Besøk den 2,5km lange øye som ligger midt i mellom Buda og Pest!

Margaretøya er en av de vakreste parkene i Budapest. Øya er 2,5 km lang og ligger midt i Donau, mellom Arpadbrua og Margitbrua. Det er kun busser som har lov til å kjøre her, så derfor er det et fredelig sted med frisk luft.

Margaretøya er hovedsakelig et rekreasjonssted, og man kan utføre mange forskjellige aktiviteter her, som jogging på gummiasfaltert joggesti, spille tennis, sykle med store 4-persons sykler, svømme, eller nyte termisk vann i to berømte basseng og spa.


I tillegg finnes det et stort utendørs feststed, der det foruten en god øl eller et glass vin, også serveres et godt måltid akkompagnert av god musikk.
Det første som møter deg på øya er en nydelig fontene. Rundt fontene er det satt opp høytalere som spiller klassisk musikk i harmoni med vannstyrken i fontene. Det er virkelig en fantastisk opplevelse å høre på den.
Det berømte Hajos Alfred svømmebassenget er oppkalt etter Ungarns første OL-mester. Det ble bygget for å opprettholde kravet til gjeldende standard innen svømmesporten. Her kan man ofte møte profesjonelle svømmere på trening. Blant alle Budapests spa ønsker vi å fremheve Palatinus, som også ligger på Margaretøya. Det har en stor grønn park, og ulike bassenger fylt med termisk vann. Dette er forresten et flott sted å møte ungarske skjønnheter, som prøver å studere mens de soler seg. Så pakk håndkle, badetøy og solbriller og kom til Budapest!


Kjapt på:


  1. Margaretøya i Budapest er en 2,5 km lang øy i midten av Donau
  2. Øya er stort sett dekket av landskapsparker og er et populært rekreasjonsområde
  3. Det er en rikelig innredet bygning og regnes som en av arkitektens mesterverk
  4. Øya huser ulike idrettsanlegg, som Palatinus vannpark, Alfréd Hajós idrettsbasseng, en tennisstadion og en idrettshall
  5. "Music Fountain" er en fontene og her spiller musikk daglig, mens det hele på sommerstid lyssettes
  6. Øya er en av budapest kjente turistattraksjoner og her finner du ogsåen liten japansk hage og en liten dyrehage


GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Margaretøya (- inkludert de viktigste severdighetene på øya!)

Fakta

SidePest
AdresseMargit - sziget, Budapest
TransportBus: 26, 34, 106, 226, Tram: 4, 6,
Byggeår
Åpningstider24/7
InngangGratis

Karta