Budapest på tre dager

Ofte kalt Perlen ved Donau, Budapest lever opp til dette og har noe for enhver smak. Byen er full av butikker og store handlegater for den som vil fylle opp garderobeskapet. Hvis du føler for en mer avslappende helg med spa, enn travle handlegater så er byens termalbad et alternativ der du kan synke kroppen og la alle dine problemer flyte vekk.

Dag 1.

Parlamentet.

I 1902 stod det som i dag er blitt det nest største parlamentbygget i Europa ferdig. Bygget i ny-gotisk stil, ruver over Donau og er vel verdt et besøk, om ikke bare for å nyte utsiden av det mektige bygget. Det er også verdt å ta turen inn i Parlamentet. Det er mulig å besøke parlamentet hver dag mellom 08:00-16:00, med unntak av offentlige høytidsdager. Ønsker du å se det fantastiske Parlamentet fra elvesiden kan du klikke her for å komme finne ut mer om elvecruise i Budapest

En kort gåtur fra Parlamentet, ligger St Stephen-katedralen som ble bygget etter flommen på Donau. Med sine 96 meter, sentralt plassert på Pest siden er den sammen med Parlamentet den høyeste bygningen i Budapest. Basilikaen er en mektig bygning som vil imponere de fleste, det kreves ingen inngangspenger, men en donasjon til vedlikehold av bygningen blir høyt verdsatt. Vil du derimot nyte utsikten fra toppen av St Stephen vil du møtte ut med en liten sum.

Inne i basilikaen er det kan du nyte flere bilder, skulpturer og ikke minst St Stephens mumifiserte hånd som ble returnert i 1945. Etter å ha brukt litt tid i Budapests mektige basilika er kan en tur innom Book Café i Andrássy eller en av de andre flotte kaféene i Budapest være en god idé. Ønsker du en anbefaling til noen gode kaféer i Budapest - send oss gjerne en epost å vi vil hjelpe deg med dette.

Dag 2.

Sentralt i Budapest ligger Városliget, Budapests historiske bypark. Hovedinngangen ligger ved Heltenes plass, og allerede her får du en stor opplevelse med det mektige monumentet. I parken finner du en liten innsjø, hvor man om sommeren kan leie båter, og gå på skøyter om vinteren. Hovedattraksjonen for de fleste vil likevel være Vajdahunyadslottet. Opprinnelig bygget i tre og papp for Verdensutstillingen i 1896, er slottet delt opp i 21 forskjellige bygninger i hver sin egen historiske byggestil. Når det blir vinter gjøres innsjøen om til skjøytebane og folk strømmer til byparken.

Etter en god gåtur rundt Városliget kan noen timer i Széchenyibadet være en god idé. Det termalske badet er det største i Europa og har vann opptil 76 grader. Dette er noe du vil kunne nyte like godt på sommeren som på vinteren. Her finner du de flotte utendørsbadene som har blitt et yndet fotomotiv for de som besøker Budapest. Det er mulig å nyte den fulle spaopplevelsen, men også bare noen timer i de naturlig varme badene. Et tips hvis du vil nyte tilbudene som massasje eller andre spabehandlinger er å bestille på forhånd ettersom tilbudet er svært populært blant lokale og reisende. Kontakt oss hvis du ønsker at vi skal gjøre en reservasjon fra dere.

Litt nedenfor Városliget ligger restauranten Paprika. En liten og intim restaurant som er meget populær blant de lokale. Litt gjemt bort fra de mest populære turistområdene, er dette en restaurant som skiller seg ut med sin tradisjonelle ungarske stil. Paprika er såpass populær blant de lokale at å reservere bord mens man vandrer rundt Városliget vil være en god idé. Kontakt oss hvis du ønsker at vi skal gjøre en reservasjon for dere.

Dag 3.

Reiser man til Budapest bør man komme seg opp til Slottshøyden. Siden 1987 har den stått på Unescos Verdensarvliste, og er virkelig gamlebyen i Budapest. På denne toppen vil du blant annet finne Budaslottet (Budavari Palota), som i dag er et nasjonalsymbol i Ungarn. Slottet inneholder et historisk museum, nasjonalgalleriet, og nasjonalbiblioteket. Et godt stalltips når man skal til Slottshøyden er å ta den koselige taubanen, et alternativ for de som ikke vil ta beina fatt opp bakkene.

På høyden står også den majestetiske Mathiaskirken fra det 13. århundret. Kirken har tidligere blitt tatt i bruk til kroningseremonier, men er i dag museum for flere religiøse gjenstander og kopier av de ungarske kronjuvelene.

Ønsker du å nyte den, muligens, beste utsikten i byen vil Fiskerbastionen være et ideelt sted. Med beliggenhet like ved Mathiaskirken, er denne flotte utsiktsposten noe for seg selv. Fiskerbastionen gir deg en absolutt fantastisk utsikt over Pest-siden, før du kan vandre ned de gamle trappene eller ta taubanen fra Budaslottet som fører deg ned til Kjedebroen. Ønsker du mer informasjon om Kjedebroen? Bli gjerne med noen av våre lommekjente og lisenserte guider.

For å avslutte dagen med en flott utsikt over hele Budapest er det verdt å ta turen opp til Gellérthøyden. Oppkalt etter presten til Ungarns første konge, St Stefan, gir den deg en fantastisk utsikt fra citadellet på toppen av høyden. Her på toppen av Budapest kan du i kveldsmørket nyte utsikten mens Donau lyses opp.

Relatert Innhold
Helteplassen i Budapest

Budapest er en by med fantastiske og historiske serverdigheter, les om 8 av våre favoritter her!

Budapest Hvalen

Så har Budapest fått sin egen hval, Budapest hvalen - eller Budapest Balna på ungarsk, er et nytt kulturelt og gastronomrisk senter ved kanten av byens storslåtte elvebredd. Senteret åpnet dørene den 8. november 2013 etter flere års forsinkelser.

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Få anbefalt budapest hotell av oss

Få uslåelig pris på hotell! Vi gir deg byens beste tilbud på alle typer overnatting!

Likte du denne saken ? - Da setter du nok pris på disse artikklene 

Helteplassen i Budapest

Budapest er en by med fantastiske og historiske serverdigheter, les om 8 av våre favoritter her!

Les mer
Budapest Hvalen

Så har Budapest fått sin egen hval, Budapest hvalen - eller Budapest Balna på ungarsk, er et nytt kulturelt og gastronomrisk senter ved kanten av byens storslåtte elvebredd. Senteret åpnet dørene den 8. november 2013 etter flere års forsinkelser.

Les mer
Stå på skøyter i byparken i Budapest

I byparken Varosliget kan man oppleve en av Budapest sine flotteste vintertradisjoner, nemlig å stå på skøyter. Hver vinter lages det en stor skøytebane i parken, hvor lokale og tilreisende har mulighet til å hygge seg på isen.

Les mer
Fasjonable slott i Ungarn

Nå booker vi årets slottsferier her i Budapest/Ungarn for store og små grupper.

Les mer
Den vakre slottshøyden i nattlys i Budapest

En av de må-se områdene i den ungarske hovedstaden er Slottshøyden, som ble byen Buda etter den mongolske invasjonen i 1241.

Les mer
Balatonsjøen er flott

Et lite stykke utenfor Budapest ligger en herlig oase, populær for både lokalbefolkning og turister. Nemlig Balaton. Innsjøen er Sentral-Europas største, og er en obligatorisk destinasjon når du er i Ungarn for litt lengre enn en langweekend!

Les mer

Mange sparer tid på å kjøpe tjenester via oss. Ikke bare sørger vi for fantastiske hotell til skampris, men du får også sett mer av byen når du 1) bor sentralt 2) blir tatt runst noen timer av vår norsktalende guide 3) er ventet på byens beste bord på kvelden for middag! Prøv gjerne noen av våre tjenester! 

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Les mer
Få anbefalt budapest hotell av oss

Få uslåelig pris på hotell! Vi gir deg byens beste tilbud på alle typer overnatting!

Les mer
Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Les mer
Bli kjørt fra flyplass  til hotellet i Budapest

Les mer hvordan du kommer deg med taxi eller drosje fra flyplassen til Budapest sentrum!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Åtte attraksjoner du ikke kan gå glipp av

Budapest er en by med fantastiske og historiske serverdigheter, les om 8 av våre favoritter her!

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Fantastisk helg på tur med Tveit
Harald Halvorsen Løland 5
Harald Halvorsen Løland 30.9.2015 20:07
takk for en kjempe fin tur vi hadde m fibro Bergen kunne tenk meg en tur ned igjen, flott opplegg dere hadde til oss . Masse flotte steder og se på.
Ingunn Indrebø 5
Ingunn Indrebø 4.12.2015 17:59
Utrolig bra arrangement av proffe, serviceinnstilte og flotte mennesker! Tommel opp!
Kenneth Opsahl 5
Kenneth Opsahl 15.10.2014 21:51
Veldig god service fra reisebyrået, raskt svar, gode alternativer og forslag ( minus Sir Lancelot for vår del). Guide Garbo var super!! Sparte meg mye tid i planleggingen av gruppereisen vår for 17 personer, anbefales!!
Kristin Heger 4
Kristin Heger 17.9.2014 19:33
Fantastisk bra opplegg:)
Maria Knutsen Austevik 5
Maria Knutsen Austevik 1.10.2015 17:13
Svært vellykket tur til Budapest og vinområdene i Eger og Tokaj takket være Ronny og hans medhjelpere! I flere måneder har jeg hatt den glede å samarbeide med Ronny for å legge opp en tur for 26 nordmenn. 16 av oss møtte hverandre i 1963 ved starten av farmasi studiet i Oslo i 1963, og de resterende 10 ble etterhvert inngiftet i gruppen. Turen til Ungarn i forrige uke ble en stor opplevelse pågrunn av det hyggelig og profesjonelle lokale opplegget! Hotellet som ble valgt i Budapest ,Iberostar, kunne ikke ha vært bedre. Et mindre 5 stjerners hotell med perfekt beliggenhet og "ultracool design". I Budapest hadde teamet valgte hyggelige restauranter med meget god mat. Vår 4 dagers uflukt til Eger og Tokaj med spennende vinsmakninger (så vidt jeg husker!) ble spesielt vellykket på grunn av vår flotte guide Gabor. En ting var at han snakket norsk så utrolig bra, at det var umulig å tro at han aldri hadde bodd i Norge. Men i tillegg var han oppvokst i Eger og hadde egen vingård, hva mer kan vi ønske oss av en guide? På vegne av 26 svært fornøyde kunder takker vi "budapestagency" for all hjelp i planleggingen og gjennomføringen av turen. Per Oscar Bremer
Per Oscar Bremer 5
Per Oscar Bremer 24.10.2015 19:12
{assign_variable:p_url=""}