I 2018 fikk Budapest sin første restaurant med 2 Michelin-stjerner, og i 2019 ble 2 nye restauranter innlemmet i det gode selskap. Les om hvilke restauranter som har Michelinstjerne her! (Denne gla'saken ble oppdatert april 2019)

Budapest har hatt restauranter med stjerne i den prestisjefylte Michelin-guiden siden 2010. Michelin-guiden siden 1910 har vært fasit på gode matopplevelser over hele verden. Guiden er, som du sikkert vet, bygd opp med stjernekategorier fra 1 til 3 stjerner (hvor 3 stjerner er best).
Budapest hadde i 2016 hele fem restauranter med hver sin stjerne samt en håndfull av såkalte Bib-gourmand anbefalinger. Bib-gourmand er kategoriseringen av restauranter som er verdt en stopp, men som ikke har stjernekvalitet.

Nå er derimot 2018-utgaven av guiden ute og Budapest har nå fire restauranter som innehar stjerner; Onyx (2 stjerner), Costes (1 stjerne), Costes Downtown (1 stjerne) og Borkonyha (1 stjerne). Oppdatering: I April 2019 ble 2 nye restauranter innlemmet:
Babel og Stand (Begge 1 stjerne)

Du kan lese en presentasjon av stjerne-restaurantene i vår sak om Michelin-restauranter i Budapest. Er du så fremsynt at du booker overnatting eller hele reisen med oss er vi behjelpelige med bordreservasjon(er) på disse restaurantene.

For særs matinteresserte skal det nevnes at for ca 10 måneder siden sluttet Szell Tamas på Onyx, som er det ungarske kokkelandslagets leder, og han har nå åpnet sin egen lille bistro i den flotte markedshallen som ligger like ved Parlamentet,i Hold Utca. Stand 25 og et drøyt år senere åpnet han altså Stand som ble kronet med Michelin stjerne i april 2019.

Vi har besøkt Onyx etter hans exit og de holder fortsatt godt høyt nivå, men kanskje ser vi en stjerne komme i retning Tamas nye bistro neste år? Hans filosofi med upretensiøs ungarsk husmannskost i kombinasjon med nydelig presentasjon har i alle fall levert de første 3 gangene vi fikk prøvesmake! (Jepp vi hadde rett)

Sulten nå?
Det er vi alltid – og trenger du gode mat eller vin opplevelser i Budapest har du truffet riktige matvrak! Booker du overnatting via oss (eller hele reisen) får vi deg inn på enhver restauarnt, både med og uten stjerne uten stress!
- Vi har til og med et par godbiter som hjemme hos Michelin stjerne kokken og via kjøkkenveien - hvor vi besøker noen av Ungarns mest kjente restauranter på kjøkkenet med de som jobber der.

Vi peker deg i riktig retning og sørger for gode bord om du trenger det uten at det koster deg en forint! Les mer om restauranter i Budapest her eller stikk på vingårdsbesøk og nyt perlende viner og kortreist spekemat!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV 6 Budapest restauranter med Michelin-stjerner! (Oppdatert 2019)