Har du bare en dag i Budapest, så er det smart å prioritere riktig. Her er en liten guide for hva vi i Budapest.no mener du bør ta deg tiden til om du kun har 24 timer i Budapest!

1. Taubane opp til Slottshøyden

Ta deg en rolig gåtur over Széchenyi Lánchíd, Hengebruen, og ta den ikoniske taubanen opp til toppen av Slottshøyden. Her kan du nye den, kanskje, flotteste utsikten i Budapest. Ikke bare er det en flott utsikt, men severdigheter som Fiskerbastionen, Mathiaskirken og Budaslottet som du kan avse noen timer til. Ønsker du mer informasjon om Kjedebroen, da bør du bli med en av våre lommekjente og lisensierte guider. Bli med på en guidet tur i arkitekten William Clark’s fotspor som i tillegg til kjedebroen faktisk designet en strippeklubb i syvende distrikt.

2. Andrassy Ut og alt den har å by på

Budapests versjon av Champs-Élysées har mange forskjellige attraksjoner som ikke krever for mye tid. Bare det å ta metroen i denne gamle dagen er en fin opplevelse. Faktisk er metroen den nest eldste metrolinjen i verden, kun slått av London. Ta den opp til den majestetiske Helteplassen, der det flotte Milleniumsmonumentet står som hovedattraksjon. Her kan du også ta fancy Budapest shopping - da en rekke internasjonale kjeder har sine butikker her!

3. Ta en kald øl på en ruinbar

Senk skuldrene og slapp av - stikk innom en ruinbar. Dette er et konsept som er særegent for Budapest, gamle bygårder og bygninger har blitt gjort om til utesteder. Det er flere gode ruinbarer å velge mellom i Budapest, men har du bare en dag holder vi en knapp på Szimpla Kert som er originalen! De fleste ruinbarene ligger i det bohemske jødiske distrikt så snubler du litt rundt her - så får du deg garantert en spennende og flott opplevelse!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Budapest på en dag