten ved heis, eller ved å ta beina fatt. Når du til slutt har kommet deg opp får du en fantastisk utsikt over de mange og trange gatene i Budapest. De vakre hustoppene strekker seg over flere mil, og du får den beste panorama-utsikten Budapest har å by på. Absolutt en utsikt som gjør det verdt å ta turen.

Les mer om Budapests vakre basilika. 
 

Varmen fra et av Budapests termalbad

Helt siden det Osmanske riket okkuperte Ungarn har de mange termalbadene vært en viktig del av kulturen i Budapest. Dette har ført til at en tur innom en av byens mange bad er noe man ikke kan unngå å ta seg tiden til. Du vil finne flere termalbad rundt gjennom hele Budapest, og det er flere varianter å velge mellom. Du kan velge mellom alt fra de største spa-kompleksene i Europa til mindre og mer intime spa for en mer autentisk opplevelse.

Det som går igjen er at det er velvære og avslapping som står i fokus. Forskjellige mineraler i badene gjør at vannet virker helbredende på kroppen, men det er verdt turen bare for å slappe av i noen timer. En perfekt måte for deg og dine for å kunne lade batteriene.

Ønsker du at vi skal hjelpe dere med å finne riktig bad for dere? Klikk her!


En topptur på Slottshøyden

Ønsker du å nyte den flotteste utsikten over Donau og store deler av Budapest må du ta turen opp til Slottshøyden. Her er gamlebyen i Budapest, det er minimalt med trafikk og utsikten fra Fiskerbastionen på toppen er slående vakker. Slottshøyden er i tillegg blant de mer romantiske stedene i Budapest. Blant gamle gater og hus i gotisk stil kan du vandre rundt å nyte den rolige atmosfæren. Høyden er utstyrt med flere museer, restauranter og butikker så her kan du gjerne invistere hele dagen. For å gjøre turen enda mer spesiell anbefaler vi deg til å ta den gamle taubanen opp til toppen, hvis du ikke vil ta beina til fatt.

Her kan du lese mer om Borgen på Budahøyden


Fonteneshow på Margaretøyen

På midten mellom Buda og Pest på elven Donau ligger Margaretøyen. Her er det verdt å ta seg turen hvis du ønsker en rolig tur for å slippe unna storbyens trafikk og lyder. Vandre rundt i flotte hager, ta deg en løpetur, eller en svømmetur. Til tross for de flotte hagene og naturen på Margaretøyen er det flotteste på øyen fonteneshowet. På toppen av hver time starter et nytt show, perfekt timet til musikk. Definitivt verdt å ta seg tiden til hvis du først har tatt turen til det som er en av Dunaus perler.

Les mer om øyen mellom Buda og Pest

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Topp fem attraksjoner