Julemarked Budapest 2015

Denne artikkelen er mer enn 12 månder gammel - innholdet kan være endret.

Les alt om julemarkedet i Budapest 13.november til 06.januar 2015

Det prisbelønte julemarkedet i Budapest har en lang tradisjon - og for mange av oss lokalt boende (og stadig flere turister) får man ikke julefølelsen uten vandre blant de små tre-buene som tilbyr alt fra håndlagde julegaver, trearbeid, keramikk, julepynt og selvsagt masse god mat som man skyller ned med varmvin før juleaften slår inn. I år har man heldigvis gått tilbake til tidligere års praksis med start av julemarkedet i midten av November (I fjor ble det 2 uker senere pga "tekniske årsaker) - men nytt er at julemarkedene når faktisk går til 06.januar 2016. Vi har allerede flere hundre som skal ned på julebord - og står du i døra på vei ned til Budapest og trenger en god restaurant anbefaling eller noe annet så har du kommet til riktig side!

Det er ventet mer enn 400 000 besøkende i perioden - og ønsker du guidet tur eller kanskje en utflukt til vingård ved Budapest, Szentendre eller Wien så er det smart å bestille i god tid, da det er populært også for nordmenn å komme ned!
- De to største julemarkedene i Budapest er hovedmarkedet som ligger på Vörösmarty torget på starten av gågaten (Vaci utca) og det andre store markedet finner du ved den flotte St Stephens basilika - kun noen hundre meter unna.
Under julemarkedsperioden er det allerede klart at mer enn 200 ulike konserter, forestillinger og kulturprogram vil presenteres på julemarkedet på bytorget - med alt fra gla jazz til dukketreater - så her er det noe for alle og enhver!


Budapest Xmas Fair (Orginalen)
Dette er det klassiske julemarkedet og byens største - nytt av året er at de har en "year closing event" - på nyttårsaften har man fest fra 10:00 formiddag til kl 06:00 på første nyttårsdag!

Adresse: Budapest, V. Vörösmarty tér
Åpeningstider: fra 13.11.2015 - 06.01.2016: Mon - tors 10.00 – 22.00 / fre - søn 10.00 – 23.00
(Unntak: juleaften 10.00 – 14.00, første og andre juledag stengt - Nyttårsaften: 10.00 – 06.00)Advent Fair at Basilica
For mange kanskje det fineste - litt mindre og slående lagt opp med basilikaen som bakteppe. Litt mer sakralt, litt mindre turister - men om man følger tidligere års markeder - minst like innholdsrikt.

Adresse: Budapest, V., Szent István tér
Åpeningstider: fra 27.11.2015-06.01.2016: Mon - tors 11.20 – 20.00 / fre - søn 11.30 – 22.00 (20.00)
(Unntak: juleaften 10.00 – 14.00, første og andre juledag stengt - Nyttårsaften: 10.00 – 06.00)I tillegg finner du mindre markedet og boder hver søndag i desember - på Millenaris (Budapest,II. - Kis Rokus u. 16-20.).
Dette har en lokalt "fairtrade" visjon - hvor det utelukkende er lokale som gjør noe mer individuelle produkter til jul. Det samme gjelder også for Design Terminal (Budapest, V. Erzsébet tér 13.), hvor lokale kunstnere har laget en salgsutstilling som passer høytiden, med inspirasjon fra historisk og tradisjonell "jule" design fra regionen. Om man altså er lei av engler og juleduker på de store marekedene - og kanskje vil ha noe mer kreativt, kan du definitivt finne det på disse to stedene.


Du finner også små markeder utenfor flere kjøpesenter og på sentrale knutepunkt for kollektivtrafikken.
- Dette er mer boder og utsalg som er satt opp for høytiden så det blir feil å kalle disse julemarked - men hyggelig er det selvsagt å ta en raus kopp med varm vin mens man venter på trikken eller går forbi på vei hjem til hotellet! Prisnivået på disse markedene er normalt noe lavere enn på "hoved-julemarkedene".

Nå har vi hendene fulle med julebordsgjester, guidede turer, vingårdsbesøk til vedfyrt vingård og ikke minst bookinger for 2015 - men har du spørsmål eller trenger hjelp skal du selvsagt bare kontakte oss - det koster jo kun en epost! (ja da - alle hendvendelser / tilbudsforespørsler er uforpliktende!)


For flere bilder og inntrykk av julemarkedet, som vi synes er langt bedre enn tidligere års markeder, sjekk gjerne ut vår facebook side!

Relatert Innhold
Kontakt Budapest.no
Vi hjelper både grupper og enkeltpersoner.
Book noen nyttige tjenester

Fra vår facebook side

Les hva andre synes om våre tjenester!

For meg som ikke er ute å reiser så mye så er det helt herlig å få en god opplevelse ute i utland. Dere gjorde denne turen til en VELDIG minneverdig tur som jeg seint vil glemme! Du er en person som har masse energi og som virkelig vil yte service, og det legger man fort merke til! :) Veldig takknemlig for hele turen dere stelte i stand! Takk for en kjempe flott tur som jeg gjerne skulle tatt om igjen :)
Daniel Ruud 5
Daniel Ruud 16-10-2014 03:12:33
Kom tilbake i går etter en fantastisk fin langhelg i Budapest. Vi bestilte hotell og transfer fra og til flyplassen via Budapest no og alt fungerte perfekt!! Ble hentet av en laaang limosine på flyplassen, og en flaske champagne. Bodde på Intercontinental hotell, med utrolig bra beliggenhet og super service. Når vi sjekket inn fikk vi fra Budapest no sin egen guidebok og en flaske vin på rommet. Takk til Budapest no for kjempeservice hele veien, og for en fantastisk tur til Budapest. Vurderer dere tur til Budapest må dere ta kontakt med Budapest no, de fikser alt!!
Bjarne Brendstuen 5
Bjarne Brendstuen 17-11-2014 17:59:34
Dette reisebyrået kan jeg anbefale på det varmeste. Budapest Agency yter utrolig god service til deg som kunde. Har du spørsmål om steder, anbefalinger, utflukter etc. så er de imøtekommende og gir deg også tips til div. attraksjoner. Da jeg selv har jobbet i denne bransjen, vet jeg hvor viktig det er å ta vare på kundene sine og Budapest Agency gir deg alltid det lille ekstra, for at du skal være fornøyd. Her får du personlig god service og svar i løpet av 24 timer, så sant det ikke er midt i sommersesongen, da kan det ta noe lengre tid. Personlig har jeg hatt kontakt med Gabor og den servicen han har utvist oss siden vi tok kontakt første gang, har resultert i at vi har vært i Budapest 3 ganger. Vi har rett og slett forelsket oss i dette landet. Skal du noen gang til Budapest, så er Budapestagency det rette stedet å henvende seg. Her setter de sammen pakker for deg med hotell og evt. utflukter du måtte ønske deg, hvilket jeg kan anbefale at man benytter seg av, man blir ikke skuffet men heller positivt overrasket. En stor takk til Budapestagency for deres skreddersydde pakker til oss.
Hege Kristin Fredriksen 5
Hege Kristin Fredriksen 20-07-2015 15:21:28