Påsken i Budapest Ungarn!

Les mer om hva du kan forvente deg om du beøker Budapest (og ungarn) under påsken!

Flere og flere nordmenn velger bypåske og når man først skal finne et alternativ til Kvikklunsj, appelsin og skiturer, er paprika, gulasj og byvandring i storslåtte omgivelser her i Budapest ingen dårlig plan B.

På denne siden har vi samlet litt informasjon om påsketradisjoner og åpningstider i Budapest, Ungarn i påskehøytiden:

Åpningstider i påsken
Det meste er åpent som ”normalt” i Budapest frem til 1ste påskedag.
Dette betyr at skjærtorsdag, langfredag (Oppdatering mars 2017: langfredag er nå offisiell helligdag i Ungarn) og påskeaften kan man handle på byens mange kjøpesenter, forlyste seg på de utallige restaurantene og normalt nyte både museum og andre kulturbesøk.
Enkelte unntak finnes, og booker du med oss og ønsker en skreddersydd plan - så sjekker vi alle de ønskende program og steder - og sender deg liste over eksakte åpningstider.
Men: Merk at det er normalt med litt justerte åpningstider som følger søndager, men for kjøpesentrene sin del betyr dette for eksempel at man har åpent til 18:00 - 20:00 på kveldene.
I tillegg kan det være enkelte butikker som har utvidet sin påskeferie, men jevnt over vil man finne åpne dører og kremmere som gjerne vil ha deg på besøk.

Hel røde dager i påsken
Langfredag (nytt av 2017), 1ste og 2dre påskedag er majoriteten av butikkene i Budapest og Ungarn stengt da dette er nasjonale helligdager. Dette betyr at de største sentrene og kjeder vil være lukket, men det er fortsatt åpent på kino, en de fleste restauranter, konditori og små ”ABC” butikker rundt om i byen.

Påsketradisjon i Budapest, Ungarn.
Som i Norge er påsken linket til egg og Ungarn er spesielt kjent for sine flott påskeegg som ofte er håndmålt som små kunstverk for øynene. Flere steder i byen og landet kan man derfor ofte oppleve utstillinger av påskeegg og ikke minst for de minste er det ”workshops” hvor man kan male sine egne egg.
I likhet med flere andre steder er høytider forbundet med mat, og i Ungarn var det tidligere normalt å la presten signe maten, så alt man spiste var ”hellig og rent”. Røkt, ungarsk skinke ofte servert med pepperrot og enkelte steder innslag av lam er vanlig påskemat.
Mange baker i tillegg ”beigli”, en lokal kakevariant som nytes best nystekt og varm!

Noen håndplukkende utflukter ut fra Budapest.
De fleste som har påskeferie blir noen dager og om man er bekymret for at byens 23 distrikt skal bli kjedelig og for lite, kan vi trygt foreslå en av følgende utflukter;

Vingårdsbesøk med med kortreist mat og perlende viner
Besøk en liten sjarmernede vingård like utenfor Budapest og opplev ungarsk gjestfrihet på sitt beste. Nydelig lunsj laget av kortreiste råvarere og ikke minst gode viner som smakes underveis. Om ønskelig med kjellerbesøk og omvisning mellom vinrankene. Inkl alt av transport, servering og guide koster dette fra kun 459- pr person i påsken. Bestill vingårdsbesøket direkte her!


Elvecruise til kunsterbyen Szentendre.
Du blir hentet på hotellet/leilighet og kjørt ned til kaiområdet hvor Szentendre båten har avgang. Underveis får du et flott elvecruise ned langs den mektige elven og vel frem til Szentendre kan du nyte den lille pittoreske kunsterbyen, små galleri, hyggelige brasserier og alle dets markeder med krimskrams og gode .

Vi kan tilby drosje til kaiområdet, elvecruise tur/retur, 3 raus lunsj på flott restaurant. Temaprogram som kun tilbys til deg som booker overnatting via oss - ta kontakt for pris!

Fyrig Pusztashow.
Bli med vår norsktalendeguide på et fyrig Pusztashow med full pakke; Transport tur/retur med bil, "hest og karijol", smak på lokale palinkaer, stor lunsj med raust med vin og selvsagt et fyrig hesteshow av internasjonal klasse. Minimum 5 deltagere. Inkl alt av transport, servering og guide koster dette kun 499,- pr person i påsken. Ta kontakt for bestilling!


Men husk at vi i Budapest.no ikke rømmer byen i påsken og er til assistanse for nordmenn som skal ned og vi kan som vanlig bistå med alle våre tjenester, være seg guidet tur med norsktalende guide, restaurant bordbestilling, transfer, overnatting og det meste annet du skulle trenge.

Relatert Innhold
Vinter i Budapest - aktivitetsforslag

Hva kan du gjøre i Budapest i vintermånedene! Her kommer vi med gode tips for aktiviteter og program til deg som planlegger et besøke i Budapest på vinterårstiden mellom november til mars!

Julemarked Budapest

Hvert år i slutten av november rigges det opp julemarkeder over hele Budapest.

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Vinsmaking og middag i Budapest

Vinmiddag med 4-5 viner smakes på nydelig vinbrasseri i sentrum av Budapest!

Likte du denne saken - les mer om andre årstider og sesonger i Budapest

Vinter i Budapest - aktivitetsforslag

Hva kan du gjøre i Budapest i vintermånedene! Her kommer vi med gode tips for aktiviteter og program til deg som planlegger et besøke i Budapest på vinterårstiden mellom november til mars!

Les mer
Julemarked Budapest

Hvert år i slutten av november rigges det opp julemarkeder over hele Budapest.

Les mer
Hva skal du gjøre med barn i Budapest

Les mer om hva du kan finne på med barn i Budapest!

Les mer

Prøv en av våre prisbelønte tjenester i Budapest! 

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Les mer
Vinsmaking og middag i Budapest

Vinmiddag med 4-5 viner smakes på nydelig vinbrasseri i sentrum av Budapest!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Aktiviteter & bybruk

Slik bruker du Budapest enten du bor i 2 eller 10 dager

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Utflukt til szentendre via budapest.no

Utflukt til kunstbyen Szentendre, med sjarmerende galleri og restauranter kun en liten time fra Budapest.

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

har kommet hjem fra tur arrangert gjennom budapestagency, vi er storfornøyde. vi var 5 personer, ble hentet på flyplass med limousin, (morsomt) fikk personlig guidet tur i 3 timer, veldig bra og lærerikt, utmerket hotell leilighet på Boscolo Residence. med inkludert frokost på New York Cafe, hvilket sted!!!!! elvecruise på kvelden med 4 retters middag og levende musikk. (da avtalt transport til elvecruiset ikke kom, ringte vakt tlf. de ordnet opp med en gang, ny bil kom og båten ble holdt igjen og vi kunne kose oss og nyte turen). tusen takk!
Trine Ulmi 4
Trine Ulmi 08-07-2015 22:05:52
Flott tur med Tveit Regnskap til Bratislava :-) Hele Weekenden var godt tilrettelagt. Lørdagen tok det helt av. Kanapéer og champagne i heisen opp til UFO der vi smakte på riktig gode roséviner og så bare fortsatte det i samme stil resten av dagen. Med avslutning på slottsmiddag. Godt gjort å tilrettelegge for en så stor gruppe som 230 personer :-) Det som ødela noe for en helt fantastisk helg, var flyreisen hjem, forsinkelse og et fly som var ganske slitt.
Ragnhild Irene Berg Eide 4
Ragnhild Irene Berg Eide 06-10-2015 19:03:15
Fikk hjelp til a arrangerer tur for jobben. Meldte fra om hva vi onsket a besoke, og fikk gode rad og tips tilbake. Overlot booking av fly, hotell og spisesteder til dere ogsa, og det fungerte helt utmerket. Flott hotell med kjempefin beliggenhet, og veldige gode spisesteder. Gabor loset oss gjennom tre dager pa en utmerket mate. Fikk sett mye av byen, fikk god informasjon av Gabor og nyttige besok ved ulike organisasjoner.
Anne Lene Rambol 5
Anne Lene Rambol 15-05-2017 15:50:26
{assign_variable:p_url=""}