Transport i Ungarn

Lær om transportmulighetene når du skal reise rundt i Budapest.

MED FLY

Ungarns hovedflyplass ligger i Budapest. Det er relativt få innenlandsflygninger, men du kan fly innenlands til Debrecen og Siofok, Balaton. Flybalaton som er flyplassen for fly til badeparadiset Balaton har tidvis operasjoner, men er i skrivende stund (desember 2009) ikke operativ. Vi kan tilby private småfly og helikopter som kan ta små, eksklusive følger til alle deler av Ungarn raskt og trygt.

MED TOG

Om du ønsker å se andre deler av dette flotte landet, er det et godt alternativ å reise med tog.

Budapest har 3 hovedstasjoner, Keleti (Stasjon øst), Nyugati (Stasjon vest) og Déli (Stajson sør). Nyttig informasjon om destinasjoner, tidtabell mm finner du på MAVs side som er det ungarske svaret på NSB. Togene er av grei standard, noen holder luksus standard, med internett, full servering og air contition. De fleste togsett holder imidlertid normal europeisk togstandard og med de korte avstandene er det lengste du blir i toget uansett 3-4 timer, siden dette er maksimal reisetid innenfor landet.

Billetter kjøpes på togstasjonene, og det anbefales at man kjøper plassbillett om du skal ut på lengre reiser.

MED BUSS

Ungarn har et velutbygd nett av bussruter som dekker stort sett alle deler av landet. De fleste rutene som går ut av byen, har avgang fra „Népliget” eller "Árpád-híd" som enkelt kan nåes med metro. Busstandard er varierende, med de fleste tilbyr en grei standard sett med europeiske øyne, og på lengre turer er det som oftest enkel servering (eller stopp) og aircondition. For mer informasjon, se gjerne www.volanbusz.hu

MED BIL

Ungarsk veinett er mildt sagt varierende, men de fleste landsbyer og tettsteder har veiforbindelse, men veikvaliteten her (som i byene) kan variere ganske kraftig.

Motorveiene er dog meget bra og de fleste naboland (og hele Europa) kan nåes med motorveiene M1, M2, M3 og M5. Veiskatt betales, og oblater som festes i front av speil i frontruten, kan kjøpes på bensinstasjoner og utsalgssteder langs veiene. Et 4 dagers pass koster pr 01.03.06 ca 1500 HUF, eller NOK 50,-.

MED BÅT

Selv om Ungarn er innland, velger mange turister å reise inn til eller ut av landet „sjøveien”, via elven Danube til byer som Szentendre, Visagrad eller Esztergom. I pent vær er disse elvecruisene meget hyggelig og minnerik opplevelse, som gir et mektig inntrykk av landet og de mange flotte stedene langs elven.

De fleste cruise tar noe tid, så her lønner det seg å planlegge i forhold til tiden man skal bruke. Vi nevner følgende alternativ for de som ønsker båtreise;

Szentendre er nærmest. En morgentur til den sjarmerende byen, hvor du finner deler av bygginger inntakt fra 1800 tallet, oppleves som en koselig tur med en jordnær atmosfære. En mulighet for „hjemreise” tilbake til Budapest er HEV toget, som går tilbake til Budapest på tidlig ettermiddag og kveld.

Visegrad byr på en rekke fjellandskap, høyder og flotte slott, hvor Kong Mathias slottet gir en mektig utsikt over området rundt denne lille byen. Fra Visegrad kan du ta buss tilbake til byen, eller arrangere lokal, privat transport.

Esztergom er, bortsett fra sin rike rojale historie, kjent for sin flott Basilika, hvor du har en flott utsikt over nabolandet Slovakia. Faktisk er det så kort avstand mellom byene Esztergom og grensen at du lett kan gå over grensen og ta en utflukt til Slovakia..!

For hjelp med booking av elvecruise, togbilletter eller andre transport tjenester, ikke nøl med å kontakte oss via vårt kontaktskjema!

Relatert Innhold
Tog inn til Budapest er mulig og komfertabelt

Les mer om transport til/fra Budapest, Ungarn.

Kjedebroen i Budapest

Sentrum av Budapest, hvor er det?

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Bli kjørt fra flyplass  til hotellet i Budapest

Les mer hvordan du kommer deg med taxi eller drosje fra flyplassen til Budapest sentrum!

Synes du denne artikelen var spennende, liker du nok også disse artiklene: 

Tog inn til Budapest er mulig og komfertabelt

Les mer om transport til/fra Budapest, Ungarn.

Les mer
Kjedebroen i Budapest

Sentrum av Budapest, hvor er det?

Les mer
Trikk i Budapest

Til tross for at Budapest er en stor by med 23. distrikt, er det enkelt å ta seg frem i byen.

Les mer
Ny metro åpner i Budapest 2014

Her finner du informasjon om den nye metrolinjen i Budapest som har softopening i mars/april 2014!

Les mer
Taubanen på slottshøyden

Budapest er en ekte storby som tilbyr aktiviteter til både store og små. Så hvis du er i tvil om hvordan du skal bruke dagene dine i denne vakre byen, les videre her!

Les mer

Trenger du hjelp til transport under oppholdet i Budapet eller vil du blir kjent med byen? Da kan du vurdere noen av disse produktene som vi tilbyr våre reisende: 

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Les mer
Bli kjørt fra flyplass  til hotellet i Budapest

Les mer hvordan du kommer deg med taxi eller drosje fra flyplassen til Budapest sentrum!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Reiste første gang med Folkehøyskolen i begynnelsen av 2010, Møtte da på Ronny heldigvis så jeg fikk fortelle han for ett fantastisk opplegg de hadde laget for oss, og jeg ville såklart holde kontakt for å reise tilbake til denne fantastiske byen flere ganger. Har siden blitt minst 1 reise i året og har bare tatt med meg flere og flere. Denne byen tilbyr alt du måtte ønske, og Servicen fra Ronny og hans partnere/ansatte er helt utrolig, hadde en gang noe å utsette på ett hotell vi overnattet på, men Ronny tok affære med en gang, neste gang vi dro ned møtte han personlig opp på hotellet å sørget for at rommet ble som lovet :) Ingenting vondt å si, og superlativene kunne ramses opp i mente, Anbefaler alle å gjøre en bestilling via Ronny, å opplev denne magiske byen og alt den har å by på, på den beste måten du kan. Gleder meg allerede til neste tur nå i år ;) Takker for fantastisk service så langt, å gleder meg til å se dere igjen :) ! Traveled first time with folk high school in early 2010, when the Met Ronny luckily I got to tell him for a wonderful arrangement they had made for us and I would of course keep in touch to return to this wonderful city several times. Has since been at least one trip a year and have only taken me more and more. This city offers everything you could wish for, and service from Ronny and his partners / staff are amazing, once had a concern about one hotel we stayed at, but Ronny took action immediately, next time we went down he went in person up at the hotel to make the room was as promised :) Nothing bad to say, and superlatives could be adduced in mind, recommend everyone to make a booking by Ronny to experience this magical city and all it has to offer, the best way you can. Can not wait for the next trip now this year;) Thanks for the fantastic service so far, to look forward to seeing you again :)!
Even Jansen 5
Even Jansen 13-01-2014 21:14:37
Kjempeflott tur til Bratiskava med Tveit Regnskap :-) Alt på skinner!
Kjersti Granmo Nerheim 5
Kjersti Granmo Nerheim 15-10-2015 12:15:49
Fikk hjelp til a arrangerer tur for jobben. Meldte fra om hva vi onsket a besoke, og fikk gode rad og tips tilbake. Overlot booking av fly, hotell og spisesteder til dere ogsa, og det fungerte helt utmerket. Flott hotell med kjempefin beliggenhet, og veldige gode spisesteder. Gabor loset oss gjennom tre dager pa en utmerket mate. Fikk sett mye av byen, fikk god informasjon av Gabor og nyttige besok ved ulike organisasjoner.
Anne Lene Rambol 5
Anne Lene Rambol 15-05-2017 15:50:26
{assign_variable:p_url=""}