Her har du noen tips til hva man kan oppleve i Budapest i påsken.

Nå boker vi de siste turene for påsken 2015!
Fortsatt på søken etter påskeavbrekk og vurderer du å legge unna ski og kvikklunsj i år? Hvorfor ikke ta bypåske i Budapest? Kontakt oss i Budapest.no for et uforpliktende knalltilbud!

Men tilbake til Budapest og påskeprogam.
På Vörösmarty ter finner du et lite og trivelig påskemarked. Torget ligger i enden av gul metrolinje (M1), og fylles i påsken av boder hvor man får kjøpt alt fra tradisjonsrikt håndarbeid, ungarsk mat og drikke, samt et stort utvalg av søtsaker.
Dette torget er også "starten" på gågaten vaci utca som er fylt opp med butikker for de som vil på shopping!

Ved Budaslottet arrangeres det årlig Buda Castle Easter Festival.
Der er det også et rikt utvalg av boder med salg av forskjellige varer. I tillegg skilter de med en god del aktiviteter for barn, som blant annet maling av påskeegg og påskelabyrint. Under festivalen vil det også være konserter, samt salg av mat og drikke.
Deriblant får man kjøpt Challah, en type flettet loff som er en del av påskefeiringen. Prøv også ut en nystekt pipekake (Kürtőskalács). Denne spesialiteten med karamellisert sukker, får man i flere forskjellige smaker, blant annet vanilje, kanel og sjokolade. Billetten til påskefestivalen ved Budaslottet inkluderer også inngang til nasjonalgalleriet og det nasjonalhistoriske museum.

Rundt påsketider våkner Budapest til liv igjen fra vinterdvalen, og da kan det være fint å vandre rundt i en av byens mange parker.
Da kan byparken Városliget, eller Margaretøya være gode alternativer. Eller kanskje du ønsker å oppleve Budapest fra mektige Donau? Vi kan hjelpe deg med å booke det perfekte elvecruise. Les mer om elvecruise her.


Selv om det feires Påske i Ungarn skjer nok dette i en litt mindre omfang enn i Norge hvor landet så og si stenges for kvikklunsj og skiturer. I Ungarn vil du oppleve at det meste er åpent som vanlig, med unntak av 1 og kanskje 2 påskedag - da er det meste av butikker og senter stengt, men markedene som nevnt over er som regel åpne.
Planlegger du en utflukt er dette normalt en flott tur å besøke både Balaton og kunstnerbyen Szentendre - har du lyst på et uforpliktende forslag er det selvsagt bare å ta kontakt med oss!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Legg påskeferien til Budapest!