Koronavirus i Budapest 2021/2022 - Les oppdatert reiseinfo for Budapest og Ungarn for 2021 og 2022


Det er liten tvil om at koronaviruset har snudd verden på hodet. Vårt byrå, i er i likhet med våre kollega som står i krysningen mellom reise og event-bransjen, er brutalt rammet. 
Her kommer vår Covid / Korona oppdatering for Budapest og Ungarn. Er du allerede  / eller reiser du med en gruppe på over 20 reisende og vil bli reisende med oss – kontakt oss på info@budapest.no for nærmere råd og bistand. 
 


Er det mulig å reise til Budapest nå?

Svaret er JA.
Det er nok minst like trygt i Budapest som i hvilken som helst norsk by om du tar de samme forhåndsreglenE.
 
Ungarn er koblet til EU Digital COVID Certificate (EUDCC), som tillater begrensning reise i alle EU- og EØS -land etter bevis på vaksinasjon og en negativ COVID -test. Norge er inn i denne løsningen.  Sosial distansering og bruk av masker håndheves ikke lenger, men bli ikke overrasket om du ser mennesker som bruker maske, feks inne på Kjøpesenter.  Butikker og tjenesteleverandører er nå åpne som normalt, det er ingen restriksjoner eller portforbud som man hadde deler av 2020.Den nye normalen


Fra kabinpersonalet i masker til hånddesinfeksjoner i hotellobbyer og kontaktsporingsapper, har Covid-19 forandret hvordan vi reiser.
Mange reisende som har vært begrenset til hjemmene sine i flere måneder, begynner å drømme igjen om strender, fjell og ikke minst fantastiske opplevelser i Budapest.

Slik rammet koronaviruset Budapest (og Ungarn)


I kontrast til for eksempel Østerrike 2 timer unna slapp Ungarn og hovedstaden Budapest «billig» unna i starten av pandemien.
Pr 10 juni 2020 var drøye 4000 personer smittet og 550 personer er døde pga viruset. Pr 10.juli 2020 var de samme tallene 4210 og 589 døde. Ungarn har gjennomført ca 50% volum av tester sammenlignet med Norge.   Situasjonen høsten 2020 var særdeles økende smittetall og dessverre også dødstall.

Når bølge 2 kom høsten 2020 ble Ungarn delvis stengt ned og flere kjente arrangement som den årlige vinfestivalen og ikke minst det populære julemarkedet ble raskt avlyst. Mange restauranter er helt stengt, de fleste hotell har vært i samme situasjon. Det forventes en gradvis gjennåpning - men ingen tør ikke si når Budapest er tilbake i normalt gjenge.

Men så kom Ungarn tilbake, ettersom man greide å skaffe vaksiner raskere enn nabolandene. Iløpet av våren 2020 ble vaskineprogram satt igang i rekordfart og Ungarn vaket lenge "helt øverst på pallen" av land når man så innbyggerantall i sammenheng med antall vaksinerte. Høsten 2021 passerer man rundt 6 millioner vaksinerte og alt er åpent mer eller mindre "som normalt". 
 


Budapest.no og Koronaviruset


I mai 2019 bistod vi over 948 reisende, med blant annet 3 charterfly, overnatting, elvecruise, norsktalende guider, rutefly, vinsmakinger, sykkelturer, luftballong, partybåt. vingårdsbesøk og terrassemiddager. I september 2019 hadde vi flere charter fly til Nord Italia, Budapest pg hadde over 1000 glade gjester på tur. Til konstrast bistod vi i mai 2020  4 reisende, i september 2020 hadde vi 0 gjester. (...)

Etter 15 glade år med reisende i hele Habsburg regionen er vi takknemlige for alle opplevelsene vi har vært med på å skape. Vi «står han av» - og ligger i stabilt sideleie uten for mye fokus på dag til dag reisende frem til virus tåka letter.
Vi er bevisste og tar del i dugnaden selv om vi ser at det skader oss rent kortsiktig siden vi ikke tar bookinger / sier nei til mange forespørsler. Vi har refundert 100% av våre pakkereiser til våre reisende (selv om flyselskapene ikke har betalt oss) og holdt oss travelt opptatt med samflyginger for å få nordmenn hjem i mars og april.
 
Vi er overtente, motiverte og klar for å bistå reisende som vil på tur når det er 100% trygt og alle i reisefølget ditt er glade for å komme seg ut!
Vi har brukt  tiden under C19  på å lage ende bedre program for deg som skal på tur i fremtiden, og vi gleder oss til å presentere dette for deg når du skal på tur igjen! 


Velkommen tilbake til Budapest!


GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Koronavirus i Budapest 2021/2022 - Reiseinfo for Budapest og Ungarn