Julegaveshopping i Budapest

Om man tilbringer førjulstiden i Budapest, kan det være en god idé å gjøre unna julegavehandelen i en av byens mange handlegater eller kjøpesenter. Budapest har et stort utvalg av butikker, og det er gode muligheter for shopping i byen.

Markedshallen

Om man ønsker å utforske sine kulinariske sider, hvorfor ikke legge turen innom byens store markedshall? Der finner man alt fra klassisk ungarsk vin til ferske grønnsaker og råvarer som flotte andebryst og gode kjøttstykker. Les mer om andre populære varer man kan kjøpe med seg hjem her.

Handlegater

Fashion street knytter sammen Deák Ferenc ter og Vörösmarty ter. I gaten, som ble renovert i 2007 finner man blant annet Hugo Boss, Lacoste, Tommy Hilfiger. I tillegg finnes det kaféer og restauranter hvor man kan sette seg ned om man trenger en pause fra shoppingen. Om man starter turen på Deák Ferenc ter og går nedover gaten, kan man fortsette handelen på Vörösmarty ter og videre i Vaci utca.

Vaci utca strekker seg fra Vörösmarty ter til markedshallen. Gaten deles i to deler: den nordlige og den sørlige delen. I Vaci utca finner du et bredt spekter av butikker, blant annet Adidas Store, Zara, H&M og Foot Locker.
Andrássy utca
strekker seg fra Helteplassen og ned mot Deák Ferenc ter. I den nedre delen av gaten, og da spesielt i området rundt operaen finner man flere ekslusive merker og butikker. Her finnes det blant annet Louis Vuitton, Gucci, Prada og Breitling.

Kjøpesenter

Om man foretrekker å gjennomføre julehandelen på et kjøpesenter hvor butikkene er mer samlet, finnes det flere gode alternativer i Budapest.

Westend kjøpesenter ligger sentralt på Pest-siden av byen, ikke langt fra Okotogon. I det store kjøpesenteret finner man det aller meste man skulle ha behov for av butikker og merker. Senteret strekker seg over flere etasjer, og har blant annet kino i toppetasjen.

Mammut kjøpesenter ligger på Buda-siden av byen. Senteret ligger ved Széll Kálmán Ter, og er lett tilgjengelig med både metro og trikk. Her finner du et imponerende utvalg av både ungarske og internasjonale merker og kjeder. Senteret strekker seg over 100 000 kvadratmeter og er et godt sted å legge julehandelen til.

Les om flere av byens kjøpesenter her.

Spar penger på taxfree-handel

I Ungarn er standardmomsen 27%, på matvarer er momsen 15% og på bøker og medisiner er momsen 5%. Dette betyr at det kan være mye penger å spare på å benytte seg av tilbakebetaling av merverdiavgiften. Få tilbake momsen på varene du kjøper – slik går du frem.

Relatert Innhold
Allee Kjøpesenter i Budapest

Er du en shopoholiker? Budapest har mange flotte kjøpesentere som kan stille hungeren!

Julemarked Budapest

Hvert år i slutten av november rigges det opp julemarkeder over hele Budapest.

Likte du denne artikelen, da liker du sikkert også understående godbiter. 

Allee Kjøpesenter i Budapest

Er du en shopoholiker? Budapest har mange flotte kjøpesentere som kan stille hungeren!

Les mer
Julemarked Budapest

Hvert år i slutten av november rigges det opp julemarkeder over hele Budapest.

Les mer
Det gamle matmarkedet i Budapest

Her får du en oversikt over matmarkedene i Budapest!

Les mer
Wamp Designmarked Budapest

WAMP designmarked holdes en gang i måneden på Erzsébet ter (april-september) og Váci1 kjøpesenter (oktober-mars).

Les mer
Antikk og bruktbutikker i Budapesta

Her er en oversikt over bruktbutikker du finner i Budapest!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Herlige Budapest, anbefales :-)
Hilde Gjertsen 5
Hilde Gjertsen 17-10-2014 12:36:09
Flott tur med Tveit Regnskap og Budapest Agency til Bratislava! Gjennomført heilt ned til dei små detaljane: Supert med ein matbit på bussen etter fly om morgonen frå Haugesund. Ronny er heilt energisk, står håret rett opp utan hårgele?
Rune Hjelmeseter 5
Rune Hjelmeseter 30-09-2015 10:35:27
Takk for forslag til en flott helg i Budapest. min 60-årsdag ble feiret sammen med 13 gode venner og opplegget var helt supert! Sofitel Chainbridge Hotel var perfekt- sengene var som å sove på skyer, vennlighet overalt,flotteste frokost jeg har sett og super , sentral beliggenhet. Middagscruiset på Donau også en opplevelse, selv om vi godt kunne unnvært "underholdningen" :-) Vinsmaking og byrundtur også flott, men ta byrundturen først- ikke til slutt som oss.....Prikkfritt opplegg som trygt kan anbefales videre- Budapest er en praktfull by!
Øyvind Grønolen 5
Øyvind Grønolen 12-10-2015 19:58:13
{assign_variable:p_url=""}