Etikette i Budapest Spas

Hva er etiketten på spabadene i Budapest?

De fleste guidebøker lister opp de beste Budapest spaene og deres historiske bakgrunn, medisinske tjenester… etc. Men det er få som nevner oppførsel for “spaturister”! Vi i Budapest.no får ofte spørsmål om hva som er forventet for deg som skal besøke spa og termalbad og du kan lese vår nyttig info guide for deg som skal på termalbad med enda mer informasjon! 

Du bør ikke gå på spa hvis du har feber eller er forkjølet og kommer du ned av medisinke årsaker, søk råd hos lege før du starter evt behandling. Ungarn og hovedstaden Budapest er kjent for sitt rike utvalg av helsebad med temperert mineralvann som har helseforbedrende effekt på sykdommer som leddplager, degenerative sykdommer, kronisk og semi-akutt artritt, nervesykdommer, skiveutglidninger, korsryggsmerter og lumbago.

Følgende spilleregler tilrås for deg som skal besøke termalbad: 

Bading, i alle tilfeller, er rituale. Sørg for at du gir det tilstrekkelige respekt. Mens du gir dyrebar tid til hele kroppen i bassengene, badstuer eller avslappende rom, holde stemmen din lav og vær stille og slapp av, høylytte samtaler kan forstyrre andre. Hopping i bassengene er ikke tillatt i noen av Budapests spa.

Aviser, mat og drikke er ikke tillatt inne i badeområdet og du kan risikere utkastelse om du overtrår på dette.

Gjør rom til folk som kommer ut fra dampbadet. Bading i mer enn 40 minutter i varme bassenger er ikke tilrådelig. I de fleste Budapest spa er oppholdstiden gjerne angitt ved de forskjellige bassengene, og det kan være helseskadelig å tilbringe hele dagen i varmt vann.
Husk at det normalt ikke er anbefalt at du skal bruke mer enn 15 minutter i badstuen eller i dampbadet. Du kan gjerne besøke badstuen og dampkammeret flere ganger. Lar badstudøren stå åpen for lenge, forårsaker du plutselige fall i temperaturen. I badstuen må du ha et ekstra håndkle til å sitte på, fordi det er viktig å holde benker hygieniske. Brukere anbefales å forlate badstuen hvis varmen blir uutholdelig, eller om de føler seg svake eller syke.

Relatert Innhold
Kiraly Spa er et av de tyrkiske badene i Budapest.

Király badet er et populært termalbad med historie fra 1565!

Szechenyibadet i Budapest

Szechenyibadet i Budapest er et flott badeanlegg som ligger i Budapests store folkepark.

Andre saker om spa og termalbad i Budapest

Kiraly Spa er et av de tyrkiske badene i Budapest.

Király badet er et populært termalbad med historie fra 1565!

Les mer
Szechenyibadet i Budapest

Szechenyibadet i Budapest er et flott badeanlegg som ligger i Budapests store folkepark.

Les mer
Rudas badet i Budapest

Rudas termalbad ble bygget på 1500-tallet, under den tyrkiske okkupasjonen. Det ligger flere termalbad langs bredden av Donau: Király-, Rudas-, og Csaszarbadet.

Les mer
Budapests spa

De fleste termalbadene har all informasjon og prislister skrevet på ungarsk, med de utfordringer dette medfører.

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Flott opplegg igjen fra Budapest Agency! På tur med Tveit Regnskap arrangert av Budapest Agency slo til igjen då vi denne gangen var i Bratislava. Tusen takk til Ronny og Victoria og resten av gjengen. :-) <3
Urd Hjelmeseter 5
Urd Hjelmeseter 30-09-2015 09:41:05
Svært vellykket tur til Budapest og vinområdene i Eger og Tokaj takket være Ronny og hans medhjelpere! I flere måneder har jeg hatt den glede å samarbeide med Ronny for å legge opp en tur for 26 nordmenn. 16 av oss møtte hverandre i 1963 ved starten av farmasi studiet i Oslo i 1963, og de resterende 10 ble etterhvert inngiftet i gruppen. Turen til Ungarn i forrige uke ble en stor opplevelse pågrunn av det hyggelig og profesjonelle lokale opplegget! Hotellet som ble valgt i Budapest ,Iberostar, kunne ikke ha vært bedre. Et mindre 5 stjerners hotell med perfekt beliggenhet og "ultracool design". I Budapest hadde teamet valgte hyggelige restauranter med meget god mat. Vår 4 dagers uflukt til Eger og Tokaj med spennende vinsmakninger (så vidt jeg husker!) ble spesielt vellykket på grunn av vår flotte guide Gabor. En ting var at han snakket norsk så utrolig bra, at det var umulig å tro at han aldri hadde bodd i Norge. Men i tillegg var han oppvokst i Eger og hadde egen vingård, hva mer kan vi ønske oss av en guide? På vegne av 26 svært fornøyde kunder takker vi "budapestagency" for all hjelp i planleggingen og gjennomføringen av turen. Per Oscar Bremer
Per Oscar Bremer 5
Per Oscar Bremer 24-10-2015 19:12:32
Flinke folk med stor tilstedevarelse.
Kjell Kirkeng 4
Kjell Kirkeng 17-01-2017 08:22:44
{assign_variable:p_url=""}