Den ultimate utelivsguiden for Budapest

​Fra überfancy cocktailbarer til hippe industrielle ruinbarer, speakeasy-steder og høl i veggen. Nattelivet i Budapest er fylt med muligheter for enhver smak!

Vi må advare deg allerede nå - denne saken en lang som en flaske russisk vodka på en kald vinternatt, men kommer du igjennom har du belønning iform av:
- praktisk utelivsinfo i Budapest
- åpningstider for ymse utsteder
- info aldersgrenser
- info kleskoder
- priser på drikke og CC
- noen få advarsler for turistfeller
- konkrete råd fra utelivsløvene i Budapest.no som ukentlig er ute med gjester og store + små grupper som forlyster seg.

Utvalget av klubber, barer og utested i Budapest er uendelig lang - og tipsene i denne artikkel mange så det er bare å hoppe inn i det. Noen ganger stenger steder uten vi klarer å holde tritt, derfor tar vi det obligatoriske forbeholdet om dette.


Hvor trygt er det å gå ut i Budapest?

Stort sett er det like trygt å gå ut på byen som hjemme i Norge. Vi har knapt hørt om noen som har hatt problemer og ubehageligheter på byen. Budapest regnes som en trygg by med lite bråk ute.
Man bør likevel ta de vanlige forhåndsreglene som å passe på verdisaker, ikke ha lommeboken i baklommen på dansegulvet, ikke la jakken ligge uten å følge med (legg gjerne jakken i garderobe om mulig), ikke la mobilen ligge på bordet samt man må følge litt med på drikkevarene så det ikke er ute av syne. Kort sagt; de samme forhåndsreglene som hjemme. Les mer om sikkerhet og om det er trygt å gå ut i Budapest her!
Vi anbefaler generellt ikke at man går gå på steder som tilbyr “danseshow” med lettkledde kvinner eller menn. Disse stedene opererer ofte i en litt mer “gråsone” i forhold til hva som er innafor og man får ofte en overraskelse når man får regningen. Vi anbefaler heller ikke at man følger med gutter eller jenter på gaten som spør hvor du er fra og “lurer på om du vil være med de på bar” - dette er en kjent turistfelle ikke bare i Budapest, men de fleste store byer.
(- ja da  - du havner svært ofte på barer som nevnt i avsnittet over da dette er innkastere for disse stedene selv om de ikke utgir seg for å være det. Bruk sunn fornuft)


Så hva er greia med ruinpub i Budapest?

Okei, så under finanskrisen (eller muligens før) så kom en smart huseier opp med en glimrende ide: Siden jeg ikke får solgt denne nydelige neo-gotiske / udaterte bygården til markedspris - så gjør man om alle de 2- 3 etasjene i bygget + bakgården til uformelle pub/barer. Sleng inn noen sofaer, kanskje lag en mini kino i bakgården, en flippermaskin i første-etasjen, og la folk gå mellom de ulike delene og drikke alkohol fra plastglass til priser anno 1926.  
Det var den spede fødselen av ruinpubene i Budapest 

Status nå er at det er minst 30 ulike ruinbåuber som er i drift i Budapest, og selv om begrepet etterhvert er litt tynnslitt - enkelte kaller det ruinbar om man setter inn trebenker på en parkeringsplass - så er det like fult et fenomen som har shapet og fargelagt Budapest utelivsscene mer enn noe annet de siste 10 årene.

Uformelt. Billig. Pakka fullt.
Det er 3 stikkord som er gjengs for ruinpubber, med noen enklere pubber som kun er åpent ved oppholds og pent vær og et lite knippe eksklusive varianter og medlemsklubber som du sannsynligvis ikke kommer inn på.
Dette er moro og noe som bør besøkes. Du finner flest i 6 og 7 distrikt, samt i indre deler av 8. og 9. distrikt. Vi er så geme vi at om du booker overnattingen eller hele turen via oss så sørger vi for å booke deg inn på de aller beste uten at det koster deg en krone.

Om du skal besøke kun én under ditt besøk er det vanskelig å hoppe over "orginalen" Szimpla Kert, men sannsynligheten for at du treffer gymlæreren til søstra di, 100 polske husmødre eller en gruppe med japanske turister som tar bilder av deg er temmelig stor. (Nei du får ikke modellhonorar). Da holder vi heller en knapp på at du sneier innom Ankrt eller Doboz. Det er turister der også men langt flere lokale huer. Ettersom konseptet ble en så stor hit at det siden har blitt eksportert / kopiert til andre byer - og visste du feks at originalen "Szimpla Kert" har sin egen avdeling i Berlin? 

De aller billigste ruinbarene kan du få øl for en norsk 10-er, men på de litt mer kjente barene må du oppe i hele 30,- (!) norske kroner for en øl. Noe som i Budapest er å regne som Aker Brygge-priser, men likevel rimelig greit priset for deg som leser dette tenker jeg.

Våre topp 3 ruinbarer
1. Anker't
2. Szimpla Kert
3. Instant
Les hele listen vår over ruinbarer på denne siden her som tar for seg alt om ruinbarer i Budapest på norsk!


Fancypants - nattklubb i Budapest
Vi har fått mange spørsmål om hvilke nattklubber du må besøke når du er i Budapest. Svaret er naturlig nok delt, ettersom noen ønsker lounge-aktige klubber for voksne og andre skal ha tenna i taket og techno frem til lysemorgen.
Budapests sitt natteliv er utvilsomt regionens mest livlige og dynamiske, her har du alt fra store klubber med levende musikk og bur i taket , trendy lounger og klassiske RNB steder for deg som vil danse.
De yngste finner du ofte på steder som Club Play og studentvennlige Corvin club.
Litt eldre folk, intellektuelle klubbere (finner det?) og mening mann rundt Akvarium, som ligger like ved Elisabeth Parken og som ofte også har live konserter. En del drar også til ötkert et sikkerstikk for å treffe norske studenter har vi hørt. Og sett.
Det kuleste i 2017 var BRKLYN som virkelig fikk fart på sakene med sin RnB / Hiphop-vennlige profil, godt hjulpet av et spenstig kjøkken.

På de litt mer fancy stedene og på nattklubbene er normal pris for en øl rundt 30,- norske kroner og en god flaske vin omtrent på 100-lappe. Du kan også få en flaske champagne til et par tusenlapper om du vil, så her er det stor spennvidde. 

Jekk meg ned - gi meg en pub eller uformelt vannhull
I det jødiske kvartalet finnes de mest interessante uformelle vannhullene og barene i byen. Her ligger omtrent 200 barer på rekke og rad i de trange gatene. Barene varierer i størrelse fra store ruinbarer som går over hele bygårder med små vannhull med en bardisk og et par stoler. Bydelen har også mange steder som serverer street food og i Kazinczy-gaten ligger det et eget “street food market” rett ved den mest berømte ruinbaren av alle; Szimpla Kert.
Det jødiske kvartaleter ligger i nedre del av 7. distrikt rundt regnet mellom Andrássy út og Ülliö út.
Ellers er det lett å finne billige og vanlige lokale puber i hele byen bare man svinger litt rundt hjørnet fra de mest hektiske og mest kjente utelivsgatene. De typiske og veldig lokale pubene finner man ofte i kjelleretasjer med en trapp ned fra gaten og her drikker du Fröccs! Vil man drikke mye og billig er det fullt mulig å finne en øl til 5-10 kroner og en flaske vin til 20-30 kroner. Dette er ofte stedene hvor ungarerne har vorspiel. 

Ordet "vorspiel" og "nachspiel" er forøvrig et ukjent ord og en ukjent greie i Budapest. Det vanligste er å starte kvelden en av de brune kjellerbarene før man går ut på nattklubber og større partysteder hvor ølen tripler seg i pris. "Nachspiel" er heller ikke så vanlig fordi utestedene stenger så sent uansett.

Fröccs - hva er greia?
Du kan vanskelig unngå å besøke Budapest (eller Ungarn) på vår og sommer uten å bli tilbudt en Fröccs.
Fröccs er rett og slett en spritzer, altså en hvit- eller rosé vin som er blandet ned/ut med sodavann.
Ikke en særlig sær-ungarsk drikk, men få land har like stor kultur for denne typen vindrikke som her på berget og det er en kjærkommen drikk når gradestokken går over 30 grader. Det finnes et uttall varianter og de viktigste er forklart under.

Frocch-lexikon-budapest-.no.jpg


Og siden vi var inne på typisk ungarsk drikke - så har man selvsagt et par stolte tradisjoner også her i Ungarn. De fleste turister hilser på en Palinka i løpet av oppholdet, denne flotte snapsen som er laget på frukt etter et rigid renhetsprinsipp. Palainka finnes i like mange varianter som det finnes frukter og hjemmebrentapparater så de fleste restauranter og utesteder har et bredt utvalg.
Mens de av oss som liker gammeldansk og underberger kan like gjerne kapitulere til den fantastiske Unicum'en.
Dette er en helt spesiell bitter som er omtalt som Ungarns nasjonalschnaps. Resepten er hemmelig og har historie 6 generasjoner tilbake under ledelse av Zwack familien.


Flotte og bohemske coctail barer
De siste 7 månedene har de ærverdige cocktail barene virkelig fått en renessanse i Budapest. Her snakker vi ikke bare de råflotte hotellbarene som Ritz Carltons og "reven" The Blue Fox på Kempinski, men vi liker særlig godt de spenstige independent barene, som har poppet opp de siste månedene. Her er det knallgode drinker, servert sjarmerende pretansiøst av unge, ambisiøse barkeepere.
Vi har lenge hatt et godt øye til gin tonicen til the bar, som foruten å være et skamfint sted, også sannsynligvis er byens minste bar. Boutiq Bar har flyttet og holder nå til like ved Elisabeth Parken og underetasjen fylles tidlig opp både torsdag, fredag og lørdag. Anbefales helt klart.
Flere? Ja da: To fantastiske coctailbarer er Black Swan og Hotsy Totsy - begge verdt et besøk og plassert i det jødiske distriktet like ved ruinbarer og tallrike små og store restauranter! På de dyre barene i hotellene kan de kompliserte drinkene raskt ligge på 100-lappen, men kommer man litt unna hotellbarene så er det plutselig nede på mer normale 30 kroner igjen. Så det er større prisvariasjon fra sted til sted enn man er vant med hjemmefra. 
Ned med en gruppe? Vi leier og stenger gjerne av en flott bar for dere og lar dere virkelig slå på stortrommen med fritt av artisan coctails i 90 min! 


Åpningstider, covercharge og kleskoder når man skal ut i Budapest

De fleste utesteder i Budapest stenger rundt kl. 3:00 på natten, men typiske nattklubber har ofte åpent til rundt 5. Det finnes også enkelte små vannhull som har åpent nær 24 timer i døgnet. Så åpningstidene varierer, men det mest vanlige er at de fleste stenger mellom 3 og 5 på natten.
Noen utesteder har covercharge og spesielt nattklubber som har åpent sent. Covercharge pleier vanligvis å ligge på rundt HUF 2.000-3.000 (NOK 60-90). Det er derimot ikke vanlig med covercharge på barer. Noen steder inkluderer 1 drikke i covercharge og det pleier de å gjøre oppmerksom på når man betaler.
Kleskoden i Budapest varierer fra sted til sted. Man kan stort sett kle seg som hjemme i Norge. Skal man på et mer “trendy” sted er ofte en pen bukse, kule sko og en fin skorte nok. Dressjakke på byen er noe mer uvanlig selv på fancy steder så det er ikke så nødvendig, men alt går! Du betaler med forinten i Budapest og du kan lese mer om den lokale valutaen her!


Våre anbefalinger og slik hjelper vi dere som skal ut på byen i Budapest
Mange sender oss mailer (så og si ukentlig) for å få litt innspill på steder. Det er jo supert, men den er alltid risikosport å anbefale og gi råd når man hverken vet hvor gjestene bor, hvor gamle de er og om man f.eks. planlegger å ferie bursdag eller å drikke ut eller inn noen i reisefølget.
Vi anbefaler derfor kun konkrete klubber og arrangerer bord til deg som booker overnatting via oss - da det erfaringsmessig tar en del tid for å få på plass det perfekte bordet.
Vi har steder hvor man ikke forplikter seg til å bruke en Forint og vi har steder hvor dere er ventet med det beste bordet, egen hostess og et rikt utvalg flasker klare. Normalt henter vi dere på restauranten etter middag og tar dere inn på stedene, så dere slipper kø og andre ulumskheter. 

I tillegg tilbyr vi gratis bordreservasjoner på restauranter, hjelper vi til med vinkjeller besøk i Budapest, pubcrawls og ikke minst våre velkjente streetfood gourmetwalker! 

Book bord på nattklubber via oss her!


Ølsmaking i Budapest - er det mulig?
Ja da - du kan stikke på ølbryggerier, både små som lager såkalt handcraft og større og langt mer industrielle. Det enkleste er nok førstnevnte for i likhet med Norge så har hjemmebryggtrenden feid over Ungarn som en høststorm. Derfor er det relativt lett å stikke innom en uformell pub eller mikrobryggeri og smake øl. Skal du gå litt større så har du egentlig kun Dreher bryggeriet som er eid av Asahi Breweries (ja, de japanske). Her har du både ølmuseum og omvisning, men dette krever litt størrelse på gruppen og mer planlegging.
Stikk innom Drehers hjemmeside for info eller om du vil at vi skal hjelpe deg så har vi ølsmaking hvor vi besøker 2- 3 ulike steder og smaker på 6-9 øl underveis som en del av en mini pubcrawl. Morro det også - men du må være minimum 6 gjester, om du ikke har booket overnatting via oss - da tilbyr vi pubcrawls også om dere er to!


Vinsmaking i Budapest - hvor gjør man det?

Budapest er et fantastisk sted for vinelskere. Her er det vinbodegas, vinkjellere, vinrestauranter og et knippe små vinklubber med egne temakvelder hvor du og dine vinfolk kan få et fint sete. Du kan stunt smake og stikke innom hyggelige steder i de fleste bydelene, men det er ikke alltid du finner en sommelier eller kelner som snakker engelsk. Har man satt for seg å smake vin så er greiest å prebestille - det kan du enkelt gjøre her på vår side for vinsmaking i Budapest. Sjekk denne linken for vinkjeller besøk i Budapest!


Ofte stilte spørsmål om utelivet i Budapest

Kan man drikke og kjøre bil / sykkel / båt / fly?
Svar: Nei - det er nulltoleranse på alkohol konsum på alle kjøretøy, segway inkludert. Det er et gammelt jungelord at du skal ha med passet når du ferdes i Budapest - noe vi mistenker de fleste ikke har. Blir du stoppet på hjul og ikke kan fremvise passet - så inkluderer garantert neste spørsmål en alkotest.

Må jeg bestille bord på nattklubber?

Svar: Ønsker man eget bord er det helt nødvendig å bestille bord på forhånd. Om du har booket med oss er vi behjelpelig - om ikke tar du kontakt med nattklubben du skal på direkte.

Hva er minimumsforbruk?

Svar: En del steder krever at man bruker minimum 10000 eller 20000 HUF om man ønsker reservere bord. Flaskeservice er også ganske normalt - med andre ord må du være forberedt på at de mest populære stedene krever dette.

Er det trygt å overføre penger til utesteder i Budapest?

Svar: Umulig for oss å si da vi ikke vet hvem som eier stedet du har reservert bord på, men normalt vil vi si tja. Vi har hørt historier om reisende som har bestilt bord, betalt og ikke fått som forventet - men det er vanskelig å gi et 100% klart svar som gjelder for alle steder her.

Er det vanlig med kreditkort svindel i baren i Budapest?

Svar: Nei. Men det er heller ikke vanlig at du legger inn kort - du betaler på de fleste stedene der og da.

Ble det konsumert noe alkohol under laging av denne artikkelen?

Svar: Ja. (den ble skrevet og ferdigstilt på bar av Martin, Gabor og Ronny)


Hvilken strippebar, ruinbar, nattklubb anbefaler dere for meg?

Svar: Har du booket minimum overnatting med oss - sender du oss en epost med dine ønsker, datoer, aldersspenn så skal vi gi deg et fantastisk bukett muligheter hvor dere kan forlyste dere helt til solen står opp.

Vi er 7 venninnner som skal på syklubb tur - kan dere skaffe oss en mannlig kelner som serverer oss i baroverkropp til tonene av Odd Nordstoga?

Svar: Ja

Hvorfor må man prebetale enkelte reservasjoner?

Svar: Som ellers i verden lever disse utestedene i Budapest av besøk og om en gruppe på 12 har reservert og ikke kommer så taper man naturlig nok omsetning. Dermed krever mange av de beste stedene en garanti. Er du ikke hypp på det så bør du egentlig bare stunte besøk på de ulike stedene du vil besøke eller alliere deg med et reisebyrå som kan gjøre dette for deg. (hint hint)

Okei - du nådde slutten av denne saken om uteliv i Budapest - nå er det bare å ta frem gode sko og begi seg ut i byen!
Om du har booket med oss - send oss en epost med bookingnummer så skal vi sende deg et oppdatert PDF kart med informasjon om de beste plassene slik vi ser det akkurat nå!:-)

Relatert Innhold
Øl tur til Budapest - besøk et mikrobryggeri

I Ungarn har man brygget øl i over 1000 år, og ølet som brygges lokalt er både er godt og ikke minst rimelig!

Kos deg med vingårdsbesøk i Budapest

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest! Her kan du smake prisbelønt vin og blir rød på nesa!

Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Nattklubb og lounge i Budapest

Vi sørge for vip adgang, foran kø og eget bord på byens beste nattklubber!

Likte du denne saken? Da liker du nok disse også! 

Øl tur til Budapest - besøk et mikrobryggeri

I Ungarn har man brygget øl i over 1000 år, og ølet som brygges lokalt er både er godt og ikke minst rimelig!

Les mer
Kos deg med vingårdsbesøk i Budapest

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest! Her kan du smake prisbelønt vin og blir rød på nesa!

Les mer
Gourmet og vinklubb tur!

Ta med vinklubben til Ungarn og smak deg gjennom perlende viner!

Les mer

Vi tilbyr en rekke tjenster for deg som skal på tur! 

Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Les mer
Nattklubb og lounge i Budapest

Vi sørge for vip adgang, foran kø og eget bord på byens beste nattklubber!

Les mer
Kjør tanks i Budapest

Gruppereiser til Budapest med smell! Les om turene til Budapest som utføres med lokal fingerspitzgefühl!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Uteliv i Budapest

Slik blir du en partyløve i Budapest! Les alt om fiffige nattklubber, kule ruinbarer og glajazz puber i Budapest!

Nattklubber i Budapest

Les mer om Budapests nattklubber og utesteder, der du og dine medreisende kan oooha hele natten.

Vinkjeller i Budapest

Besøk en vinkjeller i Budapest og bli med på vinsmaking med viner fra Balaton, Tokaji eller Eger!

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

En fantastisk tur til Budapest, med en fantastisk gjeng! Den hadde ikke vært like briljant uten særdeles godt tilrettelagt opplegg fra Budapest Agency, i alt fra "opplegg", tid, hotell og mat! Alt på skinner! Kommer gjerne tilbake :-)
Truls-Ola Aashagen 5
Truls-Ola Aashagen 19-10-2015 14:46:56
Vi hadde en fantastisk tur med Tveit regnskap ! Supert opplegg ! Budapestagency kan absolutt anbefales!
Hanne Bergstøl Fjære 5
Hanne Bergstøl Fjære 01-10-2015 00:08:24
Kjopte hotellpakke pa Boscolo, god pris pa flott hotell! Henting pa flyplassen og vin ved ankomst inkludert trekker selvsagt opp. Veldig god service bade for og under opphold, fikk mange god tips om restauranter og andre opplevelser. Anbefales!
Andreas Hagen 4
Andreas Hagen 06-02-2017 19:10:12
{assign_variable:p_url=""}