Uteserveringer i Budapest

Les mer om uteserveringer i Budapest - her kan du nyte duggfrisk drikke når sola står høyt!

Når man reiser til Budapest er det flere ting som ligger på Bucket-lista. Budapest.no har i snart 10 år spurt gjestene om hva gjestene er liker best med Budapest og hva som er viktig for en bra tur. Undersøkelsen er selvsagt ikke helt representativ, men ikke overraskende kommer sol og klima opp høyt på listen. Også blant det øvrige som troner høyt på listen er gode drikkevarer og matopplevelser. Denne lille saken slår disse to tingene sammen med en kort presentasjon av de fineste uteserveringene med utsikt inkludert.


Jonas bar
Selv om Ungarn har den største innsjøen i Sentral-Europa har landet ingen tilgang til sjø. Derimot har Budapest en egen hval ved Donau hvor man finner baren Jonas. Denne trendy baren ligger i den sørlige delen av byggningen og har en veldig fin uteservering. Her selges flere lokale ølmerker fra landets mikorbryggerier. Liker du å utforske spesielle ølmerker er Jonas et perfekt sted for deg. Nyt utsikten mot Gellert-høyden mens du smaker på ølmerker som er sjeldne også for ungarerne.
Adresse: Fővám tér 11

Kertem – Min hage
Småbarn drømmer ofte om bursdagsfest med flotte papirlamper og lykter i trærne. Kanskje gjorde du også det da du var ung? Da er Kertem et sted du kommer til å like. Stedet ligger midt i byparken - byens lunge og veldig populær blant de yngre voksne. Grønt miljø, festlige lamper etter solnedgang, enkelt lokalt kjøkken og en fin bar er hva stedet er kjent for. Tar du en sykkelrunde eller en fin gåtur i byparken så er Kertem perfekt for en liten pause. Det blir en garantert en hyggelig del av turen.
Adresse: Olof Palme stny. 1

Raqpart bartereasse
Det er ikke mange uteserveringer i Budapest som kan toppe Raqpart når det gjelder panoramautsikt. Denne trendy baren åpnes fra 1. mai til 1. oktober og ligger på Pest-siden av kjedeboren. Her har man vakker utsikt mot den opplyste slottshøyden på Buda-siden. Baren ligger midt i gryta, har et bra utvalg av cocktails for de tørste, samt et fint utvalg av kald og varm mat for de sultne. Har du allerede tatt kveldscruiset, men vil fortsette å nyte elva, så er Raqpart stedet for deg!
Adresse: Jane Haining rkp


360 bar
Navnet 360 er ikke tilfeldig. Herfra har du full utsikt over hele byen fra uteserveringen. Denne flotte takterrassen ligger sentralt i Andrássy út. Dette er en av hovedgatene i Budapest og hele avenyen står på UNESCO`s verdensarvliste. Uteserveringen ligger på toppen av varehuset Parizsi Nagy Aruhaz som allerede er et kjent reisemål for turister. I 2. etasje i varehuset finner man også en vakker café i original nyklassisk stil. Hos 360 får du altså en fantastisk utsik, god mat, samt et bredt utvalg av lokale og internasjonale viner. Serveringen er ikke på toppen av en skyskraper, men likevel et godt utgangspunkt for å få et flott "fjesbokbilde„.
Adresse: Andrássy út 39

The High Note SkyBar (Aria Hotel).
Takterrassen på sentrale Aria Hotel har en utrolig flott utsikt rett mot basilikaen og er kanskje en av byens flotteste uteserveringen. Hyggelige sittegrupper, bra drinker, god mat, bra service, men også priser som gjør at man kanskje føler seg litt vel hjemme. Tar man turen hit så bør man gjerne ta på seg finskjorten og være litt oppmerksom på at Visa-kortet kan få inntrykk av at man er tilbake i moderlandet.
Adresse: Hercegprímás utca 5

+1 Gellerthøyden
Dette er "low budget" fordi du må ta med deg vinen selv og man må svette litt for turen opp, men opplevelsen fra Gellert-høyden er bryet verd. Her finner man mange forskjellige utsiktspunkter mot Donau på veien oppover. Her kan man kan sitte langt utover kvelden, nyte utsikten, og ta flotte panorama bilder. Here er ingen butikker eller åpne spisesteder så man må også ta med bedbragt mat. Budapest.no anbefaler en camambert ost samt lokal hvitvin, feks en fantastisk Sauvignon Blanc fra feks Hernayk. 

Vi booker gjerne bord for gruppen din om dere trenger dette - og har du booket med oss (hotell) så sender vi deg også gjerne et hendig PDF kart som du enkelt kan ta frem på smarttelefonen din eller printe før du kommer ned, så du enda enklere kan navigere ditt reisefølge mellom vannhullene!
Ta kontakt med oss om du ønsker at vi skal sende deg kartet - eller kontakt oss for pubcrawls, norsktalende guider, vingårdsbesøk eller et sabla fint elvecruise på Donau!

Relatert Innhold
Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Restaurant i Budapest

Vi vet hvor viktig det er å sitte på riktig bord når du er på ferie!

Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Likte du denne saken? Da setter du nok pris på følgende gla saker om Budapest også!

Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Les mer
Restaurant i Budapest

Vi vet hvor viktig det er å sitte på riktig bord når du er på ferie!

Les mer

Oversikt over noen håndplukkene Budapest restauranter

Les mer
klubber i Budapest

I et land hvor det er lov å brenne hjemmebrent (faktisk!) finnes det selvsagt mange gode barer. Se her for noen av våre favoritter.

Les mer
Anbefalte restauranter i Budapest - St. Andrea Wine and gourmet

Bordbestilling via oss er gratis – les mer om hvorfor vi tilbyr dette her!

Les mer

Vil du at vi skal hjelpe deg? Vi sitter tett på mange av de beste restaurantene og uteserveringene og kan sikre deg og ditt reisefølge bord - så dere er ventet og har plass!

Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Les mer
Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Les mer
Budapest gourmet tur - gourmet walk

Bli med på en underholdende og matglad tur med lokalkjente foodies i Budapest!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Pubcrawl i Budapest med  engelsktalende guide!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Ruinpuber i Budapest

Et fabelaktig ungarsk fenomen: Stikk på ruinpub!

Vi bestiller bordet på nattklubben

Vi sørge for vip adgang, foran kø og eget bord på byens beste nattklubber!

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Fiskeridirektoratet NTL takker for super tur. Flott hjelp både før og under reisen. Alle 28 var kjempefornøyde med oppholdet. Vi kommer nok tilbake neste år! Anbefales!
Gyda Wuttudal Lorås 4
Gyda Wuttudal Lorås 21-04-2015 10:41:08
Flotte folk, fantastisk opplegg og uforglemmelige minner et skapt.! Tusen takk for en fantastisk helg.!
Jane Havn Skrunes 5
Jane Havn Skrunes 29-09-2015 22:27:29
Karpe Diem var helt fantastisk! Takk for en uforglemmelig kveld <3
Katarina Nordeng 5
Katarina Nordeng 05-03-2017 10:51:19
{assign_variable:p_url=""}