Budapest er kjent som en grønn by og både turister og fastboende besøker byparken, sommer som vinter!

  Byparken er ikke bare en enkel park med trær og blomster, her finner du flere forskjellige severdigheter og aktiviteter. Den flotteste attraksjonen i Byparken er kanskje det vakre Vajdahunyad slottet.
  Slottet ble opprinneling bygget opp av tre og papp i forbindelse med Verdensutstillingen i 1896, men ble etterpå bygget opp i stein. Slottet er tegnet av Ignác Alpár og har elementer fra flere forskjellige Ungarske slott, samt trekk fra mange forskjellige stilarter. I slottet finner du i dag Landbruksmuseet, og i borggården finner du den berømte Anonym statuten.


  I byparken finner du også det flotte Széchenyi badet, Europas største termalbad. Her kan du slappe av og nyte noen rolige stunder i badets mange basseng, både innendørs og utendørs. Széchenyi badet tilbyr også forskjellige massasjer, samt noen medisinske behandlinger.
  Ved byparken ligger også Budapest Zoo, lett gjenkjennelig med sitt vakre inngangsparti i art nouveau. Her har man mulighet til å oppleve en mengde forskjellige dyr på nært hold, alt fra tigre og elefanter til pingviner og slanger. En flott opplevelse for både store og små!

  Men Byparken er også fin å spasere i for de som kun ønsker det. Om sommeren kan man leie robåt og ta en padletur på innsjøen og om vinteren kan man gå på skøyter her. Det er også mange fine restauranter og museer i nærheten, for eksempel erverdige Gundel restaurant og Kunstmuseet.

  Så hvis du ønsker et avbrekk fra shopping og byliv, ta turen til Byparken, Budapests største grønne lunge!

  GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Byparken Budapest

  Fakta

  SidePest
  AdresseVárosliget, Budapest, 1146
  TransportBus: 30, 105, Trolley: 74, 75, 79, Tram: 1, Metro: M1
  Byggeår
  Åpningstider24/7
  InngangGratis

  Karta