Naturkatastrofe i Ungarn

Denne artikkelen er mer enn 12 månder gammel - innholdet kan være endret.

Ca 150 km fra Budapest er det skjedd en naturkatastrofe som er bredt dekket i skandinavisk media.

Ca 150 km fra Budapest er det skjedd en naturkatastrofe som er bredt dekket i skandinavisk media. Vi som er tilstede her nede på en daglig basis har selvsagt mottatt mange spørsmål vedr reise sikkerhet og følger for planlagte turer. Vi anbefaler at man holder seg oppdatert via den offisielle hjemmesiden til den Ungarske regjeringen. Det er slått fast at denne naturkatastrofen ikke er ventet å føre til vesentlig følger for turister og eller fastboende som ikke er/har vært/skal til Ungarn / Budapest. - Det er først og fremst dyr og plantefloraen som skades i nærmijøet ettersom det på nåværende tidspunkt er en forsuring av den normale PH verdien på 7,5 til massens verdi på 12,5. Det følgelig ikke anbefalt å bade eller drikke av vesken som er lekket ut (…), men utover dette er det ifølge norske eksperter ikke ventet at utslippet får følger utover den tragiske påvirkningen av naturen i nærområdet. Pågående analyser og vurderinger tilsier at det ikke er ventet helseskadelige følger for fremtiden, men det er usikkerhet om grunnvann i området kan påvirkes og det er først og fremst dette som kan komme til å påvirke forhåndsregler for reisende i fremtiden. Vi vil holde alle våre reisende oppdaterte om evt forhåndsregler. Utdrag fra artikkel fra Norsk ekspert, publisert på aftenposten.no ”Lite tungmetaller Eirik Nordheim, direktør med ansvar for helse, miljø og sikkerhet i bransjeorganisasjonen Det europeiske aluminiumsforbundet (EAA), mener tungmetaller trolig ikke utgjør noen stor fare i forbindelse med giftslamutslippet i Ungarn. - Jeg kjenner ikke spesifikt til dette deponiet, da denne bedriften ikke er medlem hos oss. Men innholdet av slammet i slike aluminaraffinerier er stort sett det samme, og består hovedsaklig av aluminiumoksid, jernoksid, silisiumoksid og titanoksid. Innholdet av tungmetaller er lite og ligger vanligvis på rundt 1 prosent, sier Nordheim til Aftenposten.no. Han mener det er lutinnholdet som er den største faren fra utslippet i Ajka. Luten er blitt brukt til å trekke ut aluminiumoksid fra bauksitt, og gjør det flytende avfallet i ulykkesdeponiet sterkt alkalisk og etsende. Det gir brannskader om man får slammet på huden, og det er farlig å svelge det. I elven Marcal er alt liv utryddet fordi luten har gjort pH-verdien altfor høy. - Denne ulykken er en katastrofe for lokalmiljøet. Liv har gått tapt, og luten har gjort store ødeleggelser på miljøet i omgivelsene, sier Nordheim til Aftenposten.no. For å bli kvitt det lutholdige slammet og forurenset jord kan det bli nødvendig å grave opp og fjerne både slammet og jordlaget under.”

Relatert Innhold
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester
Budapest på tre dager

Ofte kalt Perlen ved Donau, Budapest lever opp til dette og har noe for enhver smak. Byen er full av butikker og store handlegater for den som vil fylle opp garderobeskapet. Hvis du føler for en mer avslappende helg med spa, enn travle handlegater så er byens termalbad et alternativ der du kan synke kroppen og la alle dine problemer flyte vekk.

Aktiviteter & bybruk

Slik bruker du Budapest enten du bor i 2 eller 10 dager

Vi bestiller bord for deg gratis! (Oppdatert liste over Budapest restauranter)

Vi bestiller bord i en fart - helt gratis - så du er sikret gode matopplevelser!

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

Utrolig bra arrangement av proffe, serviceinnstilte og flotte mennesker! Tommel opp!
Kenneth Opsahl 5
Kenneth Opsahl 15-10-2014 21:51:26
Topp service og flotte anbefalinger med tanke på hotell og restaurant. Vi bodde på Intercontinental og det var midt i blinken. Og La Pampa Steakhouse, ja har ikke ord for hvor god den biffen var den må oppleves.
Hilde Findal Jensberg 5
Hilde Findal Jensberg 09-11-2015 18:45:14
Budapestagency took very good care of us and i give them 5 stars, but they really should have 6 stars! The information before and during our stay was impressive and we had such a good time in this beautiful city. Fun, fun, fun! We really appreciated being picked up at the AirPort that late at night since our flight was late. LOVE BUDAPEST i hope to visit again.
Christine Johansson 5
Christine Johansson 11-05-2017 15:23:30
{assign_variable:p_url=""}