Skal du ned til Budapest 9-11.mai til Bocuse d’Or, les praktisk informasjon her!

Som mange nordmenn har fått med seg vant Norge og Ørjan Johannessen i fjor Bocuse d’Or i Lyon og nå er det dags for kvalifiseringsrunder, såkalt EM i Budapest den 10. og 11.mai.
- Vi har allerede noen hundre reisende booket ned disse dagene og bistår blant annet med hendig transport ut til arenaen i minibusser samt at vi har sørget med rikelig med billetter for reisende til gourmetfestivalen som starter den 12.mai. Les mer om gourmetfestivalen - og sikre deg billetter - her!


Hva kan du som kommer ned til Bocuse d’Or forvente deg?

Konkurransehallen i Budapest blir delt inn i mange små kjøkken hvor Norge vil opptre på kjøkkenbox nr 3. Dommere vil inspisere underveis og danne seg et inntrykk av arbeidsprosessen før smaking skjer. Teamene skal lage en fiskerett (stør) og en kjøttrett (hjort) og årets kokketeam ledes av Christopher W. Davidsen som er en fantastisk fin fyr sies det av folk som jobber med han. Christopher har brukt de siste månedene på å forberede seg sammen med sitt team av kokker.
Han har fått mye skryt i media bl.a. av Hellstrøm, og det sammen med utrolig jordnære og sobre kommentarer om veien mot Lyon i media lover bra! Konkurransen er kjent for å ha bra trøkk fra tribunene og er du i byen disse dagene bør du så absolutt vurdere en tur for å vise det norske teamet støtte!


Når skjer selve konkurransen:

Det norske laget skal til dyst den 10.mai med start kl 08:30, og dette er beskrevet som pulje 1 hvor de første 8 lagene (landene) skal konkurrere.
Underveis blir lagene besøkt av dommerne som vurderer arbeidet som legges ned, påser at reglene for konkurransen følges (blant annet er det regulert % innhold av hovedråvare og grønnsaker) og ikke minst skal hver av rettene smakes av dommerne underveis.
Pulje 2 med blant annet vertslandet Ungarn går på med de siste 8 lagene onsdag den 11.mai og det er også denne dagen hvor det vil publiseres kl 18:00 hvem av de 16 som deltok som går videre.
- Så vi må altså vente litt i spenning etter at det norske teamet har konkurrert - før vi spetter champagnen og sender blomster til det norske laget!


Hvor skjer konkurrasen:

Årets EM holder ved HUNGEXPO Budapest Fair Center
Adresse:
H-1101 Budapest Albertirsai Str. 1

Både metrolinjen og lokaltoget tar deg ut, men de fleste velger nok å ta en drosje - en tur som med vårt anbefalte selskap ikke bør koste med en 1 drøy femtilapp!


Åpningstider EXPO/ Bocuse d’Or:

Datoer: 9-11.Mai 2016
Mandag: 10:00 - 19:00
Tirsdag - Onsdag: 10:00 - 18:00

Informasjon om billetter og øvrige detaljer om program via den lokale arrangørens hjemmesider her!


I tillegg starter den flotte gourmetfestivalen den 12.mai. For dere som planlegger å være over helga så er vi behjelpelige med å sikre deg billetter & de flotte smaksglassene ettersom vi igjen er partner for festivalen lokalt. Les mer på vår artikkel om Budapest gourmetfestival her!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Bocuse d’Or - EM i kokkekunst – velkommen ned!