Uteserveringer i Budapest

Les mer om uteserveringer i Budapest - her kan du nyte duggfrisk drikke når sola står høyt!

Når man reiser til Budapest er det flere ting som ligger på Bucket-lista. Budapest.no har i snart 10 år spurt gjestene om hva gjestene er liker best med Budapest og hva som er viktig for en bra tur. Undersøkelsen er selvsagt ikke helt representativ, men ikke overraskende kommer sol og klima opp høyt på listen. Også blant det øvrige som troner høyt på listen er gode drikkevarer og matopplevelser. Denne lille saken slår disse to tingene sammen med en kort presentasjon av de fineste uteserveringene med utsikt inkludert.


Jonas bar
Selv om Ungarn har den største innsjøen i Sentral-Europa har landet ingen tilgang til sjø. Derimot har Budapest en egen hval ved Donau hvor man finner baren Jonas. Denne trendy baren ligger i den sørlige delen av byggningen og har en veldig fin uteservering. Her selges flere lokale ølmerker fra landets mikorbryggerier. Liker du å utforske spesielle ølmerker er Jonas et perfekt sted for deg. Nyt utsikten mot Gellert-høyden mens du smaker på ølmerker som er sjeldne også for ungarerne.
Adresse: Fővám tér 11

Kertem – Min hage
Småbarn drømmer ofte om bursdagsfest med flotte papirlamper og lykter i trærne. Kanskje gjorde du også det da du var ung? Da er Kertem et sted du kommer til å like. Stedet ligger midt i byparken - byens lunge og veldig populær blant de yngre voksne. Grønt miljø, festlige lamper etter solnedgang, enkelt lokalt kjøkken og en fin bar er hva stedet er kjent for. Tar du en sykkelrunde eller en fin gåtur i byparken så er Kertem perfekt for en liten pause. Det blir en garantert en hyggelig del av turen.
Adresse: Olof Palme stny. 1

Raqpart bartereasse
Det er ikke mange uteserveringer i Budapest som kan toppe Raqpart når det gjelder panoramautsikt. Denne trendy baren åpnes fra 1. mai til 1. oktober og ligger på Pest-siden av kjedeboren. Her har man vakker utsikt mot den opplyste slottshøyden på Buda-siden. Baren ligger midt i gryta, har et bra utvalg av cocktails for de tørste, samt et fint utvalg av kald og varm mat for de sultne. Har du allerede tatt kveldscruiset, men vil fortsette å nyte elva, så er Raqpart stedet for deg!
Adresse: Jane Haining rkp


360 bar
Navnet 360 er ikke tilfeldig. Herfra har du full utsikt over hele byen fra uteserveringen. Denne flotte takterrassen ligger sentralt i Andrássy út. Dette er en av hovedgatene i Budapest og hele avenyen står på UNESCO`s verdensarvliste. Uteserveringen ligger på toppen av varehuset Parizsi Nagy Aruhaz som allerede er et kjent reisemål for turister. I 2. etasje i varehuset finner man også en vakker café i original nyklassisk stil. Hos 360 får du altså en fantastisk utsik, god mat, samt et bredt utvalg av lokale og internasjonale viner. Serveringen er ikke på toppen av en skyskraper, men likevel et godt utgangspunkt for å få et flott "fjesbokbilde„.
Adresse: Andrássy út 39

The High Note SkyBar (Aria Hotel).
Takterrassen på sentrale Aria Hotel har en utrolig flott utsikt rett mot basilikaen og er kanskje en av byens flotteste uteserveringen. Hyggelige sittegrupper, bra drinker, god mat, bra service, men også priser som gjør at man kanskje føler seg litt vel hjemme. Tar man turen hit så bør man gjerne ta på seg finskjorten og være litt oppmerksom på at Visa-kortet kan få inntrykk av at man er tilbake i moderlandet.
Adresse: Hercegprímás utca 5

+1 Gellerthøyden
Dette er "low budget" fordi du må ta med deg vinen selv og man må svette litt for turen opp, men opplevelsen fra Gellert-høyden er bryet verd. Her finner man mange forskjellige utsiktspunkter mot Donau på veien oppover. Her kan man kan sitte langt utover kvelden, nyte utsikten, og ta flotte panorama bilder. Here er ingen butikker eller åpne spisesteder så man må også ta med bedbragt mat. Budapest.no anbefaler en camambert ost samt lokal hvitvin, feks en fantastisk Sauvignon Blanc fra feks Hernayk. 

Vi booker gjerne bord for gruppen din om dere trenger dette - og har du booket med oss (hotell) så sender vi deg også gjerne et hendig PDF kart som du enkelt kan ta frem på smarttelefonen din eller printe før du kommer ned, så du enda enklere kan navigere ditt reisefølge mellom vannhullene!
Ta kontakt med oss om du ønsker at vi skal sende deg kartet - eller kontakt oss for pubcrawls, norsktalende guider, vingårdsbesøk eller et sabla fint elvecruise på Donau!

Relatert Innhold
Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Restaurant i Budapest

Vi vet hvor viktig det er å sitte på riktig bord når du er på ferie!

Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Likte du denne saken? Da setter du nok pris på følgende gla saker om Budapest også!

Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Les mer
Restaurant i Budapest

Vi vet hvor viktig det er å sitte på riktig bord når du er på ferie!

Les mer

Oversikt over noen håndplukkene Budapest restauranter

Les mer
klubber i Budapest

I et land hvor det er lov å brenne hjemmebrent (faktisk!) finnes det selvsagt mange gode barer. Se her for noen av våre favoritter.

Les mer
Anbefalte restauranter i Budapest - St. Andrea Wine and gourmet

Bordbestilling via oss er gratis – les mer om hvorfor vi tilbyr dette her!

Les mer

Vil du at vi skal hjelpe deg? Vi sitter tett på mange av de beste restaurantene og uteserveringene og kan sikre deg og ditt reisefølge bord - så dere er ventet og har plass!

Vi bestiller bord gratis for deg i Budapest

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Les mer
Pubcrawl og bar hopping i Budapest! Morro!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Les mer
Budapest gourmet tur - gourmet walk

Bli med på en underholdende og matglad tur med lokalkjente foodies i Budapest!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Pubcrawl i Budapest med  engelsktalende guide!

Bli med på en pub til pubrunde med lokale utelivshelter!

Ruinpuber i Budapest

Et fabelaktig ungarsk fenomen: Stikk på ruinpub!

Vi bestiller bordet på nattklubben

Vi sørge for vip adgang, foran kø og eget bord på byens beste nattklubber!

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Reiste første gang med Folkehøyskolen i begynnelsen av 2010, Møtte da på Ronny heldigvis så jeg fikk fortelle han for ett fantastisk opplegg de hadde laget for oss, og jeg ville såklart holde kontakt for å reise tilbake til denne fantastiske byen flere ganger. Har siden blitt minst 1 reise i året og har bare tatt med meg flere og flere. Denne byen tilbyr alt du måtte ønske, og Servicen fra Ronny og hans partnere/ansatte er helt utrolig, hadde en gang noe å utsette på ett hotell vi overnattet på, men Ronny tok affære med en gang, neste gang vi dro ned møtte han personlig opp på hotellet å sørget for at rommet ble som lovet :) Ingenting vondt å si, og superlativene kunne ramses opp i mente, Anbefaler alle å gjøre en bestilling via Ronny, å opplev denne magiske byen og alt den har å by på, på den beste måten du kan. Gleder meg allerede til neste tur nå i år ;) Takker for fantastisk service så langt, å gleder meg til å se dere igjen :) !Traveled first time with folk high school in early 2010, when the Met Ronny luckily I got to tell him for a wonderful arrangement they had made for us and I would of course keep in touch to return to this wonderful city several times. Has since been at least one trip a year and have only taken me more and more. This city offers everything you could wish for, and service from Ronny and his partners / staff are amazing, once had a concern about one hotel we stayed at, but Ronny took action immediately, next time we went down he went in person up at the hotel to make the room was as promised :) Nothing bad to say, and superlatives could be adduced in mind, recommend everyone to make a booking by Ronny to experience this magical city and all it has to offer, the best way you can. Can not wait for the next trip now this year;) Thanks for the fantastic service so far, to look forward to seeing you again :)!
Even Jansen 5
Even Jansen 13-01-2014 21:14:37
If you want to experience all the best of Hungary, this agency will arrange the perfect trip for you. We felt extremely well taken care of and fully trusted them to create an itinerary for us and our two young boys. It was the best trip ever!!! I highly recommend that you book your next trip or special function with Budapest Agency!!
Kerri Kenwell 5
Kerri Kenwell 18-07-2015 11:34:21
Flinke folk med stor tilstedevarelse.
Kjell Kirkeng 4
Kjell Kirkeng 17-01-2017 08:22:44
{assign_variable:p_url=""}