Les mer om årets julemarked i Budapest - med fakta om åpningstider, shopping og ting du bør få med deg!

Et utvilsomt årlig høydepunkt for mange av våre besøkende er det populære og prisbelønte julemarkedet i Budapest. I over 15 år har byens kjøpmenn og handelsstand disket opp med et stemningsfullt marked med et yrende folkeliv. Her finner de fleste noe spennende, innimellom de tallrike bodene med alt fra håndarbeid, trearbeid, porselen og keramikk samt rikelig med varmvin, ungarske julekaker og kulinariske spesialiteter!

Julemarkedet på Vörösmarty plassen er den eldste og flotteste jule og vintermarked i Budapest. For mange entusiaster er dette eneste stopp på reiseruten for alle juleelskere, for her finner man fullt av småkunst og håndverk! Besøkende kan handle gaver og lokalt håndlagde suvenirer og ikke minst leske seg med varm vin/gløgg og herlig varmende ungarske delikatesser, fra svineknokler til søte godbiter som den berømte skorsteinskaken. Vi har allerede laget en liten mini PDF juleguide som vi sender til dere som reiser via oss - kontakt oss på epost for denne hendige PDF saken som du kan laste ned og ha på telefonen eller nettbrettet ditt!:-)

Plassering av julemarked: Hoved-julemarkedet for Budapest 2016 er som tidligere år i Vörösmarty plassen (ter), på enden av gågaten Vaci Utca. Nærmeste metro er den gule linjen. Du finner også en rekke mindre bydels julemarkeder, og ikke glem å besøke vår favoritt foran den storslåtte Basilikaen!


Åpningstider marked:
Julemarkedet åpner 11.november og stenger 01.januar 2017. Julemarkedet i Budapest er åpent alle dager 10:00 - 20:00. (21:00) De øvrige markedene åpner fortløpende frem mot jul,
feks åpner ikke julemarkedet ved Basilika før 27.november 2016.


Juleguider i Budapest:
Våre norsktalende guider er i julehumør og har lagt opp en egen guidet tur som ikke bare dekker det tradisjonelle julemarkedet, men også innbefatter 2 av byens øvrige marked hvor man finner enda mer unike julegaver for de hjemme i Norge! Bestill en guidet tur med en norsktalende guide på julemarkedet i dag!


Andre sesongmarkeder:
Du finner også mindre, men fortsatt spennende julemarkeder på Jokai Ter, Liszt Ferenc ter og ikke minst i lille Szentendre.

Les mer om julemarked i Budapest!

Kart over hoved julemarkedet i Budapest som dekker vel 1200 m2 på Vörösmarty Ter:


(Bildene over er levert i samarbeid med det ungarske turistbyrået samt noen er knipsa av oss selv - skarru bruke bildene på facebook eller bloggen dine, del gjerne siden vår eller link oss!.)

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Julemarkedet i Budapest 2016