Tid for julemarked i Budapest

Denne artikkelen er mer enn 12 månder gammel - innholdet kan være endret.

Her kan du lese de berømte julemarkedene i Budapest for 2015.

Det prisbelønte julemarkedet i Budapest har en lang tradisjon - og for mange av oss lokalt boende (og stadig flere turister) får man ikke julefølelsen uten vandre blant de små tre-buene som tilbyr alt fra håndlagde julegaver, trearbeid, keramikk, julepynt og selvsagt masse god mat som man skyller ned med varmvin før juleaften slår inn.

De to største julemarkedene i Budapest er hovedmarkedet som ligger på Vörösmarty torget på starten av gågaten (Vaci utca) og det andre store markedet finner du ved den flotte St Stephens basilika - kun noen hundre meter unna.


Budapest Xmas Fair (Orginalen)
Dette er det klassiske julemarkedet og byens største - nytt av året er at de har en "year closing event" - på nyttårsaften har man fest fra 10:00 formiddag til kl 06:00 på første nyttårsdag!

Adresse: Budapest, V. Vörösmarty tér
Åpeningstider: fra 27.11.2015 - 01.01.2015: Mon - tors 10.00 – 22.00 / fre - søn 10.00 – 23.00
(Unntak: juleaften 10.00 – 14.00, første og andre juledag stengt - Nyttårsaften: 10.00 – 06.00)Advent Fair at Basilica
For mange kanskje det fineste - litt mindre og slående lagt opp med basilikaen som bakteppe. Litt mer sakralt, litt mindre turister - men om man følger tidligere år - minst like innholdsrikt.

Adresse: Budapest, V., Szent István tér
Åpeningstider: fra 27.11.2014-01.01.2015: Mon - tors 11.20 – 20.00 / fre - søn 11.30 – 22.00 (20.00)
(Unntak: juleaften 10.00 – 14.00, første og andre juledag stengt - Nyttårsaften: 10.00 – 06.00)I tillegg finner du mindre markedet og boder hver søndag i desember - på Millenaris (Budapest,II. - Kis Rokus u. 16-20.).
Dette har en lokalt "fairtrade" visjon - hvor det utelukkende er lokale som gjør noe mer individuelle produkter til jul. Det samme gjelder også for Design Terminal (Budapest, V. Erzsébet tér 13.), hvor lokale kunstnere har laget en salgsutstilling som passer høytiden, med inspirasjon fra historisk og tradisjonell "jule" design fra regionen. Om man altså er lei av engler og juleduker på de store marekedene - og kanskje vil ha noe mer kreativt, kan du definitivt finne det på disse to stedene.

Åpeningstider Millenaris: Hver søndag i desember 10:00 - 18:00.
Åpeningstider Design terminal: fra 05.12.2014 – 24.12.2014 10.00 – 21.00

Du finner også små markeder utenfor flere kjøpesenter og på sentrale knutepunkt for kollektivtrafikken.
- Dette er mer boder og utsalg som er satt opp for høytiden så det blir feil å kalle disse julemarked - men hyggelig er det selvsagt å ta en raus kopp med varm vin mens man venter på trikken eller går forbi på vei hjem til hotellet! Prisnivået på disse markedene er normalt noe lavere enn på "hoved-julemarkedene".I tillegg til nevnte julemarked slipper vi i Budapest.no dag en nyhet om et splitter nytt og eksklusivt julemarked - som faktisk foregår innendørs i det super fasjonable Four Seasone hotellet. Les mer Budapests mest forneme julemarked her!

Nå har vi hendene fulle med julebordsgjester, guidede turer, vingårdsbesøk til vedfyrt vingård og ikke minst bookinger for 2015 - men har du spørsmål eller trenger hjelp skal du selvsagt bare kontakte oss - det koster jo kun en epost! (ja da - alle hendvendelser / tilbudsforespørsler er uforpliktende!)

Relatert Innhold
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Julemarked Budapest 2015

Les alt om julemarkedet i Budapest 13.november til 06.januar 2015

Budapest på tre dager

Ofte kalt Perlen ved Donau, Budapest lever opp til dette og har noe for enhver smak. Byen er full av butikker og store handlegater for den som vil fylle opp garderobeskapet. Hvis du føler for en mer avslappende helg med spa, enn travle handlegater så er byens termalbad et alternativ der du kan synke kroppen og la alle dine problemer flyte vekk.

Shoppingsenter i Budapest

Er du en shopoholiker? Budapest har mange flotte kjøpesentere som kan stille hungeren!

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Budapestagency er virkelig til uvurderlig støtte for oss som studerer her i Budapest, på ALLE måter. Må også nevne de fantastiske oppleggene og den utrolig bra servicen Ronny, Victoria, og resten av Budapestagency leverer hver gang jeg har hatt familien på besøk. Dere setter virkelig spissen på studieoppholdet. Kan ikke gjøre annet enn å rose dere med store ord!
Fredrik Femtehjell Friberg 5
Fredrik Femtehjell Friberg 16-09-2014 09:47:15
Har vært så heldig å få være med Tveit Regnskap på tur til både Budapest og Bratislava, og begge gangene med budapestagency som turoperatørDe har laget et fantastisk opplegg for oss med både norsktalende guider, fine hotell og fantastiske restauranter Håper få være med dere på tur en annen gang også!!
Lene Odland Milje 5
Lene Odland Milje 30-09-2015 17:25:15
Svært vellykket tur til Budapest og vinområdene i Eger og Tokaj takket være Ronny og hans medhjelpere! I flere måneder har jeg hatt den glede å samarbeide med Ronny for å legge opp en tur for 26 nordmenn. 16 av oss møtte hverandre i 1963 ved starten av farmasi studiet i Oslo i 1963, og de resterende 10 ble etterhvert inngiftet i gruppen. Turen til Ungarn i forrige uke ble en stor opplevelse pågrunn av det hyggelig og profesjonelle lokale opplegget! Hotellet som ble valgt i Budapest ,Iberostar, kunne ikke ha vært bedre. Et mindre 5 stjerners hotell med perfekt beliggenhet og "ultracool design". I Budapest hadde teamet valgte hyggelige restauranter med meget god mat. Vår 4 dagers uflukt til Eger og Tokaj med spennende vinsmakninger (så vidt jeg husker!) ble spesielt vellykket på grunn av vår flotte guide Gabor. En ting var at han snakket norsk så utrolig bra, at det var umulig å tro at han aldri hadde bodd i Norge. Men i tillegg var han oppvokst i Eger og hadde egen vingård, hva mer kan vi ønske oss av en guide? På vegne av 26 svært fornøyde kunder takker vi "budapestagency" for all hjelp i planleggingen og gjennomføringen av turen. Per Oscar Bremer
Per Oscar Bremer 5
Per Oscar Bremer 24-10-2015 19:12:32
{assign_variable:p_url=""}