Den som bestemmer seg for å spasere langs Andrássy ut får en opplevelse av Budapest som det er umulig å få fra noen av Budapests guidebøker.

Andrássy gaten, som ble fullført ved overgangen til det 1800-tallet, har den første metroen på kontinentet, og ender i den monumentale Helteplassen. Det er dermed ikke så rart at gaten ligger på World Heritage-listen og er omtalt som Budapests´ Champs elysee!
Langs den elegante bulevarden i Budapest finner man motebutikker som Louis Vuitton, Gucci, Burberry og Bulgari bare for å nevne noen. Gaten er ikke minst hjem for noen av byens mest særegne restaurant-attraksjoner som den verdens kjente bokcafeen og den uformelle, men knallgode bistorien Klasz. Under planleggingen av byggingen av Andrassy ut i det 18. århundre hadde arkitektene også en plan om at det skulle gå en kanal på Terez Körút og når du kommer til Oktogon, kan du se de store jernringene på veggene og hushjørnene som skulle brukes til å fortøye båtene.
I gaten finner du den monumentale Terrorhuset, museumet som tar for seg den mørke historien under kommunist tiden.
Her finner du ikke minst den ungarske starsoperaen og tverrgaten Nagymező utca kalles på folkemunne Budapest Broadway - for her finner du kultur og teaterscener, museer, kafeer og flotte restauranter side om side med alternative ruinbarer og "høl i veggen"!
Litt lengre opp finner du Liszt Ferenc tér i Budapest er et torg fullt av barer og restauranter. Mange utlendinger liker å komme hit og ta en drink, og selv om området de siste årene har blitt erstattet med andre mer populære utelivsgater kan du på Liszt Fernc Ter nyte ettermiddagen sammen med lokalbefolkningen på en av de mange restaurantene, som også er et av Budapest mest kjente uteuteserverings områder når været er varmt

GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Andrássy Boulevard og Liszt Ferenc torget