Etikette i Budapest Spas

Hva er etiketten på spabadene i Budapest?

De fleste guidebøker lister opp de beste Budapest spaene og deres historiske bakgrunn, medisinske tjenester… etc. Men det er få som nevner oppførsel for “spaturister”! Vi i Budapest.no får ofte spørsmål om hva som er forventet for deg som skal besøke spa og termalbad og du kan lese vår nyttig info guide for deg som skal på termalbad med enda mer informasjon! 

Du bør ikke gå på spa hvis du har feber eller er forkjølet og kommer du ned av medisinke årsaker, søk råd hos lege før du starter evt behandling. Ungarn og hovedstaden Budapest er kjent for sitt rike utvalg av helsebad med temperert mineralvann som har helseforbedrende effekt på sykdommer som leddplager, degenerative sykdommer, kronisk og semi-akutt artritt, nervesykdommer, skiveutglidninger, korsryggsmerter og lumbago.

Følgende spilleregler tilrås for deg som skal besøke termalbad: 

Bading, i alle tilfeller, er rituale. Sørg for at du gir det tilstrekkelige respekt. Mens du gir dyrebar tid til hele kroppen i bassengene, badstuer eller avslappende rom, holde stemmen din lav og vær stille og slapp av, høylytte samtaler kan forstyrre andre. Hopping i bassengene er ikke tillatt i noen av Budapests spa.

Aviser, mat og drikke er ikke tillatt inne i badeområdet og du kan risikere utkastelse om du overtrår på dette.

Gjør rom til folk som kommer ut fra dampbadet. Bading i mer enn 40 minutter i varme bassenger er ikke tilrådelig. I de fleste Budapest spa er oppholdstiden gjerne angitt ved de forskjellige bassengene, og det kan være helseskadelig å tilbringe hele dagen i varmt vann.
Husk at det normalt ikke er anbefalt at du skal bruke mer enn 15 minutter i badstuen eller i dampbadet. Du kan gjerne besøke badstuen og dampkammeret flere ganger. Lar badstudøren stå åpen for lenge, forårsaker du plutselige fall i temperaturen. I badstuen må du ha et ekstra håndkle til å sitte på, fordi det er viktig å holde benker hygieniske. Brukere anbefales å forlate badstuen hvis varmen blir uutholdelig, eller om de føler seg svake eller syke.

Relatert Innhold
Kiraly Spa er et av de tyrkiske badene i Budapest.

Király badet er et populært termalbad med historie fra 1565!

Szechenyibadet i Budapest

Szechenyibadet i Budapest er et flott badeanlegg som ligger i Budapests store folkepark.

Andre saker om spa og termalbad i Budapest

Kiraly Spa er et av de tyrkiske badene i Budapest.

Király badet er et populært termalbad med historie fra 1565!

Les mer
Szechenyibadet i Budapest

Szechenyibadet i Budapest er et flott badeanlegg som ligger i Budapests store folkepark.

Les mer
Rudas badet i Budapest

Rudas termalbad ble bygget på 1500-tallet, under den tyrkiske okkupasjonen. Det ligger flere termalbad langs bredden av Donau: Király-, Rudas-, og Csaszarbadet.

Les mer
Budapests spa

De fleste termalbadene har all informasjon og prislister skrevet på ungarsk, med de utfordringer dette medfører.

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Kjempe bra opplegg når vi va på 15 års jubileum's tur me jobben (El.installatøren avd Narvik)
Kevin Sørensen 5
Kevin Sørensen 17-10-2014 11:25:50
Fantastisk service hele turen gjennom i Bratislava!
Jostein Aksdal 5
Jostein Aksdal 29-09-2015 21:47:00
Flott tur med Tveit Regnskap til Bratislava :-) Hele Weekenden var godt tilrettelagt. Lørdagen tok det helt av. Kanapéer og champagne i heisen opp til UFO der vi smakte på riktig gode roséviner og så bare fortsatte det i samme stil resten av dagen. Med avslutning på slottsmiddag. Godt gjort å tilrettelegge for en så stor gruppe som 230 personer :-) Det som ødela noe for en helt fantastisk helg, var flyreisen hjem, forsinkelse og et fly som var ganske slitt.
Ragnhild Irene Berg Eide 4
Ragnhild Irene Berg Eide 06-10-2015 19:03:15
{assign_variable:p_url=""}