Den Tradisjonelle Griseslaktingen

Denne artikkelen er mer enn 12 månder gammel - innholdet kan være endret.

Hvert år, når været blir kaldt, holdes den tradisjonelle griseslaktingen, disznóvágás, på den ungarske landsbygden. Mange steder kan turistene nå få være med på denne tradisjonen.

Familie og venner møtes på morgenen for å slakte grisen og tilbrede kjøttet sammen. Alle deltar i kokingen, grillingen, kverningen og røykingen av de forskjellige delene av dyret.

Griseslaktingen foregår utendørs, det er derfor viktig å holde seg varm gjennom dagen med palinka og varm vin. Stemningen er god og alle som vil får delta i selve slaktingen, men de fleste vil kanskje finne det mer interessant å delta i tilbredningen av kjøttet. Alle får være med å lage sine egne pølser på tradisjonelt ungarsk vis, med masse hvitløk og paprika. Og på kvelden arrangeres det selvfølgelig middag med ferskt svinekjøtt og pálinka. Ferskere enn dette blir det ikke!

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg å booke fly, hotell, transport og guide!

Relatert Innhold
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Meget bra, hyggelig og morsom guide, hadde en meget fin tur.
Robert J Arntzen 5
Robert J Arntzen 17-10-2014 11:45:45
Fantastisk opplegg for 230 Tveitera på tur til Bratislava Topp gjennomført rett og slett ein opplevelse
Eva Presthaug Vatna 5
Eva Presthaug Vatna 29-09-2015 21:54:08
Kjempeflott tur til Bratiskava med Tveit Regnskap :-) Alt på skinner!
Kjersti Granmo Nerheim 5
Kjersti Granmo Nerheim 15-10-2015 12:15:49
{assign_variable:p_url=""}