Oversvømmelse på Donau

Denne artikkelen er mer enn 12 månder gammel - innholdet kan være endret.

Vi gjør alle våre reisende og øvrige turister oppmerksom på at det er varslet at Donau vil nå sin høyeste vannstand på 500 år.

Dermed er det ventet at enkelte elvecruise bli avlyst, og det er ventet vesentlig mer trafikk i sentrum av Budapest, da denne må omdirigeres fra nederste trasé.

Ungarske myndigheter frykter nå en reprise av flommen i 2002, som tok livet av flere titalls mennesker og gjorde skader for mange milliarder,
i regionen, og dette er ikke et ungarsk problem - flommen rammer Østerrike, Tjekkia og deler av Tyskland for å nevne noen land.

For deg som er turist betyr dette først og fremst at trafikken vil oppleves sterkere, og at de nederste veiene og områdene rundt elvebredden ikke
kan nytes på samme måte som normalt. Dessuten vil en av de abs mest brukte turistattraksjonene, elvecruise på Danau , ikke være tilgjengelig
alle dager. Forløpig går en del båter som normalt, men det er ventet at disse vil bli innstilt mot helgen da det er ventet en flomtopp
.

Hvis du har bestilt elvecruise via Budapest.no, vil vi ta kontakt med deg i de tilfeller der elvecruiset er avlyst, og i mange tilfeller kan vi tilby vingårdsbesøk
som er superpopulært og et godt alternativ, eller du vil iht våre rause regler få full refusjon dersom du har betalt for cruiset allerede.

Kontakt oss gjerne pr mail eller ring vår vakttelefon om du har spørsmål om dine bestilte program.

Oppdatering 05.06.2013
Siste nytt her i Budapest er at Margaret øya nå er stengt for all trafikk, og gjester på øyas to hotell, Danubius Grand Hotel og Danubius Health Spa Resort, har blitt nødt til å flytte inn på fastlandet. Foreløpig er ingen andre hotell i byen rammet av flommen, men det er meldt store nedbørsmengder i dag (onsdag) ettermiddag, og elven forventes ikke å nå sin høyeste vannstand før på mandag.
Metrostoppet Batthyány tér er stengt og her jobbes det med å sette opp sandsekker for å hindre oversvømmelse av stasjonen. T-banen kjører foreløpig forbi stoppet og det har ikke kommet noen indikasjon på at metrolinje 2 stenges. Som forventet går trafikken tregere enn vanlig siden traseene langs med elvebredden er stengt.


Oppdatering 07.06.2013
Alle elvecruise levert av våre leverandører er nå avlyst inntil videre. Donau er nå ca 8 meter og det er ventet flomtopp førstkommende mandag. Våre fantastisk populære middags-elvecruise er nå såkalt "standingship" - hvor man kan nyte det som nok er Budapests mest populære attraksjon akkurat nå - Donau - ved den flotte kjedebroen mens man spiser en superB middag.
Alle våre kunder har for noen dager siden mottat epost med informasjon vedr elvecruise og muligheter for feks å bytte dette til vingårdsbesøk!

Har du spørsmål - ta kontakt med vår vakttelefon eller pr epost.

Oppdatering 07.06.2013#2
Elva stiger. Elvecruisene går ikke. Men Budapest lever. Stikk på en guidet tur , stikk på en vingård, dra ned til elva og se på vannet som stiger med 2 - 3 cm pr time eller smak deg gjennom lokale, mikrobryggede øltyper på byens nyeste ølfestival, FŐZDEFESZT !

Foto kredit: Illyés Tibor / MTI

Foto kredit: llyés Tibor / MTI

Oppdatering 10.06.2013
Etter flomtopp i natt - og nå er det ventet at situasjonen vil normalisere seg iløpet av 6-10 dager.
Et rørende engasjement oppleves over Budapest - hvor politi, sivilforsvar og mange frivilige har bistått - og bistår - med å holde skansene bokstavlig talt for å hindre flommen i å ødelegge mer enn den allerede har gjort.

Det er opprettet flere sider hvor folk forteller om begivenheter og her kommer en god historie, rett oversatt til engelisk, fra en de offentlige ansatte:


When people stood up in chain to load a truck up with sandbags and I stood next to a very conspicuous, excellent young guy (Nordic blonde hair and white skin).
When I gave him one of sandbags, slipped out of my hand and I said a polite "Excuse me" and the answer was "No problem" .

From this , the following dialogue took place:
- Oh , I see, sorry I thought you were Hungarian.
- No, not exactly .
- Where are you from?
- Norway.
- So, what are you doing here helping with the sandbags?
- I'm on holiday . But this is more Important...


Slik gjester fortjener all honør.

Relatert Innhold

Tagger

Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Kan varmt anbefale Budapestagency - jeg har i et halvt år haft kontakt til dem, da jeg havde arrangeret en tur for 6 personer til Budapest omkring en af deres nationaldage 20.8., som jeg havde en masse spørgsmål til. Udover at finde et af de bedst beliggende hoteller for os, medfulgte der også en 3 timers guidet tur med en dansktalende guide ( tusind tak til Anna). Samt en bog over Budapest. Selvom jeg havde været der 5 gange før, fik jeg en masse nye oplevelser denne gang - takket være de søde medarbejdere hos Budapestagency - især tak til Gabor❤️
Pia Ørnslund 5
Pia Ørnslund 24-08-2015 09:00:52
Svært vellykket tur til Budapest og vinområdene i Eger og Tokaj takket være Ronny og hans medhjelpere! I flere måneder har jeg hatt den glede å samarbeide med Ronny for å legge opp en tur for 26 nordmenn. 16 av oss møtte hverandre i 1963 ved starten av farmasi studiet i Oslo i 1963, og de resterende 10 ble etterhvert inngiftet i gruppen. Turen til Ungarn i forrige uke ble en stor opplevelse pågrunn av det hyggelig og profesjonelle lokale opplegget! Hotellet som ble valgt i Budapest ,Iberostar, kunne ikke ha vært bedre. Et mindre 5 stjerners hotell med perfekt beliggenhet og "ultracool design". I Budapest hadde teamet valgte hyggelige restauranter med meget god mat. Vår 4 dagers uflukt til Eger og Tokaj med spennende vinsmakninger (så vidt jeg husker!) ble spesielt vellykket på grunn av vår flotte guide Gabor. En ting var at han snakket norsk så utrolig bra, at det var umulig å tro at han aldri hadde bodd i Norge. Men i tillegg var han oppvokst i Eger og hadde egen vingård, hva mer kan vi ønske oss av en guide? På vegne av 26 svært fornøyde kunder takker vi "budapestagency" for all hjelp i planleggingen og gjennomføringen av turen. Per Oscar Bremer
Per Oscar Bremer 5
Per Oscar Bremer 24-10-2015 19:12:32
Helt ra tur til Budapest. Ble sardeles positivt overrasket over denne vakre og pulserende byen, og alt den hadde a by pa. Forsteinntrykket er jo alltid viktig, og Ronny, den triveligste tronderen i Budapest, bidro i aller hoyeste grad til at vi fikk en flying start pa vart 4 dager lange opphold i byen. Corinthia Hotel er virkelig a anbefale. Sir Lancelot, en middelalderrestaurant, byr pa MYE god mat og en spesiell og underholdende middag. Bra shopping, trivelige folk. I det hele tatt, anbefaler alle a ta en tur til Budapest. I sa fall, benytt dere av Ronny og budapest.no!!
Tor Ivar Vestgard 5
Tor Ivar Vestgard 18-10-2016 13:53:04
{assign_variable:p_url=""}