Den Tradisjonelle Griseslaktingen

Denne artikkelen er mer enn 12 månder gammel - innholdet kan være endret.

Hvert år, når været blir kaldt, holdes den tradisjonelle griseslaktingen, disznóvágás, på den ungarske landsbygden. Mange steder kan turistene nå få være med på denne tradisjonen.

Familie og venner møtes på morgenen for å slakte grisen og tilbrede kjøttet sammen. Alle deltar i kokingen, grillingen, kverningen og røykingen av de forskjellige delene av dyret.

Griseslaktingen foregår utendørs, det er derfor viktig å holde seg varm gjennom dagen med palinka og varm vin. Stemningen er god og alle som vil får delta i selve slaktingen, men de fleste vil kanskje finne det mer interessant å delta i tilbredningen av kjøttet. Alle får være med å lage sine egne pølser på tradisjonelt ungarsk vis, med masse hvitløk og paprika. Og på kvelden arrangeres det selvfølgelig middag med ferskt svinekjøtt og pálinka. Ferskere enn dette blir det ikke!

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg å booke fly, hotell, transport og guide!

Relatert Innhold
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Veldig flinke arrangører. Anbefales absolutt :-)
May-Britt Larsen 5
May-Britt Larsen 24-04-2015 08:02:00
Fantastisk tur - tilrettelagt for oss Tveit`ere :)
Solveig Vaage Sørvik 5
Solveig Vaage Sørvik 30-09-2015 09:06:56
Vi er strålende fornøyd! Vi har virkelig fått valuta for pengene! Vi var 22 i reisefølget (Fibro-Bergen). Kan anbefale denne reiseoperatøren på det varmeste!
Freddy Amundsen 5
Freddy Amundsen 02-12-2015 18:20:51
{assign_variable:p_url=""}