Påsken i Budapest Ungarn!

Les mer om hva du kan forvente deg om du beøker Budapest (og ungarn) under påsken!

Flere og flere nordmenn velger bypåske og når man først skal finne et alternativ til Kvikklunsj, appelsin og skiturer, er paprika, gulasj og byvandring i storslåtte omgivelser her i Budapest ingen dårlig plan B.

På denne siden har vi samlet litt informasjon om påsketradisjoner og åpningstider i Budapest, Ungarn i påskehøytiden:

Åpningstider i påsken
Det meste er åpent som ”normalt” i Budapest frem til 1ste påskedag.
Dette betyr at skjærtorsdag, langfredag (Oppdatering mars 2017: langfredag er nå offisiell helligdag i Ungarn) og påskeaften kan man handle på byens mange kjøpesenter, forlyste seg på de utallige restaurantene og normalt nyte både museum og andre kulturbesøk.
Enkelte unntak finnes, og booker du med oss og ønsker en skreddersydd plan - så sjekker vi alle de ønskende program og steder - og sender deg liste over eksakte åpningstider.
Men: Merk at det er normalt med litt justerte åpningstider som følger søndager, men for kjøpesentrene sin del betyr dette for eksempel at man har åpent til 18:00 - 20:00 på kveldene.
I tillegg kan det være enkelte butikker som har utvidet sin påskeferie, men jevnt over vil man finne åpne dører og kremmere som gjerne vil ha deg på besøk.

Hel røde dager i påsken
Langfredag (nytt av 2017), 1ste og 2dre påskedag er majoriteten av butikkene i Budapest og Ungarn stengt da dette er nasjonale helligdager. Dette betyr at de største sentrene og kjeder vil være lukket, men det er fortsatt åpent på kino, en de fleste restauranter, konditori og små ”ABC” butikker rundt om i byen.

Påsketradisjon i Budapest, Ungarn.
Som i Norge er påsken linket til egg og Ungarn er spesielt kjent for sine flott påskeegg som ofte er håndmålt som små kunstverk for øynene. Flere steder i byen og landet kan man derfor ofte oppleve utstillinger av påskeegg og ikke minst for de minste er det ”workshops” hvor man kan male sine egne egg.
I likhet med flere andre steder er høytider forbundet med mat, og i Ungarn var det tidligere normalt å la presten signe maten, så alt man spiste var ”hellig og rent”. Røkt, ungarsk skinke ofte servert med pepperrot og enkelte steder innslag av lam er vanlig påskemat.
Mange baker i tillegg ”beigli”, en lokal kakevariant som nytes best nystekt og varm!

Noen håndplukkende utflukter ut fra Budapest.
De fleste som har påskeferie blir noen dager og om man er bekymret for at byens 23 distrikt skal bli kjedelig og for lite, kan vi trygt foreslå en av følgende utflukter;

Vingårdsbesøk med med kortreist mat og perlende viner
Besøk en liten sjarmernede vingård like utenfor Budapest og opplev ungarsk gjestfrihet på sitt beste. Nydelig lunsj laget av kortreiste råvarere og ikke minst gode viner som smakes underveis. Om ønskelig med kjellerbesøk og omvisning mellom vinrankene. Inkl alt av transport, servering og guide koster dette fra kun 459- pr person i påsken. Bestill vingårdsbesøket direkte her!


Elvecruise til kunsterbyen Szentendre.
Du blir hentet på hotellet/leilighet og kjørt ned til kaiområdet hvor Szentendre båten har avgang. Underveis får du et flott elvecruise ned langs den mektige elven og vel frem til Szentendre kan du nyte den lille pittoreske kunsterbyen, små galleri, hyggelige brasserier og alle dets markeder med krimskrams og gode .

Vi kan tilby drosje til kaiområdet, elvecruise tur/retur, 3 raus lunsj på flott restaurant. Temaprogram som kun tilbys til deg som booker overnatting via oss - ta kontakt for pris!

Fyrig Pusztashow.
Bli med vår norsktalendeguide på et fyrig Pusztashow med full pakke; Transport tur/retur med bil, "hest og karijol", smak på lokale palinkaer, stor lunsj med raust med vin og selvsagt et fyrig hesteshow av internasjonal klasse. Minimum 5 deltagere. Inkl alt av transport, servering og guide koster dette kun 499,- pr person i påsken. Ta kontakt for bestilling!


Men husk at vi i Budapest.no ikke rømmer byen i påsken og er til assistanse for nordmenn som skal ned og vi kan som vanlig bistå med alle våre tjenester, være seg guidet tur med norsktalende guide, restaurant bordbestilling, transfer, overnatting og det meste annet du skulle trenge.

Relatert Innhold
Vinter i Budapest - aktivitetsforslag

Hva kan du gjøre i Budapest i vintermånedene! Her kommer vi med gode tips for aktiviteter og program til deg som planlegger et besøke i Budapest på vinterårstiden mellom november til mars!

Julemarked Budapest

Hvert år i slutten av november rigges det opp julemarkeder over hele Budapest.

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Behandlinger i luksusmilijø

Les om spabehandlingspakken "Deluxe spa massasje peeling og god ansiktsmaske"

Likte du denne saken - les mer om andre årstider og sesonger i Budapest

Vinter i Budapest - aktivitetsforslag

Hva kan du gjøre i Budapest i vintermånedene! Her kommer vi med gode tips for aktiviteter og program til deg som planlegger et besøke i Budapest på vinterårstiden mellom november til mars!

Les mer
Julemarked Budapest

Hvert år i slutten av november rigges det opp julemarkeder over hele Budapest.

Les mer
Hva skal du gjøre med barn i Budapest

Les mer om hva du kan finne på med barn i Budapest!

Les mer

Prøv en av våre prisbelønte tjenester i Budapest! 

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Les mer
Behandlinger i luksusmilijø

Les om spabehandlingspakken "Deluxe spa massasje peeling og god ansiktsmaske"

Les mer
Vinsmaking og middag i Budapest

Vinmiddag med 4-5 viner smakes på nydelig vinbrasseri i sentrum av Budapest!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Aktiviteter & bybruk

Slik bruker du Budapest enten du bor i 2 eller 10 dager

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Utflukt til szentendre via budapest.no

Utflukt til kunstbyen Szentendre, med sjarmerende galleri og restauranter kun en liten time fra Budapest.

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Mitt inntrykk av Budapest Agency er vanskelig å beskrive med ord ; De må bare oppleves! Maken til service, oppfølging og profesjonelle reisearrangører og bryllupsplanleggere skal en leite lenge etter!! Jeg har reist 4 ganger til Budapest i 2014 og hver gang har vært et eventyr! Og det hele toppet seg da vi også hadde med et reisefølge på 80 personer; rett og slett Fantastisk å ha et samarbeid med et så pålitelig og personlig byrå; jeg stolte 100% på dere og ble aldri skuffet, men istedet fikk mer enn jeg kunne drømme om. Budapest Agency overrasket oss med sine kreative forslag, de beste anbefalinger på hva en bør oppleve når en er i byen, samt reservasjoner på Spa, middag, rivercruice, vinsmaking etc... Ypperste kvalitet! Jeg anbefaler dere til alle som skal reise til Budapest og vet at de får max utbytte av sitt opphold ved å booke gjennom dere. Gleder meg allerede til det blir min neste tur til denne byen som har fått et spesielt plass i mitt hjerte - mye takket være de flinke menneskene i Budapest Agency som har gitt både meg og mitt reisefølge minnesrike opplevelser! Tusen takk <3
Cathrine Lillebøe Håland 5
Cathrine Lillebøe Håland 17-09-2014 14:11:02
Utrolig bra arrangement av proffe, serviceinnstilte og flotte mennesker! Tommel opp!
Kenneth Opsahl 5
Kenneth Opsahl 15-10-2014 21:51:26
Ronny og gjengen anbefales på det sterkeste. Vakttelefon som fungerer. Henvendelser på mail blir besvart med en gang. Hotellet - Boscolo - var bare "toppen av lykke". Vi kom hjem tirsdag, 13 jenter som har vært på tur. Vi ble hentet til avtalt tid på flyplassen, kjørt trygt frem til hotellet, for ett hotell!!! Guidet tur var med i prisen - vi rakk aldri å lese i boka om Budapest, altfor travelt med skravling, shopping, spising og drikking. Vi har ingenting å klage på. Neste års tur er under planlegging:-)
Mona Johansen 5
Mona Johansen 26-11-2015 13:45:50
{assign_variable:p_url=""}