Syv spenstige smaker

Det ungarske kjøkkenet er kjent for spesielt to ting: bruk av paprika i nesten all matlaging, og gulasj. Men det er ikke det eneste det ungarske kjøkkenet har å by på. Her følger syv retter du bør få med deg i Ungarn:

Gulyásleves: Det burde kanskje vært ulovlig å forlate Ungarn uten å ha smakt på den tradisjonelle, men verdensberømte gulasjsuppen. Denne smakfulle suppen består av en paprikabase, biter av kjøtt (vanligvis storfekjøtt, men også andre typer kjøtt som svin eller lam kan brukes), grønnsaker og potet. Gulasj er ganske kraftig til suppe å være, og kan nytes som lunsj, forrett til middag, eller til og med som hovedrett.

Pörkölt: Beinfritt kjøtt (igjen varierer typen kjøtt, men oftest storfe) tilberedt i paprikabase, gjerne servert med pasta eller nudler. På grunn av den dominerende, paprikasmakende kraften, kan denne retten minne om gulasjsuppen. Men porkolt er en tyngre, mer gryteliknende rett, mest passende som hovedrett til middag.

Lángos: Herlig ungarsk gatesnacks, perfekt som lunsj eller mellommåltid. Langos er en gjærdeig som formes som et flatt brød og frityrstekes. Brødet blir servert med ulikt tilbehør, men en vanlig variant er med rømme og revet ost på toppen.

Húsleves: En lett kyllingsuppe med en klar, smakfull kraft. Suppen består vanligvis av kyllingbiter og grønnsaker, for eksempel gulrot og grønne erter.

Halászlé: Ungarn er ikke akkurat kjent som en fiskenasjon, men likevel er denne fiskesuppen en viktig del av det ungarske kjøkkenet, og spises av mange blant annet på julaften. Suppen består av ferskvannsfisk, tilberedt i en paprikabasert kraft.

Kürtőskalács: En søt, pipeformet gjærbakst, grillet over kull og rullet i sukker. Det går også an å får den smaksatt ytterligere med for eksempel kanel. Typisk gatesnacks.

Töltött káposzta: Kålruletter med svinekjøtt. Varianter av kålruletter finner man selvsagt i mange land. I Ungarn krydres rulettene alltid med paprika og blir servert med rømme.

Relatert Innhold
Det gamle matmarkedet i Budapest

Her får du en oversikt over matmarkedene i Budapest!

trendy vinbar i Budapest

Smak prisbelønt vin på trendy vinbarer eller flotte vinkjellere! Bli med på vinsmaking i Budapest!

Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Budapest gourmet tur - gourmet walk

Bli med på en underholdende og matglad tur med lokalkjente foodies i Budapest!

Likte du denne saken, setter du nok pris på å lese om følgende også:

Det gamle matmarkedet i Budapest

Her får du en oversikt over matmarkedene i Budapest!

Les mer
trendy vinbar i Budapest

Smak prisbelønt vin på trendy vinbarer eller flotte vinkjellere! Bli med på vinsmaking i Budapest!

Les mer
Prøv en herlig restaurant i Budapest!

Et knippe håndplukkede restauranter i Budapest!

Les mer
Øl tur til Budapest - besøk et mikrobryggeri

I Ungarn har man brygget øl i over 1000 år, og ølet som brygges lokalt er både er godt og ikke minst rimelig!

Les mer

Vi bistår nordmenn daglig med gode matopplevelser, hvorfor ikke bruke vår 3 mest popoulære tjenster med bordreservasjon, vingårdsbesøk og gourmet walk? 

Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Les mer
Budapest gourmet tur - gourmet walk

Bli med på en underholdende og matglad tur med lokalkjente foodies i Budapest!

Les mer
Kos deg med vingårdsbesøk i Budapest

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest! Her kan du smake prisbelønt vin og blir rød på nesa!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Reiste første gang med Folkehøyskolen i begynnelsen av 2010, Møtte da på Ronny heldigvis så jeg fikk fortelle han for ett fantastisk opplegg de hadde laget for oss, og jeg ville såklart holde kontakt for å reise tilbake til denne fantastiske byen flere ganger. Har siden blitt minst 1 reise i året og har bare tatt med meg flere og flere. Denne byen tilbyr alt du måtte ønske, og Servicen fra Ronny og hans partnere/ansatte er helt utrolig, hadde en gang noe å utsette på ett hotell vi overnattet på, men Ronny tok affære med en gang, neste gang vi dro ned møtte han personlig opp på hotellet å sørget for at rommet ble som lovet :) Ingenting vondt å si, og superlativene kunne ramses opp i mente, Anbefaler alle å gjøre en bestilling via Ronny, å opplev denne magiske byen og alt den har å by på, på den beste måten du kan. Gleder meg allerede til neste tur nå i år ;) Takker for fantastisk service så langt, å gleder meg til å se dere igjen :) ! Traveled first time with folk high school in early 2010, when the Met Ronny luckily I got to tell him for a wonderful arrangement they had made for us and I would of course keep in touch to return to this wonderful city several times. Has since been at least one trip a year and have only taken me more and more. This city offers everything you could wish for, and service from Ronny and his partners / staff are amazing, once had a concern about one hotel we stayed at, but Ronny took action immediately, next time we went down he went in person up at the hotel to make the room was as promised :) Nothing bad to say, and superlatives could be adduced in mind, recommend everyone to make a booking by Ronny to experience this magical city and all it has to offer, the best way you can. Can not wait for the next trip now this year;) Thanks for the fantastic service so far, to look forward to seeing you again :)!
Even Jansen 5
Even Jansen 13-01-2014 21:14:37
Reiste til Budapest først i 2010 , reiste tilbake i 2011 og kom aldri hjem igjen :)
Erik Skjoldheim 5
Erik Skjoldheim 07-09-2014 14:42:06
Budapestagency sin organisering var flott? superfornoyd, og reiser gjerne igjen. Hard Rock Cafe og Grill Margit far en innertier? Flott by?
Toyni Bolle Olsen 4
Toyni Bolle Olsen 05-04-2017 21:39:55
{assign_variable:p_url=""}