Etikette i Budapest Spas

Hva er etiketten på spabadene i Budapest?

De fleste guidebøker lister opp de beste Budapest spaene og deres historiske bakgrunn, medisinske tjenester… etc. Men det er få som nevner oppførsel for “spaturister”! Vi i Budapest.no får ofte spørsmål om hva som er forventet for deg som skal besøke spa og termalbad og du kan lese vår nyttig info guide for deg som skal på termalbad med enda mer informasjon! 

Du bør ikke gå på spa hvis du har feber eller er forkjølet og kommer du ned av medisinke årsaker, søk råd hos lege før du starter evt behandling. Ungarn og hovedstaden Budapest er kjent for sitt rike utvalg av helsebad med temperert mineralvann som har helseforbedrende effekt på sykdommer som leddplager, degenerative sykdommer, kronisk og semi-akutt artritt, nervesykdommer, skiveutglidninger, korsryggsmerter og lumbago.

Følgende spilleregler tilrås for deg som skal besøke termalbad: 

Bading, i alle tilfeller, er rituale. Sørg for at du gir det tilstrekkelige respekt. Mens du gir dyrebar tid til hele kroppen i bassengene, badstuer eller avslappende rom, holde stemmen din lav og vær stille og slapp av, høylytte samtaler kan forstyrre andre. Hopping i bassengene er ikke tillatt i noen av Budapests spa.

Aviser, mat og drikke er ikke tillatt inne i badeområdet og du kan risikere utkastelse om du overtrår på dette.

Gjør rom til folk som kommer ut fra dampbadet. Bading i mer enn 40 minutter i varme bassenger er ikke tilrådelig. I de fleste Budapest spa er oppholdstiden gjerne angitt ved de forskjellige bassengene, og det kan være helseskadelig å tilbringe hele dagen i varmt vann.
Husk at det normalt ikke er anbefalt at du skal bruke mer enn 15 minutter i badstuen eller i dampbadet. Du kan gjerne besøke badstuen og dampkammeret flere ganger. Lar badstudøren stå åpen for lenge, forårsaker du plutselige fall i temperaturen. I badstuen må du ha et ekstra håndkle til å sitte på, fordi det er viktig å holde benker hygieniske. Brukere anbefales å forlate badstuen hvis varmen blir uutholdelig, eller om de føler seg svake eller syke.

Relatert Innhold
Kiraly Spa er et av de tyrkiske badene i Budapest.

Király badet er et populært termalbad med historie fra 1565!

Szechenyibadet i Budapest

Szechenyibadet i Budapest er et flott badeanlegg som ligger i Budapests store folkepark.

Andre saker om spa og termalbad i Budapest

Kiraly Spa er et av de tyrkiske badene i Budapest.

Király badet er et populært termalbad med historie fra 1565!

Les mer
Szechenyibadet i Budapest

Szechenyibadet i Budapest er et flott badeanlegg som ligger i Budapests store folkepark.

Les mer
Rudas badet i Budapest

Rudas termalbad ble bygget på 1500-tallet, under den tyrkiske okkupasjonen. Det ligger flere termalbad langs bredden av Donau: Király-, Rudas-, og Csaszarbadet.

Les mer
Budapests spa

De fleste termalbadene har all informasjon og prislister skrevet på ungarsk, med de utfordringer dette medfører.

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Hei:) Takker for en fin tur nok en gang:) Super service og god oppfølging. Du og kona di er gode mennesker som sprer glede. Håper på flere turer med dere:)
Line Nilsen 4
Line Nilsen 15-10-2014 11:59:04
Kan varmt anbefale Budapestagency - jeg har i et halvt år haft kontakt til dem, da jeg havde arrangeret en tur for 6 personer til Budapest omkring en af deres nationaldage 20.8., som jeg havde en masse spørgsmål til. Udover at finde et af de bedst beliggende hoteller for os, medfulgte der også en 3 timers guidet tur med en dansktalende guide ( tusind tak til Anna). Samt en bog over Budapest. Selvom jeg havde været der 5 gange før, fik jeg en masse nye oplevelser denne gang - takket være de søde medarbejdere hos Budapestagency - især tak til Gabor❤️
Pia Ørnslund 5
Pia Ørnslund 24-08-2015 09:00:52
Flott opplegg igjen fra Budapest Agency! På tur med Tveit Regnskap arrangert av Budapest Agency slo til igjen då vi denne gangen var i Bratislava. Tusen takk til Ronny og Victoria og resten av gjengen. :-) <3
Urd Hjelmeseter 5
Urd Hjelmeseter 30-09-2015 09:41:05
{assign_variable:p_url=""}