Budapest badetradisjon går tilbake to tusen år til romertiden da Ungarn var en del av Romerriket.

Budapest er full av varme kilder. Byens badetradisjon går tilbake to tusen år til romertiden da Ungarn var en del av Romerriket. Romerne bygde det første bad over de varme kildene i Pannonia.

Romerne bygde det første bad over de varme kildene i Pannonia. Under den romerske okkupasjonen, var provinsen kjent som “Aquincum”, som betyr “rik på vann”. Rester av det enorme romerske bade kan fremdeles sees i dag.

Den neste viktige fasen i utviklingen av byens bad og etableringen av en badekultur kom med tyrkerne i det 15. og 16. århundre. Bading i varmt vann spilte en betydelig rolle i den tyrkiske kulturen. I dag, etter hundrevis av år, er Ungarn et av de få stedene der du fremdeles kan oppleve opprinnelige tyrkiske bad. Rudas- og Kiraly-badene har de opprinnelige tyrkiske kupler og bassenger. På slutten av det 18. og tidlig 19. århundre så en en økning i populariteten av badene i Ungarn, og berømte badehus som Gellért og Széchenyi ble bygget med betydelige medisinske og teknologiske fremskritt. På begynnelsen av 1930-tallet ble Budapest kåret til "City of Spas", siden hovedstaden har de mest helbredende termisk vannkilder i verden. Det termiske vannet i Budapests spa er ikke bare mineralvann som inneholder magnesium eller kalsium, men det er også påvist medisinsk helbredende effekter. Ungarns tradisjonelle bad er en uforglemmelig opplevelse for besøkende. Enten du er ute etter å skjemmes bort eller oppleve helbredende krefter i Budapest spas, vil du ikke bli skuffet. Så book en billett på neste fly og kom!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Budapest: „City of Spas”