Fem fine søndagsturer

Selv i en storby som Budapest fins det gode muligheter for en avslappende piknik med familien, mosjon for den spreke eller en rolig tur for å gå av «hangoveren».

1. Margaretøyen er en øy på Donau med store rekreasjonsområder. Rundt den 2,5 kilometer lange øyen går en joggeløype – et perfekt sted å ta morgentrimmen. På øyen er det flere store parker, og her finner du folk i alle aldre som er ute og lufter bikkjen, spiller frisbee, griller eller rett og slett bare ligger og nyter solen. I tillegg har øyen en egen liten dyrehage, termalspa- og svømmeanlegg, og et nydelig fonteneshow.

2. På Buda-siden av byen ligger Gellerthøyden, et obligatorisk sted å dra til i Budapest. Ikke bare får du god trening av å gå gjennom skogen opp den 235 meter høye åsen, du blir også møtt av en vanvittig utsikt over den vakre byen. Det er nok her oppe postkortbildet skal tas. Etter du har fått tilbake pusten spaserer du innover og får etter hvert se den ungarske Frihetsstatuen.

3. I enden av Andrassy-gaten og bak Helteplassen, ligger byparken Varosliget, en park det fort kan gå en hel dag i. I tillegg til store grøntarealer, er parken hjem til blant annet Europas største termalbad, Szechenyi, dyrehagen i Budapest, et lite slott og en skøytebane om vinteren. Skulle ikke det være nok, arrangeres det også en rekke eventer i parken, for eksempel Oktoberfest og Nasjonalgaloppen.

4. Selv om trafikken kan være stressende, er bare det å vandre rundt i byens gater uten noe særlig mål og mening ganske undervurdert. Spesielt på grunn av den flotte arkitekturen og de detaljrike bygningene kan de å traske rundt i byen være likeså greit som å tilbringe dagen i en park. Hvorfor ikke kombinere byvandringen med et par obligatoriske landemerker? Start ved markedshallen, gå langs Donau til du ender opp ved Parlamentet. Eventuelt kan du gå oppover Andrassy ut (Budapests svar på Champs-Elysees), eller du kan utforske det gamle jødiske kvartalet hvor Dohany-synagogen ligger.

5. Vil du virkelig se Budapest som oss – ja da bør du legge søndagsturen til er Janoshøyden, litt utenfor sentrum. Fra Szell Kalman ter går det buss nesten helt til toppen av den over 500 meter høye åsen. En annen mulighet er å ta den populære taubanen, som tar deg til toppen på rundt 10 minutter. Fra toppen kan du følge ulike stier innover skogen, og ta turen opp i utsiktstårnet for en panoramisk utsikt over byen og landskapet.

Relatert Innhold
Bookcafe er fantastisk flott

Er du ute etter et måltid litt utenom det vanlige i Budapest?

Det store Marmarkedet bygget i jugendstil

I enden av gågaten Váci utca, ligger Nagycsarnok / Markedshallen, Budapests største innendørs matmarket.

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Andre artikler som er relatert til denne er: 

Bookcafe er fantastisk flott

Er du ute etter et måltid litt utenom det vanlige i Budapest?

Les mer
Det store Marmarkedet bygget i jugendstil

I enden av gågaten Váci utca, ligger Nagycsarnok / Markedshallen, Budapests største innendørs matmarket.

Les mer
Slottshøyden og mathias kirken

Ofte kalt Perlen ved Donau, Budapest lever opp til dette og har noe for enhver smak. Byen er full av butikker og store handlegater for den som vil fylle opp garderobeskapet. Hvis du føler for en mer avslappende helg med spa, enn travle handlegater så er byens termalbad et alternativ der du kan synke kroppen og la alle dine problemer flyte vekk.

Les mer

Vil du se litt mer av Ungarn under ditt opphold i Budapest? Besøk kunstnerbyen Szentendre!

Les mer
Fasjonable slott i Ungarn

Nå booker vi årets slottsferier her i Budapest/Ungarn for store og små grupper.

Les mer

Ønsker du å se byen med en lokalkjent, norsktalende guide? Da kan du besøke artikelen under!

Norsktalende guide i Budapest

Slik blir du lommekjent i Budapest: -Lær Budapest i en fei med av våre norsktalende, lokal budapestguider!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Fiskeridirektoratet NTL takker for super tur. Flott hjelp både før og under reisen. Alle 28 var kjempefornøyde med oppholdet. Vi kommer nok tilbake neste år! Anbefales!
Gyda Wuttudal Lorås 4
Gyda Wuttudal Lorås 21.4.2015 10:41
Jeg var(!) i Mitt og Cathrines bryllup 16 August. Og i den anledning var vi så heldige og få hjelp av Budapestagency ,Viktoria og Ronny med staff ! Vi, jeg og min Kone, kan faktisk ikke sette ord på hvor proft og vellfungerende Agency er. I 2014 har vi vært avgårde til Budapest og lake Balaton 4 ganger. Ikke EN ting har vi og sette fingeren på. Alt har til en hver tid vært perfekt helt ned til minste detalj. Alt som har hatt med reise, opphold, planlegging, bestillinger o.l har vært enestående. De få små ting som har vært "problemer" har vært tredjeparts feil, som Agency har snudd seg rundt og fixet på flekken. Skal du til Budapest/Ungarn så anbefales Budapestagency på det varmeste.
Hein Lillebøe Håland 5
Hein Lillebøe Håland 9.9.2014 17:32
takk for en kjempe fin tur vi hadde m fibro Bergen kunne tenk meg en tur ned igjen, flott opplegg dere hadde til oss . Masse flotte steder og se på.
Ingunn Indrebø 5
Ingunn Indrebø 4.12.2015 17:59
Topp service og flotte anbefalinger med tanke på hotell og restaurant. Vi bodde på Intercontinental og det var midt i blinken. Og La Pampa Steakhouse, ja har ikke ord for hvor god den biffen var den må oppleves.
Hilde Findal Jensberg 5
Hilde Findal Jensberg 9.11.2015 18:45
Herlige Budapest, anbefales grin
Hilde Gjertsen 5
Hilde Gjertsen 17.10.2014 12:36
I will recommend BudapestAgency with all my heart. They are very professional and with excellent service they will give you the most out of you're stay.
Malene Hermansen 5
Malene Hermansen 14.10.2014 16:32
Var gjest i Cathrine & Hein`s bryllup! Super dag super by og flott arrangement:
Nina Håland Hole 5
Nina Håland Hole 9.9.2014 14:33
{assign_variable:p_url=""}