Her får du oppskrift på ekte ungarsk gulasjsuppe fra gulasj.no og Budapest.no

Gulasj er en av nasjonale rettene i Ungarn og utvilsomt den retten de fleste av budapest.no´s reisende ønsker å smake her nede. Gulasj (ungarsk: gulyás) er en suppe laget av kjøtt og grønnsaker som vanligvis er krydret med paprika, spisskummen og hvitløk. Gulasj, har sin opprinnelse i middelalderens Ungarn, og er et vanlig måltid som hovedsakelig spises i Sentral-Europa, men også i andre deler av Europa.
 

Vi har laget en egen tema side om gulasjen, sjekk www.gulasj.no for video med steg for steg oppskrift av både gulasj suppen og det populære ungarske "suppe pastaen" csipetke!
 

En klassisk ungarsk gulasj smelter-i-munnen, og er små biter av mør biff som sakte er blitt tilberedt i en utrolig rik buljong. Velsmakende og perfekt comfort food for hele familien!
Denne ungarske klassiske gryteretten er ikke avhengig av et mel for å tykne. Dette er faktisk den store forskjellen mellom en tradisjonell lapskaus og ungarsk supper og lapskauser. De ungarske suppene er normalt ikke er avhengige av mel eller tykningsprodukter for å tykne, og det er grunnen til at det for det meste blir mer som en suppe, og det serveres vanligvis med suppepastaen csipetke eller poteter.

Ungarsk gulasj blir alltid best med en skikkelig god paprika, så sørg for å ha en ungersk søt paprika av god kvalitet, og du vil bruke minst 3 til 4 ss av den samt ta deg tid til å koke kjøttet ordentlig, det trenger virkelig 2 til 3 timer slik at storfekjøttet blir mørt og smelter i munnen.
 
 


Sjekk gulasj.no for informasjon om historien om gulasj, oppskrifter og videoer som tar for seg den perfekte gulasjen steg for steg!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Ungarsk gulasj