Ungarer er kjent for å bake gode kaker, men til tross for navnet, er Budapestkaken ikke en tradisjonell ungarsk kake.

Men dette gjør den ikke noe mindre smakfull! Hvis du har lyst til å prøve å lage din egen Budapestkake finner du oppskriften under:

Disse Ingredienser trenger du til Budapestkake:

  • 6 eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 1 pk vaniljesaus-pulver u/koking
  • 100 gr hakkede mandler/mandelflak
  • 3 dl fløte
  • 2 små bx mandariner

Pisk eggehviter og sukker stivt. rør forsiktig i vaniljasaus-pulveret. Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Dryss hakkede mandler/mandelflak over. Stekes ved 170 grader i 20 minutter. Vend kaken over på et stykke bakepapir og la den kjølne helt med langpanna over. Pisk fløte og kle over kaken. Ha på mandariner. Rull kaken sammen. Legg på fat med skjøten ned. Kan fryses.

God fornøyelse!

Bilder har vi lånt fra denne bloggen!

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Budapestkake