Statsoperaen er verdenskjent for sin flotte utsmykning og er en serverdighet i seg selv. Les mer om operahuset og operetteteateret her!

Den Ungarske statsoperaen finner du på den berømte avenyen Andrássy gaten, i sentrum av Budapest. Bygningen ble ferdigstilt i 1884, og regnes som en av arkitekten Miklós Ybls fineste verker. Stilen er neo-renessansen og mange mener at det ungarske operahuset er et av de vakreste i verden. Salongen og hovedscenen har 1220 seter, og en liten morsom detalj er at lysekronen som henger inne i operasalen veier 2722 kg! Hver sommer har operaen i sin orginale form stengt, men den er åpen for allmenne forestillinger i perioden september til mai/juni.  Du kan lese mer om operahuset i Budapest her!


Budapest Operette teater (Budapesti Operettszínház) i Nagymező gaten ble designet av det wienerstudioet Fellner og Helmer. Selv om en rekonstruksjon i 1966 endret interiørdesignet i teateret i stor grad, er det fortsatt den samme 100 år gamle lysekronen som kaster lys over salen.
I dag er det under regissør György Lőrinczy magien skapet her og dette er et ekte musikkteater, med ungarske operetter og samtidsmusikaler på repertoaret i tillegg til de historisk-litterære musikaler som er rettet mot den yngre generasjonen. Årlig gjøres mer enn 500 forestillinger foran 400 000, tall som gjør dette til en av de mest besøkte teatrene i Ungarn. Det er verdt å merke seg at hovedrommet er klimatiserte, slik at komforen til de vel 901 personene alltid er ivaretatt. Ettersom  mange av forestillingene går på tysk og mange av de ungarske forestillingene er teksten på engelsk er teateret ikke minst populært i utlendingskretser.

Har du booket overnatting via oss i Budapest.no er vi selvsagt behjelpelig med å skaffe billetter som vi sørger for ligger klart på hotellet ved innsjekk, men pga kapasitetsproblemer kan vi altså kun bistå kunder som har booket pakkereise/overnatting via oss med billetter til disse forestillingene. Vi gjør i tillegg en rekke spesielle eventer og arrangement med opera og operette som tema i Budapest. Vi har tidligere stengt av deler av operahuset for bedriftsarrangement, hatt private konserter og også hatt private operette show på slottshøyden.

Lyst på et uforpliktende knallforslag med musikk og kultur som tema? Du treffer oss på via vårt kontaktskjema.


GALLERI - UTVALGTE BILDER AV Opera og operetter i Budapest!