I enden av gågaten Váci utca, ligger Nagycsarnok / Markedshallen, Budapests største innendørs matmarket.

Noen kjappe fakta om det store matmarkedet:

  1. Dette er det største og eldste innendørs markedet i Budapest
  2. Det ligger ved enden av den berømte gågaten Váci utca
  3. Markedet tilbyr et stort utvalg av boder i tre etasjer, spesielt her finner du premium kvalitet frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk
  4. Det finnes flere ting her som er populære blant turister som paprika krydder, Tokaji vin, Túró Rudi, kolbász pølse og salami kan bli funnet der
  5. Den andre etasje finner du spisesteder og turistsuvener
     
     

Det store matmarkedet Budapest attraksjon
Matmarkedet
 har sin opprinnelse i sammenslåingen av Pest og Óbuda på slutten av 1800-tallet. De små markedene utendørs klarte ikke lenger å forsyne Budapests befolkning med mat, og det ble derfor bestemt at man skulle bygge et stort innendørs marked slik de hadde i andre Europeiske storbyer. Selve bygget matmarkedet ligger i ble designet av Samu Pecz og er et imponerende bygg, laget i Jugendstil og med vakker Zsolnay taksten. Bygget sto klart til bruk 15 mars, 1897, som et av de mest moderne matmarkedene i Europa, med elektrisk belysning og kjølelager. Opprinnelig ble maten fraktet inn i bygget via et nettverk av kanaler, men disse er ikke i bruk i dag.

Men om bygget er imponerende i seg selv er det ingenting mot den mengden av mat som møter deg når du går inn døra. Denne hallen er en kokks drøm. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk. I kjelleren finner man fiskemarked og et supermarked med et enormt utvalg av hermetikk. Med to etasjer kun dedikert til gastronomien, burde enhver matelsker finne alt hjertet måtte begjære.

For de som ikke er like interessert i mat kan andre etasje være mer interessant. Her finner man Ungarske suvenirer, håndbroderte duker, smykker, malte egg, glass, sjakkbrett, vesker, skinnjakker og mye mer. Det kan lønne seg å handle her i steden for i suvenirbutikkene på Váci Utca, da det ofte er mye billigere. I denne etasjen finner man også flere cafeer hvor man får kjøpt både tradisjonell Ungarsk mat og internasjonal mat.

Så besøk Budapests største matmarked, eller finn det som ligger nærmest til deg og la deg fascinere av alle smakene og luktene og fargene, enten du har tenkt å handle mat og suvenirer eller nei.

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Det store matmarkedet (Inkl 5 fakta om Budapest mest kjente matmarked)

Fakta

SidePest
AdresseVámház krt. 1-3, 1093, Budapest
TransportBus: 15, Trolley: 83, Tram: 47, 48, 49, Metro: M4 - Fővám tér
Byggeår1897
ÅpningstiderMandag: 6.00 - 17.00 Tirsdag - Fredag: 6.00 - 18.00 Lørdag: 6.00 - 15.00 Søndag og hellig dag: stengt
InngangGratis å se, koster å handle

Karta