Budapest reisetips

Budapest er en vakker by med mange attraksjoner, og det er ikke alltid lett å vite hva man skal prioritere på et kort besøk. Her kan du se Budapest.no's 10 beste reisetips for deg som skal til Budapest!

Trenger du reisetips til din kommende Budapest tur? Lurer du på hva du skal se, hva du skal oppleve og hvor du skal bo? Her i Budapest.no har vi bistått nordmenn i mer enn 10 år og vi er kjent for spennende forslag og rause tips til de som booker turen med oss! Vi har bistått flere tusen reisende med gode restaurantanbefalinger, flotte hoteller og ikke minst vist de byen på en av våre personlige, norsktalende guidede turer!
Men vi får ofte tilbakemelding på at mange besøker vår side på vei ned eller kvelden før turen (hello tidsklemma!) og vi har derfor satt opp en liten liste til deg med tips om ting man ikke bør gå glipp av på sitt besøk i Budapest:

  1. Besøk slottshøyden, er det 1 attraksjon (eller faktisk 3 : Fiskebastionen, Matyas kirken og Kongepalasset) som man ikke skal gå glipp av i Budapest, så er det dette området! Les mer om slottshøyden i budapest her!
  2. Stikk på restaurant. Mat og drikker er superviktig! Og her i byen er det billig å spise. Sushi , amerikansk, ungarsk, fransk, formelt og uformelt, det er alt super billig og bra i Budapest om du styrer unna området rundt Vaci utca, som vi synes er veldig turistifisert! Skal du ha en unik Budapest opplevelse så stikk på Kelhi, Nancineni eller evigunge Gundel! (Vi bestiller forresten bordet til deg helt gratis!) 
  3. Ta en guidet tur. Start oppholdet med en guidet tur! Vi viser deg byen i en fei og du lever som en lokal helt i stedet for en bortkommende turist! På en guidet tur får du personlig svar og hjelp til det aller meste! Lurte du på minibank, shopping, metrosystemet eller var du bare på jakt etter dén perfekte skosjappa? Guiden kan hjelpe deg med alt dette og du har den lisensierte guideengelen for deg selv i noen nyttige timer! Book guidet tur i Budapest her!
  4. Shop og støtte næringslivet! Den lokale valutaen forint er super billig mot den norske krona! Med finanskrise i Europa kan du shoppe med god samvittighet! Shopping har sjelden vært så billig og så bra! Antikk, fashion, mat og vin, alt til fornuftige priser for deg som har norsk bankkonto! Mange sparer penger på julegaveshopping i Budapest, men kommer du på andre årstider kan du selvsagt handle mye spennende og unorsk her nede! 
  5. Besøk St Stephens basilika! Storslagent og mektig, selv for oss som tror på julenissen! Og området rundt skjuler en rekke trendy vannhull som våkner til liv hver kveld, faktisk mener vi at i 2017 er dette stedet du skal besøke ettersom område rundt det flotte katedralen har fått en real oppshining! Lurer du på hvor du skal spise, sikt deg inn på en av de kjente Budapest uteserveringene som ligger i området!
  6. Smak på god mat og drikke i Budapest6. Kjør trikkeroulette. Get Lost And Get Back. Se sider av byen som du ikke har sett før. Finn din sjarmerende tannløse krovert og la han servere deg god mat og drikke i utkantene! Jo mer illegalt stedet synes, jo høyere summing av mennesker som prater, jo bedre er det som regel.
  7. Den sentrale markedshallen.Se noe unorsk. La deg forføre av respatex bord og øl på boks. De lokale møtes ofte her og det er ikke uten grunn. Les mer om den råflotte Budapest markedshallen her
  8. Spa deg. Vi liker de eksklusive stedene som får Jan Thomas til å gråte av glede, mens andre liker de offentlige thermalbadene. Uansett; Budapest er city of spa! Ikke gå glipp av det, selv om du er skogshogger med skjegg og skrubbsår på ryggen. Et bad og noen timer med overdådig underholdning har aldri skadet noen!

reisetips for budapest - besøk et termalbad

Relatert Innhold
Alt om Budapests fantastiske attraksjoner

Les om Budapests fantastiske attraksjoner! Utforsk byens severdigheter under!

Nattklubb i Budapest

Slik blir du en partyløve i Budapest! Les alt om fiffige nattklubber, kule ruinbarer og glajazz puber i Budapest!

Få anbefalt budapest hotell av oss

Få uslåelig pris på hotell! Vi gir deg byens beste tilbud på alle typer overnatting!

Minibuss guideing i Budapest er morro

Se Budapest med egen guide og minibuss som dekker de flotteste attraksjonene Budapest har i by på!

Likte du denne saken - les flere gode reisetips her! 

Alt om Budapests fantastiske attraksjoner

Les om Budapests fantastiske attraksjoner! Utforsk byens severdigheter under!

Les mer
Nattklubb i Budapest

Slik blir du en partyløve i Budapest! Les alt om fiffige nattklubber, kule ruinbarer og glajazz puber i Budapest!

Les mer
Restaurant i Budapest

Vi vet hvor viktig det er å sitte på riktig bord når du er på ferie!

Les mer

Hvorfor ikke lytte til kjentfolk og book noen prisbelønte tjenester via oss? 

Få anbefalt budapest hotell av oss

Få uslåelig pris på hotell! Vi gir deg byens beste tilbud på alle typer overnatting!

Les mer
Minibuss guideing i Budapest er morro

Se Budapest med egen guide og minibuss som dekker de flotteste attraksjonene Budapest har i by på!

Les mer
Kos deg med vingårdsbesøk i Budapest

Bli med på vingårdsbesøk rett utenfor Budapest! Her kan du smake prisbelønt vin og blir rød på nesa!

Les mer
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Uteserveringer i Budapest

Les mer om uteserveringer i Budapest - her kan du nyte duggfrisk drikke når sola står høyt!

Shopping i Budapest (Oppdatert med ​4 spesial tips om shopping i Budapest )

Finn et marked, en motebutikk med spennende ungarsk design eller fordyp deg i antikk og trendy bruktbutikker! Budapest har mye å by på for den shoppingglade!

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Supert vertskap, topp hotell og herlig by!
Stein Olav Sivertsen 5
Stein Olav Sivertsen 24-09-2014 21:39:30
For meg som ikke er ute å reiser så mye så er det helt herlig å få en god opplevelse ute i utland. Dere gjorde denne turen til en VELDIG minneverdig tur som jeg seint vil glemme! Du er en person som har masse energi og som virkelig vil yte service, og det legger man fort merke til! :) Veldig takknemlig for hele turen dere stelte i stand! Takk for en kjempe flott tur som jeg gjerne skulle tatt om igjen :)
Daniel Ruud 5
Daniel Ruud 16-10-2014 03:12:33
Deltok på tur i regi av Tveit
Silje Helen Færøy 3
Silje Helen Færøy 30-09-2015 22:24:52
{assign_variable:p_url=""}