Fire Michelin restauranter og plenty høl i veggen!

I Budapest finner du både Michelin stjerner og mange flotte ”høl-i-veggen” som kan besøkes Sjekk ut noen utvalgte favoritter i denne lille saken, skrevet av matjunkiene i budapest.no! 


Er det noe vi i team Budapest.no hører ofte så er ”Jøss – dette var jammen meg godt!” enten vi har booket en av gruppene våre på et langtbord, vi ser adjø etter en guidet tur i Budapest på en fortausrestaurant eller vi er på en av våre sagnomsuste gourmet-walker! 

- Det virker som hele Europa har fått øynene opp for det ungarske kjøkken noe som understrekes av at Bocusdor kvalifiseringen for europeiske kokker avholdt i Budapest i mai 2016. (Her vant forøvrig det ungarske landslaget vant velfortjent gull foran et knallflinkt norsk lag.)
Men hvor skal du spise i Budapest? Vi har bistått mange nordmenn med gratis bordbestilling på smått legendariske Sirlancelot og all-you-can-eat favoritten Trofea i en årrekker allerede, men nå synes vi det på tide å jekke det opp noen hakk.

Høl i veggen

- For en real høl i veggen opplevelse skal du stikke innom Karavan i Kaszinky gata, som også er fødevuggen til Budapests mange ruinbarer. Her finner du en liten bakgård fylt opp med små foodtrucks som serverer både fastfood og litt mer kjærlig tilberedt vegamat.
Pizzaelskere sverger til de knallbillige slizene hos Pizzanet i Kiraly gata 51 , mens vi her på kontoret fortrekker vi pizzaen hos mammen og den overtatoverte sønnen på Pizzicia i Nagymeszo nr 21, som er nærmest legendarisk. Tro oss - for 12 kr får du ikke noe bedre her nede.

Det er heller ikke mange turister som snubler innom chef-utca (rett oversatt på norsk ”kokkekgata”) over den nylig renoverte markedshallen i Hold Utca. 
- Er du så heldig finner du derimot en rekke små kneiper etasjen over denne lille markedshallen, blant annet Voroshummar som sies å servere Budapests beste Fish n´ chips, for deg som ha noe kjent og kjært etter en overdose gulasj! 

- Er du i det området kan du også stikke innom byens minste restaurant, Kispiacc, hold gata nr 13, som ligger i et knøttlite lokale med plass til 14,5 person på en god dag. Uhøytidelig brasseri-mat, hvor slowcooked gris, supper og håndplukkende viner står på menyen.

Jekk det oppAndre ønsker å ha en opplevelse med litt mer formell setting – da er det greit å vite at Budapest har 4 restauranter med Michelin-stjerner. 
Vi liker både Costes Downtown og Borkonyha, men fortrekker likegjerne Babel som er farlig nært stjernestatus og som har en fantastisk tastingmeny tilpasset allergikere. 

Vil du har kombi av høl i veggen og gourmet så ta et besøk hos våre venner på ESCA i Dohany utca nr 29. I et nydelig lite lokale med plass til drøye 18 seter og en meny som skiftes så og si daglig – ligger alt til rette for at både kokken og gjestene er på tå hev. 
Og Ikke få ganger har vi også tatt med gjester hjem til stjernekokker og besøk såkalt leilighets-restauranter. Kort fortalt er dette leiligheter som blir restaurant for en kveld - med et raust bord og egne kokker som lager mat i et hjemmekoselig miljø. Artig og annerledes, med rom for morsomme samspill mellom gjestene og kokkene.

Kronen på verket synes vi allikevel er såkalt chefstable – hvor vi tar dere med inn på kjøkkenet på noen av Budapests beste restauranter. Her sitter vi enten midt i kjøkkenet i ”glassbur” eller tett på siden, mens energiske kokker sørger for at restaurantens gjester får mat – mens vi blir traktert av kjøkkensjefen. Fint og fantastisk mat/vin, men allikevel upretensiøst. 
Her har vi særavtale med noen av byens beste restauranter og tilbyr eksklusive opplevelser kun for de som er så geme at de booker en pakkereise via oss.

Enten besøker budapest.no for inspirasjon, vil ha hjelp til noen fine Budapest opplevelser eller trenger tips – så kan du støtte deg på vår Budapest side. 
Vi har over 10 års erfaring med Budapestreiser og du kan enkelt f.eks. booke restaurant bord gratis via oss. For kunder som har bestilt knallbra hoteller til en sabla fin pris – strekker vi oss litt lengre og har gourmetwalks, chefstable og ikke minst hjemme hos Budapest.no – hvor vi tar dere med til vår egen vingård for et herremåltid og en vinsmaking du skal lete lenge etter å toppe. (jada, det er bare å smøre på, så du booker med oss neste gang!)

Søk rundt på siden om du fortsatt trenger informasjon om restauranter i Budapest eller kontakt oss om du har spørsmål om noen av våre tjenester! 
Velkommen til Budapest.

Relatert Innhold
Restaurant i Budapest

Vi vet hvor viktig det er å sitte på riktig bord når du er på ferie!

Oversikt over noen håndplukkene Budapest restauranter

Kos deg med vingårdsbesøk i Budapest

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest! Her kan du smake prisbelønt vin og blir rød på nesa!

trendy vinbar i Budapest

Smak prisbelønt vin på trendy vinbarer eller flotte vinkjellere! Bli med på vinsmaking i Budapest!

Likte du denne saken? Les mer om mat og drikke her! 

Restaurant i Budapest

Vi vet hvor viktig det er å sitte på riktig bord når du er på ferie!

Les mer

Oversikt over noen håndplukkene Budapest restauranter

Les mer
Cafe i Budapest for god kaffe!Lær om ungarsk kaffekultur og hvordan du bestiller en perfekte kaffe når du besøker Budapest!

Les mer
Gourmet og vinklubb tur!

Ta med vinklubben til Ungarn og smak deg gjennom perlende viner!

Les mer
Budapest gourmet tur - gourmet walk

Bli med på en underholdende og matglad tur med lokalkjente foodies i Budapest!

Les mer
Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Les mer
Vingårdsbesøk i Balaton

Besøk den flotte innsjøen Balaton og 2 vingårder!

Les mer

Likte du at vi tok oss tid til å skrive denne? Book en tjeneste da vel! 

Kos deg med vingårdsbesøk i Budapest

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest! Her kan du smake prisbelønt vin og blir rød på nesa!

Les mer
trendy vinbar i Budapest

Smak prisbelønt vin på trendy vinbarer eller flotte vinkjellere! Bli med på vinsmaking i Budapest!

Les mer
Få anbefalt budapest hotell av oss

Få uslåelig pris på hotell! Vi gir deg byens beste tilbud på alle typer overnatting!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Gourmet walk i Budapest

Bli med på en underholdende og matglad tur med lokalkjente foodies i Budapest!

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Var på en flott tur til Balaton med over 50 personer. Fantastisk arrangement og masse Passion , samt godt humør og gode historier. Verten var alltid imøtekommende og profesjonell! Anbefales på det varmeste!
Jack Røsegg 5
Jack Røsegg 16-10-2014 07:57:06
Anbefales på det varmeste! Supert byrå og vi hadde Gabor som guide som var bare helt helt topp! Ikke nøl, bare bestill!!
Trine-Lise Kløfta 5
Trine-Lise Kløfta 27-08-2015 09:54:06
Fantastisk bra opplegg:)
Maria Knutsen Austevik 5
Maria Knutsen Austevik 01-10-2015 17:13:04
{assign_variable:p_url=""}